REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Palaz vrea să taie ‘abonamentele’ avocaţilor: dacă tot are Primăria jurişti, să-i pună la muncă în instanţă!

Palaz vrea să taie ‘abonamentele’ avocaţilor: dacă tot are Primăria jurişti, să-i pună la muncă în instanţă!

Replica API 23 aprilie 2019 | 00:00 308

Contracte ilegale – aşa a stabilit Curtea de Conturi!

Contracte ilegale – aşa a stabilit Curtea de Conturi!

Claudiu Palaz

Un raport al Curţii de Conturi efectuat în urmă cu câţiva ani la Primăria Constanţa stabileşte faptul că unele contracte încheiate cu avocaţi pentru reprezentarea în instanţă în anumite litigii sunt ilegale, în contextul în care primăria are Serviciu Juridic.

Ba, mai mult, şi instanţa de judecată a avuta ceeaşi poziţie în procesul în care Primăria Constanţa a contestat raportul Curţii de Conturi. În consecinţă, PMP Constanţa solicită introducerea pe ordinea de zi din şedinţa de luna viitoare, în fişa postului a tuturor consilierilor juridici din cadrul aparatului de specialitate, obligativitatea reprezentării acestora în instanţe. Potrivit lui Palaz, în acest moment, fişa postului angajaţilor Serviciului Juridic nu prevede acest aspect.

„Au scos din fişa postului obligativitatea de a prezenta în instanţă considerând că în acest fel pot angaja avocaţi. O decizie a instanţei a stabilită că, atâta timp cât ai serviciu juridic, este necesară prenzentarea consilierilor juridici în faţa instanţei.

Sentinţa civilă 1312/2017 pronunţată de Curtea de Apel, spune că „recurenta (n.red. Primăria Constanţa) nu poate argumenta imposibilitatea personalului de specialitate juridic angajat, constând în neintroducerea în fişa postului nereprezentarea consilierilor juridici în faţa instanţelor judecătoreşti, atâta timp cât aceasta reprezentare este în natura profesiei de jurist”.

Propunerea noastră este ca, luna viitoare să se introducă un proiect de hotărâre, prin care să trecem introducerea în fişa postului obligativitatea reprezentării în instanţe. Punem în aplicare hotărârea judecătorească”, a spus Claudiu Palaz.

În ceea ce priveşte procesele complicate, Palaz propune să se aducă în atenţia consilirilor aceste litigii, urmând ca aceştia să voteze necesitatea angajării unei acse de avocatură.

Palaz a precizat că banii care se duc la avocaţi ar trebuie să fie realocaţi pentru paza şcolilor, în contextul în care ne confruntăm, tot mai mult, cu fenomenul zombi. „Copiii sunt puşi în pericol şi necesită paza în şcoli, sub orice formă. Că se merge pe varianta Poliţiei Locale, cu maşini de intervenţie, ori pe varianta unui paznic, vrem să se asigure acest lucru. Bani poate să ia de la contractele cu avocaţii”, a spus Palaz.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bravo Palaz. Ia primariile judetului de la nord la sud, de la est la vest, vei fi uimit de multimea contractelor de angajare avocati. Consilierii juridici angajati: veri, verisoare, matusi, unchi, cu scoala urmata la invatamant la distanta, foarte multi fara licenta. Nici unul nu are mai putin de 4k pe luna.
1
2
Normal. Acuma ca vin pe rol dosarele pentru recuperarea retrocedarilor ilegale, ii lasam pe adormitii de la primarie sa reprezinte. Ce poate fi mai frumos. Faptuitorul e in Madagascar la plaja, procesele mai trebuie pierdute si s-a rezolvat.
1
0
Mi se pare corect. Sa reprezinte in instanta, interesele Primariei, juristii angajati .
3
2
care sug de la Primarie. Moarte si zdrentelor care i-au angajat! justitie de cacat! muie!!!
5
2
Foarte bine au dormit destul pe bani constantenilor nu sunt in stare sa rezolve problemele pentru care sunt platiti atunci afara sa vina alti care pot.
4
1
In Mangalia, Str. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
2
0
Felicitari dul Palaz.
3
6
pacat de astia doi, de cate procese pierdute si bani castigati !
2
0
Si cu Popvici si Patrascu eu ce fac?A stiu o sa se ocupe militianu Cocos Emilian. Rezolvat.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369