REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Până la sfârşitul iernii, 30% din centralele din Mangalia vor fi racordate la gaz

Până la sfârşitul iernii, 30% din centralele din Mangalia vor fi racordate la gaz

Replica API 20 ianuarie 2013 | 00:00 161

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a vorbit despre racordarea la gaze în municipiul pe care îl conduce, despre pregătirile pentru noul sezon estival, dar nu numai. Iată un gragment din interviul acordat cotidianului Replica de Constanţa:

Reporter: Se vor branşa centralele la gaz.... Care este stadiul în momentul de faţă?

C.R. Un prim punct termic a fost deja racordat la gaz, dar nu se livrează pentru că ANRSC trebuie să stabilească metodologia de calcul a facturilor. E o chestiune de birocraţie la nivel central. Sper să se rezolve această problemă cât mai repede. Noi ne-am făcut temele, am racordat un prim punct termic, aşa cum am promis, până pe 15 ianuarie, dar nu poţi să dai drumul la gaz, spre exemplu, mâine, fără să ai documentele, Doamne fereşte, sare ceva în aer, vine cineva şi te verifică, îţi pune un sigiliu...

Rep.: Alte centrale când urmează a fi racordate, cum aţi căzut de comun acord cu firma care face aceste lucru?

C.R.: Două puncte termice vor fi racordate până la sfârşitul iernii. Asta înseamnă că 30 la sută din populaţia care este racordată la sistemul centralizat va beneficia de agent termic pe bază de gaz. Urmează ca până în vară toate punctele termice să fie racordate la gaze.

Rep.: Şi toată lumea va trece automat la gaz sau poate cineva nu vrea încălzire pe bază de gaz.

C.R.: Doar în sistemul centralizat n-o să mai fie folosit combustibilul lichid uşor, ci gazul şi toată lumea va avea apă caldă şi căldură.

Rep.: Şi este mai ieftin? Aţi calculat dvs.?

C.R.: Cu siguranţă. Sunt câţiva paşi pe care trebuie să îi facă ministerul, ca de exemplu modalitatea de facturare, şi apoi să ne transmită si nouă.

Rep.: În campania electorală a existat promisiunea că nu vor mai fi probleme cu furnizarea căldurii şi au fost.

C.R.: În momentul de faţă vă pot spune cu uşurare că nu mai sunt probleme. Au fost mici sincope, le spun mici, pentru că din 32 de puncte termice, nu toate au fost afectate, pentru le-am preluat pe fugă pentru ca se apropia sezonul rece şi eram presaţi de timp. O societate comercială nu se poate înfiinţa în două săptămâni sau trei - vorbim de acea societate comercială 100% a Consiliului Local -, aceştia au fost paşii legali care trebuiau urmaţi. Noi trebuia să facem din vară revizia punctelor termice, noi am făcut-o concomitent cu furnizarea agentului termic, ceea ce este imposibil - de aici au fost şi micile probleme, dar pe care le-am remediat. Îmi pare rău că s-a denaturat adevărul în unele articole apărute în presa centrală sau emisiuni, imaginile prezentate erau de arhivă, oamenii nu s-au revoltat, câţiva perdanţi ai campaniei electorale de anul trecut au încercat, aşa, o ultimă zvâcnire. Personal, m-am deplasat împreună cu toţi factorii de decizie la punctele termice cu probleme fie că era noapte, fie că era zi, fie că erau sărbătorile de iarnă, să stăm de vorbă cu oamenii şi să rezolvăm aceste probleme. Ele au fost remediate aşa cum i-am asigurat pe cetăţenii oraşului Mangalia şi astăzi vă pot spune că nu mai sunt probleme majore decât mici defecţiuni pe care cetăţenii le simt când sunt probleme cu ţevile. În acest sens, mă bucur că am prins o finanţare de la Ministerul Dezvoltării şi vom reabilita toate conductele - acestea nu au fost reabilitate şi aici mai sunt într-adevăr probleme.

Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102