REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Palaz şi relaţiile cu Poliţia: e întotdeauna informat când îl "pârăşte" Nicuşor Constantinescu

Palaz şi relaţiile cu Poliţia: e întotdeauna informat când îl "pârăşte" Nicuşor Constantinescu

Replica API 20 aprilie 2012 | 00:00 147

Prefectul, reclamat că tatăl lui a avut teren pe unde este construit un pod

Prefectul, reclamat că tatăl lui a avut teren pe unde este construit un pod

Zilele acestea, prefectul Claudiu Palaz a fost asaltat cu întrebarea: candidează sau nu pentru şefia Consiliului Judeţean Constanţa. Preventiv, înainte ca acesta să dea un răspuns, au început să iasă la iveală şi "beneficiile" de a fi prefect: conform unora, el ar fi beneficiat de informaţii preţioase, referitoare la terenul pe care urma să fie construit podul rutier peste Canalul Dunăre - Marea Neagră. Drept urmare, tatăl prefectului, Ghoerghe Palaz, ar fi cumpărat în 2009 pământ în zonă, aşa încât, ulterior, să încaseze o sumă considerabil mai mare decât investiţia imobiliară iniţială.

Aşa cum remarca un fost parlamentar, în prezent comentator cu statut de invitat aproape permanent la o emisiune televizată, "cu siguranţă prefectul s-a acoperit de hârtii, iar tranzacţia este legală, dar rămâne semnul de întrebare". Referitor la tranzacţiile imobiliare la care fac referire mai multe televiziuni şi un cotidian central, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, dă de înţeles că acestea sunt materiale "de campanie", atacuri împotriva sa, transmise prin intermediul unui "trust aservit". Cine "comandă" astfel de articole împotriva sa? Desigur, nimeni altul decât preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu - răspunde reprezentantul Guvernului în teritoriu. Mai mult, declară Palaz, informaţiile oferite presei sunt şi "rezultatul" unei plângeri formulată de Nicuşor Constantinescu la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa. Momentan, plângerea e în lucru: "E o plângere la IPJ, făcută de Constantinescu acum două săptămâni, din câte am aflat. Aşa face Nicuşor, mă "pârăşte" pe la Poliţie, apoi comunică presei". Interesant că o poveste similară, cu un teren amplasat într-o zonă strategică, precum cea legată de numele Palaz, a fost "livrată" mass-media, acum câteva luni, şi cu privire la şeful Serviciului Investigaţii Criminale, Gheorghe Lupşă. Interesantă "coincidenţă", ar putea comenta unii.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614