REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Palaz: "Primarul Mazăre încearcă să fure din banii constănţenilor"

Palaz: "Primarul Mazăre încearcă să fure din banii constănţenilor"

Replica API 3 iunie 2011 | 00:00 120

Afacerea FinCoGeRo - acuzaţii grave, lansate de prefect

Afacerea FinCoGeRo - acuzaţii grave, lansate de prefect

Prefectul Claudiu Iorga Palaz a declarat, ieri, în cadrul unui briefing de presă, faptul că toate construcţiile din municipiul Constanţa se realizează cu acordul primarului. Conform acestuia, toate lucrările pe care le realizează în prezent FinCoGeRo sunt făcute cu aprobarea Primăriei Constanţa. "Primarul a acceptat să crească valoarea acestei lucrări de infrastructură pentru că a vrut, gândindu-se la ce urmează, acea compensare prin negociere directă. Prefectul nu se opune investiţiei. Primarul Mazăre încearcă să transforme lucrarea celor de la FinCoGeRo într-un business şi să fure din banii constănţenilor. Contractul nu este semnat de prefect. Contractul este semnat de şeful meu, Ion Negură. Mazăre a minţit. Problema nu este contractul, ci cum se derulează el. Dacă primarul Mazăre a considerat că acest contract nu este rentabil pentru constănţeni trebuia să ia măsuri, să facă recurs în termen, nu tardiv. Toate investiţiile de sistematizare ale lui FinCoGeRo se fac cu acordul şi cu aprobarea primarului", a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Prefectul l-a acuzat pe Mazăre că nu s-a luptat pentru constănţeni şi a pierdut procesele cu cei de la FinCoGeRo. "Dacă îşi dorea ca acest contract să nu rămână în vigoare trebuia să meargă până la ultimul termen în instanţă. Primăria a pierdut procesul cu FinCoGeRo, un contract păgubos pentru constănţeni. Primăria Constanţa a pierdut 200 de procese cu FinCoGeRo. Mazăre nu s-a bătut până la capăt pentru constănţeni. I-a convenit acest contract cu FinCoGeRo. Primarul ori vrea, dar nu poate, ori a avut interes, ori cineva din subordinea lui nu are habar de instanţe şi de termene", a spus Palaz. Reprezentantul Guvernului spune că îl deranjează valoarea la care se încearcă să se vândă terenul ce aparţine constănţenilor şi faptul că se umflă aceste lucrări prin acceptarea de lucrări executate, foarte scumpe, încercând să contrabalanseze, ca să poată vinde prin negocieri directe anumite bunuri din domeniul public. "Asta e problema mea. Nu problema investitorului care nu poate să investească acolo, dar să nu încercăm să umflăm aiurea lucrări de infrastructură pentru FinCoGeRo pentru a-i da cât mai multe bunuri de valoare mare din domeniul public. Mazăre ce face? Dă autorizare pentru stabilizare taluz. Deci cu acceptul lui se creşte valoarea acestor lucrări de infrastructură făcute de FinCoGeRo. Nu cred că Primăria Constanţa este în măsură să arate cu degetul spre mine în ceea ce priveşte problema FinCoGeRo", a declarat prefectul Palaz. Tot acesta i-a cerut public lui Christian Gigi Chiru, şeful Inspectoratului Judeţean în Construcţii, să prezinte catalogul de infrastructură pentru toate lucrările realizate de FinCoGeRo, ca să se vadă că preţurile sunt umflate. Drept răspuns, Christian Gigi Chiru a ţinut să precizeze următoarele: "Lucrările de infrastructură executate în şantierul firmei FinCoGeRo sunt executate în baza autorizaţiei de construire ce are ca titular şi beneficiar Primăria Constanţa. Totodată, vreau să-l asigur pe domnul prefect că voi furniza toate informaţiile necesare conform competenţelor, pentru soluţionarea în interesul oraşului. Consider că este o datorie a noastră a tuturor să protejăm patrimoniul şi bugetul local în interesul comunităţii, iar pentru acest lucru mă ofer să ajut ambele instituţii implicate, atât Primăria Constanţa cât şi Instituţia Prefectului. De asemenea, sunt convins că o colaborare a celor trei instituţii va reprezenta un câştig pentru constănţeni".

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218