REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Până când societatea civilă nu-şi clarifică „identitatea”, n-am de ce să arunc cu pietre

Până când societatea civilă nu-şi clarifică „identitatea”, n-am de ce să arunc cu pietre

Replica API 29 decembrie 2015 | 16:16 3563

Revelionul organizat de Primăria Constanţa în Piaţa Ovidiu face 450 de mii de lei. E mult… e puţin… nu pot să mă pronunţ. Dar văd că pe Facebook e mare zarvă: e mult! Şi tot pe Facebook s-a „decretat”: Revelionul, care încă n-a avut loc, e un fiasco! De ce? Pentru că îl organizează Decebal Făgădău, continuatorul lui Radu Mazăre la primărie, acest Decebal Făgădău care a rămas „ancorat” în relaţiile ex-primarului cu diverşi afacerişti mai mult sau mai puţin... cumsecade.

Nu-s avocatul lui Făgădău, dar mă gândesc aşa: hai să vedem întâi cum e cu Revelionul ăsta, să vedem câţi constănţeni sunt dispuşi să dârdâie de frig în piaţă, să îi întrebăm cum li se pare, dacă le place sau nu, iar cât priveşte preţul „distracţiei” (dacă se justifică sau dacă au fost „aranjamente” la atribuirea contractului), să aşteptăm „verdictul” organelor de anchetă, eventual a instanţei. Nu de alta, dar sigur se va scormoni pe subiect. Şi, la fel, tot de pe Facebook „citire”, sesizez că se încearcă o mobilizare a nemulţumiţilor, în sensul „boicotării” acestui ne-consumat Revelion. Cei care pun la cale mişcarea în cauză sunt, zice reţeaua de socializare, oamenii de bine care au organizat ziua de 1 Decembrie la Hartă. Foarte frumos evenimentul, deosebit, extraordinar... pe banii cui sau în interesul cui? Adică, dacă tot vorbim de societatea civilă care are iniţiativă, eu am următoarea curiozitate: de ce această societate civilă nu-şi declară, transparent, şi ambiţiile, sponsorii (dacă există)?

Societatea civilă protestează, se mobilizează, îl critică pe continuatorul lui Mazăre, cere schimbarea clasei politice, a administraţiei actuale. Bun, dar de ce nu zice societatea civilă, cinstit şi direct: vrem să venim noi sau să vină X sau Y în locul lui Făgădău? Nu de alta, dar să ştim şi noi care e alternativa la mult-hulitul Făgădău. Avem alternativă? Sau ne jucăm doar de-a schimbarea?

P.S.: Nu mi-a plăcut niciodată, dar niciodată!, Radu Mazăre. Recunosc în schimb că Decebal Făgădău pare altfel. Nu ştiu cât de... mult „altfel” faţă de Mazăre, dar suficient cât să nu arunc în el cu toate pietrele care le am la îndemână, doar de dragul de a arunca cu pietre sau pentru „a da bine” în peisajul de pe reţeaua de socializare, dintr-o solidaritate de "taliban" ori de "răzvrătit de serviciu".

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218