REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° ConstanÈ›a Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° ConstanÈ›a Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Panait acuza Consiliul Judetean ca l-a impins la coruptie de dragul Consal Trade

Panait acuza Consiliul Judetean ca l-a impins la coruptie de dragul Consal Trade

Replica API 4 noiembrie 2010 | 00:00 225

Fostul primar al comunei Tortomanu,

Fostul primar al comunei Tortomanu,

Supărat pe tot ce înseamnă justiţie şi instanţă în România, fostul edil al comunei Tortomanu, Gheorghe Panait, a hotărât să intre în greva foamei. "Voi merge la Ambasada Germaniei şi voi încerca să conving toate ambasadele statelor europene să declanşeze clauza de salvgardare pe justiţia română. Dacă UE nu monitorizează justiţia, nu mai există cale de salvare", a declarat Panait, pentru "Replica" de Constanţa.

Supărarea fostului edil ţine de pe vremea când era primar, perioadă în care a făcut un autodenunţ privind o serie de fapte potenţial corupte la care nu a primit o rezoluţie nici până în prezent. La începutul anului 2008 i s-a alocat de către Consiliul Judeţean Constanţa suma de 1,5 miliarde de lei vechi, pentru pietruirea unor drumuri din comună. Panait susţine că un reprezentant din conducerea CJC l-ar fi anunţat, imediat după ce i s-au alocat banii, că va veni o firmă care să se apuce de lucrări, a doua zi, fără licitaţie sau alte documente prealabile. El susţine că persoana care l-a sunat este nimeni altul decât vicepreşedintele CJC, Cristian Darie. Panait a precizat că imediat, a doua zi, ar fi fost contactat de către Stere Bajdu, şef de secţie în cadrul SC Consal Trade SRL. Fostul edil a precizat că pentru reabilitarea drumurilor, comuna trebuia să primească în mod gratuit piatra necesară de la SC Tarmac SRL, conform contractului de concesiune încheiat cu administraţia locală din Tortomanu, dar că firma Consal Trade a facturat atât execuţia lucrării, transportul de piatră, cât şi materialul propriu-zis. Panait a afirmat că avantajul a constat în faptul că această societate exploatează o carieră de piatră învecinată cu cea a SC Tarmac SRL. Panait susţine că la suma iniţială de 1,5 miliarde de lei vechi, alocaţi de către CJC, s-au mai adăugat 2,2 miliarde lei vechi, printr-un act adiţional. El arată că a semnat actul adiţional, ce era antedatat, folosind ştampila de buzunar pe care o avea asupra sa, ulterior făcând autodenunţ pentru această faptă. "Îmi plimbă dosarul între instituţii de doi ani şi nici măcar nu am reuşit să aflu cine este procurorul de caz", a mai spus Panait. În cursul nopţii de marţi spre miercuri, fostul primar pleacă în Capitală unde intenţionează să înceapă protestul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218