REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Paleologu: Conducerea PDL ar trebui să fie mai deschisă, mai dialogantă şi inclusivă

Paleologu: Conducerea PDL ar trebui să fie mai deschisă, mai dialogantă şi inclusivă

Replica API 16 mai 2013 | 00:00 168

Theodor Paleologu a declarat, miercuri, pentru Mediafax, că actuala conducere a PDL ar trebui să fie "mai deschisă, mai dialogantă şi inclusivă".

"Consider că actuala conducere ar trebui să fie mai deschisă, mai dialogantă şi inclusivă", a precizat Paleologu, întrebat dacă este nemulţumit de actuala conducere a PDL şi dacă ar pleca la Partidul Popular.

Theodor Paleologu este unul dintre susţinătorii moţiunii Elenei Udrea la Convenţia PDL din aprilie.

Consilierul prezidenţial Gabriel Berca a declarat că Partidul Popular, care va aduna nemulţumiţii din PDL, va apărea "foarte repede", fiind necesară şi constituirea unui grup parlamentar al noii formaţiuni.

"Foarte repede. Foarte repede. Asta e şi o decizie a colegilor din Parlament, pentru că e necesară constituirea unui grup parlamentar, sunt oameni în PDL care nu acceptă starea de lucruri de astăzi", a afirmat Berca într-o emisiune la B1 TV, întrebat când va apărea noua formaţiune.

De asemenea, consilierul prezidenţial, fost membru PDL şi parlamentar democrat-liberal de Bacău în legislatura trecută, a apreciat drept necesară apariţia noii formaţiuni având în vedere "dezechilibrul de pe piaţa politică românească".

"Eu cred că e necesară, pentru că în alegerile din 9 decembrie nu au venit la vot 58% din români, s-au exprimat numai 42%. În acest moment există un dezechilibru pe piaţa politică românească şi e necesar un vehicul care să genereze figuri politice credibile. Când spun figuri noi, nu e neapărat vorba de figuri tinere, dar oameni care au demonstrat în viaţa profesională că au ceva de spus. E adevărat că acest lucru poate deranjează, am şi văzut foşti colegi din PDL care au pus multe semne de întrebare din acest punct de vedere. Eu nu cred în partidele care sunt conduse cu mână forte, ci cred în partidele care pot să genereze lideri politici pentru România", a spus Berca, consilier al preşedintelui Traian Băsescu pentru relaţia cu autorităţile publice şi societatea civilă.

El s-a mai declarat nemulţumit că în PDL au fost aduşi în ultima perioadă oameni care nu fac opoziţie, dând exemplul din judeţul Bacău, unde în organizaţia PDL sunt oameni care au "interese mărunte judeţene" şi "fac blat cu administraţia locală" a USL.

Presa a relatat în ultimele zile că Partidul Popular ar avea congres în 25 mai şi că o serie de parlamentari PDL, în frunte cu Elena Udrea, dar şi membrii Forţei Civice şi cei ai Fundaţiei Mişcarea Populară ar urma să se înscrie în acest partid. Între parlamentarii PDL care ar urma să treacă la Partidul Popular, presa i-a nominalizat şi pe Florin Popescu şi Eugen Tomac. De asemenea, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon ar urma să se alăture acestei formaţiuni.

sursa: rtv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218