REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Palaz sare la gâtul lui Făgădău: „E Mazăre tras la indigo, e Mazăre reload”

Palaz sare la gâtul lui Făgădău: „E Mazăre tras la indigo, e Mazăre reload”

Replica API 1 martie 2016 | 22:21 331

Îi îndeamnă pe constănţeni să nu facă treaba firmei plătită să cureţe oraşul

Îi îndeamnă pe constănţeni să nu facă treaba firmei plătită să cureţe oraşul

Claudiu Palaz

Social-democratul Decebal Făgădău este principalul adversar al lui Claudiu Palaz în lupta pentru Primăria Constanţa, reiese din declaraţiile liderului Mişcării Populare. „Am depăşit comunismul, dar Făgădău nu ştie asta, deşi e băiat tânăr. Nu e normal să scoată lumea în stradă la muncă patriotică, atâta timp cât firmele de casă ale grupării Mazăre- Constantinescu, din care face şi el parte, primesc bani de la bugetul local şi nu îşi fac datoria. Nu e normal să fiu sancţionat ca cetăţean pentru că nu fac treaba firmelor pe care le plătesc. Pe hoţ să nu-l laşi să fure şi pe leneş să nu-l laşi să stea - este un principiu pe care ar trebui să-l respecte şi Făgădău. Dacă şi-ar trimite inspectorii pe teren, ar vedea că Pomacost şi Polaris nu-şi fac treaba. Este o măsură aberantă a unui tânăr de a scoate lumea la muncă patriotică sub ameninţarea unor sancţiuni, în loc să-şi pună firmele de casă la treabă. Închid ochii şi-l văd pe Radu Mazăre când prelua puterea, în 2001, căţărat pe blocuri, e un deja vu. Făgădău e Mazăre tras la indigo, e Mazăre reload”, a declarat Claudiu Palaz.

„Nu voi participa la acţiunea „Curăţăm Constanţa Noastră”. Nu mi se pare normal să fac munca altora, care sunt plătiţi pentru asta din banii mei şi tot eu să fiu sancţionat. Făgădău are sinapsele sparte, nu-şi dă seama că e aberant. Recomand tuturor constănţenilor să nu facă munca celor de la Pomacost şi Polaris, oricum probabil vor ieşi numai membrii PSD. În disperarea lui Făgădău de a capta voturi, gafează încontinuu”, a spus Claudiu Palaz. Liderul Mişcării Populare Constanţa susţine că există o înţelegere între primarul Decebal Făgădău şi Polaris pentru continuarea contractului, chiar dacă se iese în faţă cu declaraţii despre reziliere şi decizii ale instanţei care ar fi interzis acest lucru. „Făgădău nu trebuia să ceară acceptul instanţei pentru rezilierea contractului cu Polaris, putea să-l rezilieze direct, pentru nerespectarea clauzelor. Într-un viitor proces al primăriei, Polaris va invoca această decizie a Curţii Supreme (care a spus că nu este de competenţa sa să decidă rezilierea sau continuarea contractului- n.red.), ca autoritate a lucrului judecat şi ar obţine astfel câştig de cauză pentru continuarea contractului. Este o şmecherie făcută intenţionat, a fost ceva gândit de Făgădău şi Polaris, să închidă gura oamenilor. Contractul oricum va fi desfiinţat prin sentinţă penală, la sfârşitul procesului”, a declarat Palaz.

Palaz: Făgădău îşi face campanie electorală prin scrisorile SPIT, din bani publici

O altă dovadă a faptului că Făgădău face parte din gruparea Mazăre- Constantinescu este şi numirea lui Mircea Dobre pe postul de viceprimar, consideră liderul MP. „Numirea lui Mircea Dobre a fost o greşeală politică fantastică. Chiar nu se găsea un consilier local care să nu aibă contracte cu statul? Este încă o dovadă că Făgădău e agăţat, nu se poate rupe de Mazăre şi Constantinescu”, a mai spus Palaz. Iar atacurile candidatului MP la Primăria Constanţa la adresa actualului edil au continuat: „Îl văd că vorbeşte acum de respect pentru constănţeni şi proiectele sale. Dar de ce nu le-a făcut înainte? Făgădău a condus Constanţa 8 luni pe an, în tot acest timp, prin delegare de la Radu Mazăre, care era plecat în vacanţe. Era o slugă, de nu putea să facă? E părtaş la tot dezastrul Constanţei”. Şi ofensiva lui Palaz nu s-a oprit aici. Candidatul MP a spus că va sesiza Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) asupra faptului că Decebal Făgădău îşi face campanie cu banii publici ai primăriei. Decizia a venit în urma unei vizite a inspectorilor AEP, sesizaţi anonim despre afişele electorale puse de Palaz pe geamurile sediului de partid şi modul în care au fost achiziţionate acestea. „Voi trimite facturile pentru afişele de pe geam, dar şi o sesizare legată de Decebal Făgădău, să fie verificat şi el. Toţi constănţenii am primit scrisoarea de la SPIT. Nu am nimic cu prezentarea modalităţilor de plată a taxelor şi impozitelor. Nici măcar cu realizările de opână acum ale primarului, din aceeaşi scrisoare a SPIT. Dar proiectele pentru 2016 sunt campania electorală clară a candidatului Decebal Făgădău, pe bani publici. Ne aflăm în faţa unei infracţiuni. Punem la 1 leu scrisoarea, la 200.000 de constănţeni avem 200.000 lei prejudiciu la bugetul local adus de Făgădău pentru campania sa electorală. Ce e mai grav: c-a pus Palaz, din sursă privată, patru afişe pe geam sau că a trimis Făgădău 200.000 de scrisori electorale din bani publici?”, a explicat Palaz.

„Chiar aşa a sărăcit Nicuşor Constantinescu, încât are nevoie de banii copiilor lui Palaz?”

Preşedintele MP Constanţa a vorbit şi despre acţiunile politice îndreptate împotriva familiei sale, dând exemplul părinţilor săi, a căror firmă a fost amendată de Garda de Mediu, condusă de marian Râşnoveanu, „omul de casă al lui Făgădău”, pentru că nu avea autorizaţie de depozitare în curte a combustibilului pentru centrala proprie. „E singurul caz din judeţ. Am plătit amenda, dar nu poţi să măsori cu alte unităţi de măsură pe Palaz, care şi-a anunţat candidatura. Să se aplice pentru toţi constănţenii la fel, dacă aşa stau lucrurile”, a spus Claudiu Palaz. Însă, mai grav a fost un demers iniţiat de Marius Mocanu, avocatul lui Nicuşor Constantinescu, într-un proces care a avut loc între cei doi, din perioada când el era prefect, iar social-democratul preşedintele CJC, a adăugat candidatul MP. „O chestie mizerabilă. M-am trezit cu contul pentru alocaţiile copiilor blocat, la cererea expresă a avocatului, chiar dacă banca l-a informat că nu are voie să facă asta. Chiar aşa a sărăcit Nicuşor Constantinescu, încât are nevoie de banii copiilor lui Palaz?”, a mai spus liderul MP.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218