REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Până la sfârșitul anului viitor, Constanța va avea alte 13 stații de încărcare a mașinilor electrice

Până la sfârșitul anului viitor, Constanța va avea alte 13 stații de încărcare a mașinilor electrice

Victor ROTARU 3 octombrie 2022 | 00:00 1855

Piața mașinilor electrice este într-o continuă dezvoltare, atât la nivel european, cât și la nivel național. România urmărește trendul Uniunii Europene în privința protecției mediului și reducerii emisiilor de CO2. Astfel, pe tot mai multe șosele din România, dar și în parcările marilor supermarketuri, au început să apară stații de încărcare a mașinilor electrice, pentru a venii în sprijinul șoferilor.

La finalul anului trecut, România avea peste 7 milioane de autoturisme înmatriculate, dintre care 13 310 erau vehicule electrice. În anul 2021, numărul de mașini electrice era cu 122,3% mai mare față de anul 2020. În primele patru luni ale anului 2022, numărul de autoturisme electrice înmatriculate erau cu 36% mai mari față de anul 2021, panta fiind una ascendentă în continuare. Printre cele mai vândute mașini electrice la nivel țării se numără Dacia Spring, urmată de Volkswagen Up! Și Hyundai Kona.

Programul ”Rabla Plus” a contribuit cel mai mult la creșterea vânzărilor de autoturisme electrice. În cadrul acestuia, se oferă un voucher în valoare de 10 000 de euro pentru cei care își cumpără o mașină electrică, și circa 4 500 în cazul achiziționării unui autovehicul hybrid.

Odată cu ascensiunea acestui segment de autovehicule, autorităţile au început să pună la punct o strategie de creare a unei reţele de staţii pentru reîncărcare destinată maşinilor electrice şi hybrid plug-in. Pe de altă parte, companii din mediul privat au investit sume importante pentru a construi puncte de încărcare a maşinilor electrice. În prezent, la nivel naţional, nu există o statistică oficială referitoare la numărul acestor staţii de încărcare, însă ultima estimare a autorităţilor menţionează o reţea ce cuprinde aproape 3.000 de astfel de puncte, urmând ca prin PNRR infrastructura de reîncărcare să crească cu încă 15.000.

Pînă la finalul anului viitor, alte 13 stații    

La nivelul municipiului Constanța funcționează 13 stații de încărcare a mașinilor electrice, cele mai multe fiind cele ale Enel X România, 5 la număr. Un reprezentant al primăriei a declarat: ”Primăria municipiului Constanța a demarat procedura de implementare a proiectului aprobat: ”Stații de reîncărcare vehicule în Municipiul Constanța”, finanțat de către Agenția Fondului pentru Mediu, prin intermediul Programului privind reducerea de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic, stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, în municipiile reședințe de județ. Cel mai probabil proiectul va fi finalizat la sfârșitului anului viitor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu raman cu Opelul meu frumos zici ca e Passat.
1
1
Astia chiar nu gandesc! De fapt ei n-au gandit niciodata! Cumparati-va dragi constanteni cotete electrice, acum cand energia electrica se tot scumpeste! Nu merci! Diesel rules! Cui nu-i place mirosul gazelor de esapament sa stea in casa sau sa intoarca capul!
3
2
Ma bucur ,nu va mai fi nevoie de ele .Toata lumea va trece la masini cu gaz (dela Gazprom cel mai sigur ).De cand ne vinde electricitate furnizorul proprietar de gaze(ENGIE sau ENEL de ex,) pretul la curent electric nu poate fi decat fabulos de mare ! Concluzie ,renuntati la electricitate(singura care a mai ramas in proprietatea statului ) si gazati -va (adica virati pe gaze ! )
1
1
Nu mai inteleg nimic, ba trebuie sa facem economie ba nu daca o familie are consumul lunar o medie de 250 Kw, o masina electrica are un consum mediu pe zi 40Kw imultit cu 30 de zile ar veni 1200Kw nu vorbim aici de autobuze electrice, ce parere aveti? Sunem p****i sau nu?
5
3
Acum ma duc sa ma cac.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218