REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Palaz promite plângeri penale "miliţienilor" care sprijină taxarea maşinilor

Palaz promite plângeri penale "miliţienilor" care sprijină taxarea maşinilor

Replica API 26 mai 2011 | 00:00 145

În război cu Direcţia de Drumuri şi Consiliul Judeţean

În război cu Direcţia de Drumuri şi Consiliul Judeţean

"Miliţienii" constănţeni care nu respectă legea riscă se se aleagă cu plângeri penale, dă asigurări prefectul Claudiu Iorga Palaz. Cu un decor special, reprezentantul Guvernului în teritoriu a organizat, ieri, o conferinţă de presă pe tema "încasării ilegale a taxei de drum pentru transportatorii auto", taxă instituită de Consiliul Judeţean Constanţa. Decorul special la care ne referim a fost un panou în culorile PSD, destinat preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicuşor Daniel Constantinescu, pe care puteau fi citite mesajele: "adoptă hotărâri nelegale", "falsifică hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa", "concediază şi evacuează artiştii", "face abuz în serviciu şi şantajează primarii".

Deşi prefectul susţine că instanţa a suspendat Hotărârea Consiliului Judeţean 352/2010, fapt pentru care taxa de drum nu mai poate fi încasată, se pare că reprezentanţii Regiei Judeţene de Drumuri Constanţa, "ajutaţi de unii miliţieni", continuă să oprească autovehiculele pentru control în baza unei hotărâri care nu mai este în vigoare. "Hotărârea CJC a fost atacată de prefect, fapt pentru care taxa referitoare la circulaţia pentru drumurile judeţene nu mai poate fi încasată", a declarat Palaz. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că, pe 17 mai a.c., a solicitat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa să nu mai acorde sprijin celor de la Drumuri Judeţene pentru a opri maşinile în trafic în vederea aplicării taxei de drum. "Am solicitat celor de la IPJ să nu mai acorde acest sprijin celor de la Drumuri Judeţene. Dacă unii dintre poliţişti vor fi miliţieni şi nu vor înţelege să respecte legea, vă dau cuvântul meu că le voi face plângere penală. Hotărârea nu mai este în vigoare, iar transportatorii trebuie să înţeleagă că taxele sunt încasate abuziv", a precizat prefectul. Tot acesta a menţionat că, la solicitarea sa, adjunctul şefului IPJ, comisarul-şef Adrian Rapotan, a avut o radioconferinţă cu şefii de post din judeţ, pe care i-a informat că nu mai au voie să oprească autovehiculele pentru a fi controlate de instituţia coordonată de Adrian Gâmbuţeanu (Direcţia de Drumuri, aflată în subordinea CJC - n.r.). Prefectul mai spune că transportatorii care au fost taxaţi în mod nelegal îşi pot recupera banii. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au reacţionat la declaraţiile prefectului Claudiu Iorga Palaz privind încasarea taxei de drum şi spun că: "Atacarea în instanţa de contencios de către Prefectura judeţului Constanţa a HCJ nr. 352/2010 are efect suspensiv doar pentru prevederile hotărârii mai sus menţionate şi nu suspendă hotărârile anterioare. Cu alte cuvinte, sunt aplicabile tarifele, taxele şi taxele speciale prevăzute de HCJ nr. 5/2007 actualizate prin HCJ 223/2008. Esenţa HCJ nr. 352/2010 o reprezintă actualizarea tarifelor şi taxelor în raport cu inflaţia, drept urmare, sunt aplicabile tarifele şi taxele prevăzute în hotărârile anterioare, neatacate în contencios administrativ". Revenind la declaraţiile prefectului, facem precizarea că acesta a anunţat că, pentru evitarea unor speculaţii, a cerut şi strămutarea proceselor pe care Instituţia Prefectului le are cu CJC. "Toate procesele cu CJC le voi strămuta pentru a nu mai fi acuzat nimeni (...), pentru a nu mai spune unul şi altul că nu se duce la instanţă pentru că este ceva politic", a declarat Palaz.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614