REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Palaz, scrisoare deschisă către prefectul Albu

Palaz, scrisoare deschisă către prefectul Albu

Replica API 29 septembrie 2017 | 00:18 622

Palaz Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Palaz, îi atrage atenţia prefectului Ioan Albu că cele mai recente acte transmise în teritoriu sunt întocmite greşit de juriştii Prefecturii, care fac referire la acte normative abrogate. Iată scrisoarea integrală:

"Domnule prefect, nu mai susțineți incompetenții!

Stimate domnule prefect,

Prin prezenta, vreau să trag un semnal de alarmă asupra unor lucruri grave care se întâmplă în instituția pe care o conduceți, și care ar trebui să fie în sprijinul autorităților locale, și nu să le încurce mai tare. Este păcat că la aproape trei luni de la instalarea dumneavoastră în funcție, încă mai susțineți și protejați oameni slab pregătiți profesional în cadrul instituției dumneavoastră. Când spun astfel de lucruri, mă refer la angajați care vă conving să semnați documente transmise către autoritățile locale, bulversând activitatea acestora și ducând la adevărate blocaje administrative. Nu mai târziu de luna în curs, în data de 18.09.2017, ați transmis către autoritățile locale din județul Constanța două adrese înregistrate sub nr. 12485 și respectiv nr. 12486, care prin conținutul lor au ”băgat în ceață” primăriile din județ. Sunt ferm convins că nu ați verificat în profunzime documentele administrative, pentru că altfel nu puteați să semnați asemenea enormități în calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Am să exemplific concret în ce constă ”ceața” din conținutul documentelor: 1. Adresa nr. 12485/18.09.2017 La punctul 3) al acestui document, faceți referire la un act normativ, respectiv Legea 284/2010, îndemnând autoritățile să se raporteze la aceasta. Domnule prefect, Legea 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, a fost abrogată prin legea 153/28.06.2017, art. 44, alin. 30. Cum îndemnați dumneavoastră autoritățile locale să se raporteze la un act normativ abrogat? Cine își poate asuma aplicarea unui act normativ abrogat? Va spun eu, domnule prefect, NIMENI nu poate aplica o asemenea ilegalitate. Cum a putut fi emis un document de la reprezentantul Guvernului în teritoriu, care trebuie să aplice legea și să fie garantul aplicării acesteia, cu recomandarea că se aplică în mod nelegal un act normativ abrogat?

2. Adresa nr. 12486/18.09.2017 La punctul 1) al documentului semnat de dumneavoastră, faceți exemplificarea modului de calcul al votului consilierilor locali pentru adoptarea hotărârii de consiliu, făcând precizarea că efectul este nulitatea actului administrativ adoptat.

Cu această adresă, ați dat ”șah” întregii administrații constănțene!

Se ridică cel puțin două întrebări: Prima, cum se constată nulitatea actului adoptat? Cine hotărăște aceste lucruri? Eu cred că exprimarea corectă era: dacă un act administrativ este adoptat cu încălcarea prevederilor legale, prefectul își asumă exercitarea atacării actului în cadrul instanței de contencios administrativ. Nu există altă instituție, nici chiar dumneavoastră nu puteți să constatați nulitatea actului! Instanța este singura care hotărăște acest lucru, așa spune legiuitorul.

Va rog public, în condițiile în care juristul care a întocmit adresa menționată mai sus, este în posesia unor acte normative (Lege, OUG, HG, etc.) în care anularea unui act administrativ se poate face de altă instituție în afară de instanță, să le comunicați pentru a lua la cunoștință de acest act normativ. A doua întrebare, referitor la modalitatea de numărare a voturilor pentru adoptarea unor hotărâri de consiliu local, vă rog să precizați public care este sancțiunea pentru consiliile locale care au adoptat hotărârile de consiliu, calculând cvorumul altfel decât ați precizat dumneavoastră în adresă? Care este legea care prezintă acest calcul al dumneavoastră menționat în adresa amintită? Nu se poate aplica legea, dacă a fost încălcată, în cazul hotărârilor ce au fost adoptate altfel decât în calculul dumneavoastră de la data emiterii circularei dumneavoastră! Va asumați blocarea în contencios administrativ al altor hotărâri din administrațiile constănțene, care nu sunt adoptate după calculul dumneavoastră (care nu este menținut într-un act normativ în mod expres)?

Legea se aplică unitar, nu după ureche și de când vrea fiecare șef de instituție după ce este numit în funcție, iar dumneavoastră, ca reprezentant la Guvernului în teritoriu, sunt sigur că știați acest lucru.

Juristul care a întocmit documentul, cum a aplicat legea până la data emiterii adresei menționate?

Domnule prefect, oare cea care v-a pus într-o situație delicată în fața autorităților locale din județul Constanța, concepând cele două documente aberante, este tot aceeași persoană pentru care faceți ”lobby” pentru a fi recomandată să ajungă la Corpul de Control al Ministrului de Interne, Carmen Dan? Adică aceeași persoană pentru care evitați să se întrunească comisia de disciplină sesizată din 19.07.2017, cu toate că Agenția Națională a Funcționarilor Publici precizează clar că acest lucru este de competența dumneavoastră? Oare chiar nu mai reușim să ținem în administrațiile locale oameni profesioniști? Eu am convingerea că cei care v-au adus la semnat astfel de documente, sunt fie slab pregătiți, fie de rea credință, încercând să arunce în aer administrațiile locale și să vă pună pe dumneavoastră într-o situație delicată în raport cu aceștia. Domnule prefect, scăpați de incompetenți! Nu-i mai protejați! Vă faceți rău și dumneavoastră și autorităților locale!

P.S. Sunt curios ce va spune doamna ministru Carmen Dan, când va primi recomandarea pentru transferul unor astfel de persoane în Corpul de Control al domniei sale".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu admitem ca judetul Cta este condus si organizat prost ca de la spitale ,scoli ,strazi,litoral totul este o mafie condusa de psdisti din primarii care cotizeaza anual la sefii lor ca sa se mantina pe functii de primari si neamul angajat la stat ca portul este falimentar ca si acolo este o alta clica securista care menegeriaza in stil mafiot ce tine de port ca resursele din mare ca spitalele sant mizerabile si tinute pentru ciubucul politicului ca si bazele de sanatate claditi foste poriclinici ca areoportul este falimentat si ala si face doua trei zboruri ca sa functioneze microbuzele
1
0
Palaz scrisoare ia sa vedem si sa ne ridem.Stie acesta sa scrie.Miram-as daaaa tare tare.A luat o tinta si atiit Albu ii sta in coste colegului' de nimic.Eu is da da nu degeaba mi se zice colonel.Palaz tati Palaz colegu lasa omu ca aude sefu si te pune pe faras.
4
1
Ce tare! Un incompetent reclama ca altii promoveaza incompetent. E ca aia cu hotul striga ,,hoti ! ''.Multi din cei ce au apucat se fie persoane publice,isi inchipuie ca sunt personalitati. Pai persoana publica poti sa fii nu dor ca unii te-au ales din naivitate si apoi regreta asta,poti fi ,,public'' si prin expunere oferita de media,in dorinta de ,,rating'',asa cum se intampla cu asa zisele vedete,de fapt niste nulitati cu ceva tupeu. Odata ajuns public,daca nu demonstrezi si calitati,daca nu faci efectiv ceva bun,de calitate,ramai in notorietate dar ca unul care se tot face de maron.
2
2
Consider ca este absolut necesar ca un control psihologic sa se aplice acelora care ne conduc destinele!Ei ar trebui sa fie un exemplu pentru comunitate.Trebuie sa avem grija ce votam la urmatoarele alegeri sa nu dam Constanta pe mainile turnatorilor gen Turcescu, Palaz, .... etc.
3
3
Ciobanelul Palaz a transmis: Beeeeeee behehehehe meeeeee behehe beeeeee meeeeeeeeee beheheheeeeeeee meheheheeeeeee beeeeeehhheeeeeeee.
4
5
Eu nu stiu de ce il mai pomeniti pe nesimtitul acesta de Palaz?!?! Lehamite
4
5
Mai incompetent si distrus de om ca tine nu exista Nu exista un politician mai infect si nepregatit ca tine care barfesti si cataloghezi pe toata lumea dar tu esti cel mai prost om posibil al judetului si al tarii in care traiesti Nu stim cum de te accepta aceasta societate in care traim ca oamenii ca tine trebuie sa putrezeasca in pamant nu sa mearga pe strada
7
6
Nasu ii scrie finului!!!
2
5
Aceasta functionara este Mititescu Stefania care a facu numai falsuri laprimaria Corbu, si asemnat toate retrocedarile in baza cesiunilor drepturilor litigioase. A semnat cumpararea unei pasuni, a semnatv asocieri ilegale si prin mama si soacra ei detine 2 case imense in Corbu si sute de hectare de teren fara a fi declarate in declaratia de avere.si-a facut casele cu materiale date de primar ca sa nu-l santajeze pt ca asa ii este obiceiul .domnule Palaz cereti la ANI o verificare dar cu martori nu hartii facute in familie. aceasta functionara sta pe bani grei desi barbata-su nu are servici.
5
1
Bine ca stii tu legile, psihopatule ! Le-ai invatat de pe diploma cumparata cu 4000 de euro de la Hiperion.
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108