REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Palaz susţine proiectul de ţară: Unirea României cu Republica Moldova

Palaz susţine proiectul de ţară: Unirea României cu Republica Moldova

Replica API 15 august 2016 | 23:12 178

Vicepreședintele Consiliului Județean şi preşedinte al PMP Constanţa, Claudiu Palaz a decis să se implice în susținerea proiectelor privind unirea României cu Republica Moldova. Astfel, acesta a decis să sprijine ONG-ul Acțiunea 2012, în cele două mari proiecte pe care acesta le derulează pentru unirea Basarabiei cu România. În cadrul unei conferințe de presă, Palaz s-a întâlnit cu tinerii basarabeni și au discutat pe acestă temă.

„Avem ca și scop promovarea unionismului. Acum Platforma Unionistă Acțiunea 2012 desfășoară cele mai ample proiecte din România după 1991. Este vorba despre proiectul „Cunoaște-ți țara”, care are ca și scop țintă, ca 100.000 de români basarabeni să viziteaze pentru prima dată patria mamă. Un alt obiectiv al proiectului este de a distruge ideile preconcepute de către manipularea Federație Ruse, prin organizarea de vizite educaționale ale basarabenilorr în România”, a afirmat Alex Rotaru, reprezentant al Platformei Unioniste Acțiunea 2012. Proiectul se află deja la mijlocul desfășurării sale, având oaspeți deja peste 30.000 de basarabeni în România. Un alt proiect important pe care Acțiunea 2012 îl desfășoară și în care Claudiu Palaz a decis să se implice este „Unirea TV”. Acesta este în implementare în aceste moment și este vorba de lansarea unei televiziuni 100% românească în Republica Moldova. „Am decis să pornim acest proiect deoarece nu putem sta cu mâinile în sân, așteptând ca altcineva să ia atitudine împotriva propagandei care se duce, în special în Republica Moldova, împotriva valorilor europene și democratice și, mai ales, împotriva idealului reîntregirii românilor de pe cele două maluri ale Prutului. Astăzi, mai mult ca oricând, forța mass-media este uriașă și, de aceea, un punct de vedere alternativ, liber de interesele politicienilor de la Chișinău și de constrângeri economice, este absolut necesar”, a mai adăugat reprezentantul Platformei Unioniste Acțiunea 2012. Vicepreședintele CJC s-a arătat foarte încântat de aceste proiecte, mai ales că el a militat pentru uniune și pe vremea când era prefect. „Îl asigur pe Alex Rotaru de tot sprijinul meu în ceea ce privesc acțiunele care vor avea loc în județul nostru. Sunt dispus să promovez ideile unioniste în Constanța și să fiu alături de Acțiunea 2012”, a afirmat Claudiu Palaz.

Coordonatorul acţiunilor unioniste la Constanţa, Codruţ Burdujan, a punctat: „În această vară, sute de frați români veniți dincolo de blestemata graniță sovietică de peste Prut au sosit la Constanța pentru a cunoaște istoria adevărată; totodată s-au bucurat de litoralul LOR! Salut un act de înaltă conștiință națională, implicarea președintelui PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, în acțiunile desfășurate alături de Platforma Unionistă Acțiunea 2012. UNIREA se face atât la Chișinău, cât și la București, iar cei ce nu susțin acest ideal național nu se pot numi români, cu atât mai mult politicieni!”, a afirmat acesta. Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a desfășurat în anul 2015 faza pilot a programului Cunoaște-ți Țara”. Astfel, 5200 de români din Basarabia, în general cu posibilități materiale reduse, au putut să vadă realitățile din Țara-Mamă, să viziteze orașele, mănăstirile, munții, marea, cetățile medievale, și alte obiective turistice sau economice. Fiecare grup care a participat la vizitele în România a fost impresionat de direcția în care merge România, de nivelul de trai și egalitatea de șanse pe care o au cetățenii de orice etnie. Mesajul cu care s-au întors în Republica Moldova a reprezentat un puternic imbold pentru exprimarea identității românești a poporului ce trăiește în teritoriul de peste Prut.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367