REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Până unde duce impertinenţa unor şoferi de pe maxi-taxi! ‘Cred că vei rămâne mult şi bine cu abonamentu’ în staţie’

Până unde duce impertinenţa unor şoferi de pe maxi-taxi! ‘Cred că vei rămâne mult şi bine cu abonamentu’ în staţie’

Replica API 15 mai 2018 | 05:31 612

Poveşti din GMS

Poveşti din GMS

Nesimţirea unor şoferi de maxi-taxi întrece, uneori, orice limită şi atinge penibilul în multe situaţii. Aici nu vorbim despre şoferii unei singure firme, pentru că toate societăţile de transport în comun au specimenele ei. Ar fi multe de scris despre ele, dar acum ne referim strict la şoferii acestora. De pildă, deşi pe abonamentul scria clar că a făcut „o alegere foarte bună” apelând la acea firmă de transport, o femeie navetistă a constatat că nu are unde se aşeza, întrucât singurul scaun disponibil era...un schelet metalic, urmă a fostului scaun din acel loc.

Nu a fost o „fiţă” dorința de a sta pe scaun, pentru că toată lumea ştie cât de încărcate sunt microbuzele, mai ales când vine lumea de la muncă, dar totuşi, dacă tot sunt scaune în maşină, să fie şi utile. Indignată, femeia a făcut o poză cu telefonul atât „scaunului”, cât şi abonamentului pe care scria despre alegerea „bună” pe care a făcut-o, imaginea ajungând pe pagina de Facebook „Povestiri din GMS”.

Odată postată, au început miştourile postate sub formă de comentarii, şi nu ale oricui, ci ale şoferilor firmei respective. Unul dintre şoferii respectivi a întrebat retoric: „Dacă ai văzut că este rupt, dc n-ai venit să stai la mine-n brațe? Nu-ți mai luam nici napîrca”, unde „năpârcă” înseamnă, probabil, „fila de abonament”, în limbajul şoferilor.

Altul, scrie: „Să vezi ce o să rămână cu năpârca în mână”. Un alt şofer trece chiar la ameninţări: „(...) Cred că vei rămâne mult şi bine cu abonamentul în staţie la Şaguna”, asta după ce a acuzat că scaunele sunt rupte de pasageri, nu de uzura maşinilor care, de fapt, au fost concepute pentru transport marfă şi care abia se mai târâie prin oraş.

Cu alte cuvinte, care ar fi problema? De fapt, maşinile nu au nici o problemă, şoferii sunt „numai unul şi unul”, aleşi în urma unor „selecţii riguroase pe criterii bine stabilite”, în schimb, vezi Doamne, femeia a avut „nesimţirea” să comenteze referitor la condiţiile „impecabile” din acel microbuz.

Altă dată poate am fi aşteptat ca firma respectivă să ia măsuri împotriva acestor miştouri şi a nesimţirii unora dintre şoferi, care mai sunt şi impertinenţi pe deasupra.

Acum, însă, nu mai aşteptăm nici o reacţie, întrucât ni s-a confirmat de nenumărate ori că reprezentanţilor firmei nu dau doi bani pe aceste aspecte şi sunt interesaţi doar de banii strânşi la finalul zilei, indiferent în ce condiţii. Singura sancţiune care poate fi aplicată în acest caz poate veni doar din partea clienţilor, care ar putea refuza serviciile firmei respective. Un cuvânt de spus l-ar putea avea, totuşi, şi OPC-ul.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ptr un meci de fotbal iesiti 1635284 de dobitoci si urlari pe stadioane ca retardatii pt o minge si 22 de ratardati iar pt drepturi si o viata cat de cat ok comentati din casa de pe tastatura si vreti schimbari sa va fie rusine ,meritati sa mergeti cu caruta la cta
3
0
Eu nu tai bilete decat cat e NORMA. restul imi intra in buzunar cam 200-300 lei pe tura plus salariul.
1
1
Vinovati sunt calatorii ca se mai urca in masinilie alea.Ia sa nu se mai urce nici un calator in acele microbuze,sa ramana goale in statii.si cand trece prin stati calatorii sa ii spune hai dute mai departe cu jegu tau
8
0
Scaunele sunt legate cu sarma intre ele. Si bara care ar trebui sa ne tinem este legata cu 3 clipsuri de plastic .
8
0
Putintica rabdare. La anul nu o sa mai existe maxi taxiuri. Ratc Cta a achizitionat dolmusuri din Turcia. In curand le vom vedea pe traseu si toate cosciugurile astea ambulante or sa dispara. Gata cu tigania. Oricum nesimtirea si lacomia jegosilor de soferi a atins cote inalte. Toti nespalatii fac soferie pe maxi taxi.
12
1
scot io gms din oras !!!
12
2
de ce nu se iese in strada pentru chestia asta si doar pentru ce se primeste indicatii vezi hastagii care au iesit duminica? Romanul arata inca odata ce e oaie si asteapta un cioban sa-l conduca
9
2
Nu vedeti in ce tara traim ? Toata lumea e nemultumita de serviciile lor si ei sunt in continuare pe piata ...si culmea nu au concurenta ...Niste jegosi spagari
13
0
Ce tot o bilbiiti. Aflati cine ia spaga pentru a circula aceste bou-vagon.
16
0
vrem transport civilizat cu autobuze de capacitate , si soferi corespunzatori . Va rugam reziliati contractul cu GSM, nu corespund nici masinile , nici soferii .
17
0
E vorba de linia 23 si scaunul acela e rupt de anul trecut, insa trebuie sa se inteleaga in Constanta, prin plecarea pastaii, lupul doar si-a schimbat parul.....
19
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102