REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Palaz: Terenurile Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”, măcelărite de senatorul Chițac

Palaz: Terenurile Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”, măcelărite de senatorul Chițac

Replica API 23 martie 2018 | 22:22 857

Vicepreședintele CJC, Claudiu Palaz, a postat pe blogul său un material prin care îl ceartî pe senatorul Vergil Chițac că ar fi distrus niște terenuri din Tomis Nord. Acesta a făcut „descoperirea” în timp ce se uita pe Google Maps.

„Ieri mă uitam pe Google Maps să caut baza sportivă Badea Cârțan, Tomis Nord, ca urmare a unor articole din presă, care sesizau că ”baza e praf”. Așa este, dacă mai era nevoie de vreo confirmare, deși nu cred. Și, spre dezamăgirea tuturor, am să spun că așa va fi ani mulți de acum încolo.

Plimbându-mă “virtual” prin Constanța, mi-a atras atenția conturul altei baze sportive, și anume cea a Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”. Mă uit mai atent și constat că se distinge conturul terenurilor de tenis și a două terenuri de fotbal. De fapt, a unui teren de fotbal și jumătate, cealaltă jumătate fiind ocupată de alte terenuri de tenis noi. Ceva lipsit de sens!

Cum să strici un teren de fotbal făcut deja (folosit în trecut şi pentru instrucţie), și să construiești peste el terenuri de tenis noi, când la nici 200 de metri ai alte terenuri de tenis, handbal, volei, baschet, ce ar fi putut fi reabilitate?

Cât de prost manager poți să fii, sau de rea credință? A fost lăsat intenţionat în paragină, cum a lăsat Mazăre Cazinoul, pentru a fi înstrăinat la un preţ derizoriu?

Dar între timp m-am documentat și am aflat istoria, iar misterul a fost elucidat. Personajul principal care a sprijinit ”măcelul” nu este altul decât Vergil Chițac! Senator, candidat la primărie, rector și…amiral (cunoscut drept ”omul lui Comănescu” sau ”marioneta” acestuia).

Să revenim. În 2016, rector pe atunci, Vergil Chițac (care ”se antrena” pentru Primăria Constanța) încearcă să vadă cum este ”să bucățești” un teren pe preț de nimic, urmând ca după aceea să aplice rețeta pe terenurile primăriei. Se pare că rețeta i-a reușit.

Astfel, amiralul Chițac, rectorul Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”, închiriază 9900mp din baza sportivă, unei societăți comerciale, SC Bright Maritime Services SRL, cu o chirie de ….. aproximativ 0,30 lei/mp/lună.

Adică, pentru suprafața de 9.900 mp, Acedemia Navală a încasat în anul 2016 suma de 33.696 lei, ceea ce înseamnă 2.808 lei pe lună. 2808 lei/lună: 9.900 mp = aprox. 0,30 lei/mp/lună. În jur de 0,06 euro/mp, în condițiile în care prețul zonei este cam de 15 ori mai mare.

O încălcare a legislației (HG 585/2002, Ordinul M76/2016 al M.Ap.N.) o reprezintă și fotografierea în obiectivele militare. Astfel de fotografii au fost făcute și distribuite pe rețelele de socializare de către cel ce deține noile terenuri de tenis, în scop comercial, fotografii în care se vede obiectivul militar (cazarma 1369, UM 02192).

Deci, se poate! Încearcă și cu un AMIRAL! Scuze, un actual senator, al lui Comănescu, ce-i drept, dar e senator.

Și atunci mă întreb, păi e corect și cinstit, măi omule, să nu prezinți public experimentele tale făcute pe terenurile Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”? Păi dacă tot existau terenurile de tenis ale Academiei, de ce nu le-ai reabilitat pe acelea cu bani mai puțini și ai stricat enormitatea aia de teren de fotbal, așa cum se vede din poze? Și mai ești și cadru militar și te dai cu NATO, dar nu ești mai presus de socrul procurorului șef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Gigi Valentin Ștefan, care a vândut baza de antrenament de la Corbu a trupelor NATO, sirienilor.

După ce ai măcelărit terenurile Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”, mai visezi și Primăria Constanța!

Am fost mereu și sunt un susținător al sportului constănțean, dar nu voi accepta niciodată prejudicierea Armatei Române, membră a structurilor NATO.

Să-ți fie rușine, Senatorule, Amiralule, fostule Rector de Academie Navală, ” marioneta” lui Comănescu, Vergil Chițac!”, a scris Claudiu Palaz pe blogul său.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PALAZ MAI MAI TRASEISTULE TU AI GASIT SA VB.TACI DKU DIN GURA SI MULTUMESTETE CU CE A MAI RAMAS DIN ASTIA 4 ANI DUPA ITI PROMIT NU VEI MAI PUPA FUNCTIE PUBLICA.CE SA II FACE VEI FI NEV SA DEPUI PT SOCIAL CA NU STI SA FACI NIMIC JAPITA
1
0
Palaz stie foarte bine ca pentru a face astfel de contracte, ACUM, IN ARMATA, trebuie sa obtii o serie de aprobari de la diversi experti, audit intern, jurist, etc. Daca pe timpul lui CHITAC s au inchiriat terenurile de sport, atunci mai Palaz, AMIRALUL A AVUT TOATE APROBARILE NECESARE!!! Stii ce nu poti tu sa intelegi mai Palaz? NU SE MAI POATE FURA ASA CUM O FACEAI TU, mai baiatule!!! Las o asa cum a picat, tu nu vezi ca nici macar sa ne manipulezi nu mai poti???
6
2
Palaz ai demonstrat inca o data ce fel de mascarici esti .. ai tupeu de taximetrist..data viitoare leaga-te de cineva de teapa ta , poate ai mai mare succes .. aici nu e de tine, micutule!!
12
0
Sunteti rai. Sa il certati voi tocmai pe profesionist? Nu va e rusine? Pai cine va mai umple voua sifoanele decat sifonul asta. A facut din CJ ce nici nu visati voi. Este acum o oaza de liniste in partea lui. Daca la ceilalti se lucreaza la el este o liniste perfecta. Toata ziua sta si scrie denunturi, sesizari si se uita ca un mameluc pe tableta aia ce i-a luat-o tacsu din banii de pe pod.
12
0
PALAZ HOMOSEXUALUL . SA-TI FUTEM COPIII IN GURA SI IN SUFLET SI PE TINE SA O IEI IN tTEASTA CA FRATII KENNEDY
7
4
Palaz e marlan parvenit si un frustrat.Articolul prezinta eronat o realitate vazuta prin ochii unui hot si corput. Acel teren nu mai era folosit de multa vreme. Era o parloaga. A fost inchiriat cu un pret redus pentru a permite si incuraja investitia intr-o baza sportiva moderna care intr-adevar va putea fi utlizata. DE asta se va putea convinge oricne daca se informeaza putin. Palaz nu nu vaputea ajunge niciodata la nivelul lui Vergil Chitac din simpla cauza de intelect , gandire si moralitate. Nu poti compara niciodata un om cu un CV ca al lui Vergil Chitac, cu cel al unui machidon needucat.
12
2
dar casa ta construita pe domeniul public,dar piciorul podului de la Agigea unde ai incasat 3 mil euro,pe timpul cand erai prefect,dar milioanela de euro pe eoliene tot cand erai prefect. cata moralitate ai,ciobaule.
14
1
Sa-ti fie rusine !!!! In locul tau imi era rusine sa ii pronunt si numele.. Ce ai facut tu bun papagalule?
17
0
Prostii! ala e terenul MECANICII ! lasat in paragina, nu are niciotreaba cu baza sportiva a Academiei! Acolo juca MECANICA COICIU, plus PORTUL facea antrenamente cu juniorii!
15
0
Palazu mic se ia de toata lumea ca sa nu vedem ca el de fapt nu face nimic pe banii statului?
16
1
Palaz ala cu numele pe masina prefecturii? P...lea p...ii....limbist
13
1
Articolul este evident o diaree de cuvinte jignitoare,o voma palaziana. mi-e scarba sa citesc asemenea prostii, lingaule. Nu ti-e teama sa te iei de persoane corecte dar mult mai inteligente decat tine?
17
1
Ala nu era terenul academiei Mircea Cel Batran.se vede mai la stanga terenul de fotbal al academiei,chiar de acolo incepe gardul ce inconjoara academia.terenul pe care este acum acea baza sportiva este privat,pe vremuri juca echipa de fotbal Dezdrobirii acolo.minciuni peste minciuni...nu exista politician cinstit in tara asta
15
2
claudiu dar cu terenul luat cu acte false de la agigea si vandut de 100 de ori mai scump acolo unde stiai ca se face autostrada, nu spui nimic?
19
0
Palaz esti o jigodie. Ai furat toata Constanta, ai inchis si strada cu casa si acum postezi in justitiabil. Sa-ti fie rusine!
19
1
Machidon fara principii, tu nu o sa ajungi nici la genunchele lui Chitac. Nici in viata asta, nici in cele 10 vieti viitoare. Esti prea slab, prea superficial, prea curva. Ma mir ca sunt prosti care pun botul la ineptiile tale.
19
4
Hai ca toti sinteti o apa si un pamint! Oameni de nimic , mocirle umane , hoti , praduitori , ipocriti si numai gasesc cuvinte ! O sa vina si ziua platii daca nu cea lumeasca va veni cea divina !
12
0
Palas rtc pe rut cumpana si navodari
12
1
cine vorbeste, sluga lui basescu. mars!
23
3
Domnule Palaz, daca asa faceati analizele cand erati prefect, este clar. Superficial, denaturat si totul bazat pe rautate sufleteasca si frustrare. Pacat.
26
4
Te uitai si la casa de pe malul marii, unde ocupi abuziv un drum public?
29
2
Lasa, lasa! Spune tu cum este cu casa ta de la Delfinariu, construita ilegal!!! Sa-ti fie rusine, ling.ule, sclav.le, marioneta ce esti! Nu pot sa cred cat tupeu ai... Tu esti ultimul imbe.il care ar trebui sa deschida gura! Idi.tule! Rusine, rusine, rusine!!!
34
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218