REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Palpitațiile la pacienții cu anxietate - Când e cazul să mergi la medic

Palpitațiile la pacienții cu anxietate - Când e cazul să mergi la medic

Replica API 22 august 2020 | 00:00 974

Palpitațiile se numără printre simptomele specifice anxietății – iată cum să faci diferența între palpitațiile inofensive și cele care pot trăda o afecțiune mai gravă.

Ți se întâmplă uneori, fie pe fondul unui eveniment, fie aparent din senin, inima să îți bată din ce în ce mai tare și să nu știi cauza? În primul rând, trebuie să te gândești la numărul de cafele băute – cu cât ai băut mai multe cești de cafea în ziua respectivă, cu atât mai mari sunt șansele să ai de-a face cu un asemenea simptom neplăcut. Abia apoi te poți gândi la anxietate sau chiar la aritmii sau alte complicații cardiovasculare, scrie doc.ro.

Cum îți dai seama dacă palpitațiile tale sunt cauzate de anxietate

La fel că și palpitațiile cauzate de aritmii, și cele ce apar pe fondul anxietății sunt însoțite de transpirații, amețeli, slăbiciune, oboseală sau chiar durere în piept. Așadar, acestea pot fi confundate cu ușurință.

Întrucât în cazul unei probleme cardiace e important să mergi la medic cât mai repede, dacă ai palpitații și simptome asociate precum cele menționate mai sus, e important să mergi la spital sau să suni la 112. Medicul îți va spune, în urmă unor teste și analize, dacă ai probleme cu inima sau este vorba despre anxietate.

Dacă electrocardiogramă și alte analize similare nu detectează probleme cardiace și medicul stabilește că este vorba despre anxietate, trebuie să știi ce tehnici poți folosi pentru a reduce bătăile inimii și pentru a ține anxietatea sub control.

Un psiholog te poate ajută să înțelegi ce este anxietatea, cum și când se manifestă această, însă totodată îți poate oferi și câteva ponturi de preț cu privire la combaterea acesteia.

Cum să ameliorezi situația atunci când palpitațiile sunt cauzate de anxietate

Folosește exerciții de respirație – asemenea exerciții nu numai că îți reglează ritmul respirației, însă totodată vor relaxa mintea și corpul, risipind anxietatea. Inspiră pe nas, direcționând aerul către cavitatea abdominală. Ține-ți respirația preț de 2-4 secunde, apoi expiră lent, până când scoți tot aerul din plămâni afară. Repetă acest exercițiu până când simți că palpitațiile dispar și începi să îți revii.

Bea multă apă – deshidratarea favorizează palpitațiile, de aceea e important să o previi, consumând apă și alte lichide în cantități mari, 8 - 10 pahare pe zi.

Evita substanțele care îți stimulează creierul – aceste substanțe provoacă și palpitații, așa că ar trebui să le eviți. Printre substanțele care îți stimulează creierul se numără: cofeină, alcoolul și tutunul.

Odihnește-te suficient – privarea de somn poate crește atât riscul de anxietate, cât și pe cel de infarct miocardic. Așadar, este important pentru inima ta, dar și pentru menținerea echilibrului psihic, să dormi 8 ore pe noapte.

Practică sport – dacă suferi de anxietate, în prima faza vei avea senzația că efortul fizic îți provoacă palpitații și vei încerca să eviți sportul. De fapt însă, practicarea în mod regulat a activităților sportive reduce riscul de palpitații, reglând tensiunea arterială.

Uneori, anxietatea și problemele cardiovasculare se pot suprapune, de aceea dacă observăm că simptomele se accentuează, e recomandat să mergem la medic în ciuda faptului că știm deja că suferim de anxietate. Ajutorul medical imediat poate face diferența între o situație ușoară și una critică.

Când e cazul să mergi de urgență la medic din cauza palpitațiilor

Uneori, foarte rar ce-i drept, palpitațiile implică nevoia de a primi ajutor medical de urgență. Iată ce simptome asociate cu palpitațiile ar trebui să te trimită de urgență la medic:

Probleme respiratorii

Amețeli

Durere în piept

Leșin.

Acesta va face o serie de analize și teste în vederea stabilirii diagnosticului corect. Unele cazuri vor necesită internare, însă altele nu. Indiferent de situație, medicul va recomandă adoptarea unui stil de viață sănătos, renunțarea la alcool, cafea și țigări, în vederea prevenirii palpitațiilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614