REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PANDEMIA de Coronavirus a LOVIT puternic în CUNUNIILE CIVILE

PANDEMIA de Coronavirus a LOVIT puternic în CUNUNIILE CIVILE

Replica API 31 octombrie 2020 | 00:26 2196

Pandemia de coronavirus a avut un efect negativ și pentru cei care aveau stabilit să își oficieze relația în acest an. Totuși, cu toate restricțiile, 880 cupluri constănțene au decis să facă pasul cel mare și pe timp de pandemie. Numărul este mult mai mic față de anul anterior, însă, mulți și-au reprogramat cununia civilă pentru anul viitor. Au existat însă și persoane care au renunțat de tot la cununie.

În municipiul Constanța, pandemia de coronavirus pare să îi sperie pe cei care doresc să-și oficieze relația în fața stării civile, dovadă fiind numărul mult mai mic de căsătorii civile față de anul trecut. Pentru unii însă, epidemia de coronavirus nu a stat în calea iubirii și chiar dacă nu își pot face o petrecere fastuasă, aceștia merg totuși în fața ofițerului de stare civilă. În primele 9 luni ale anului 2020, au fost oficiate 880 de căsătorii, în comparație cu cele 1354, din aceeași perioadă a anului 2019. „Au fost mult mai puține oficieri în acest an. Având în vedere pandemia de coronavirus, mulți au ales să își reprogrameze cununia, însă au fost și cupluri care au renunțat la oficierea relației” a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Constanța.

Sperăm ca acele cupluri care au renunțat la oficierea relației să o fi făcut de teama infectării cu coronavirus și nu din pricina izolării ce i-a făcut să stea închiși, împreună.

Petrecerile de după nuntă sunt interzise

Evenimentele private, precum nunți, botezuri sau mese festive, atât în spațiile deschise, cât și la interior, vor fi interzise pe plan național, până la scăderea numărului de cazuri de coronavirus, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat, conform digi24.ro. „Este foatre greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere”, a spus Arafat. El a precizat că botezul și cununia de la biserică nu intră în această categorie, pentru că există reguli speciale pentru aceste ceremonii. Acestea se pot desfășura în prezența a cel mult 16 persoane. „Este vorba despre mesele festive”, a precizat el. „Dacă situația se îmbunătățește se poate reveni asupra acestui lucru”, a adăugat Arafat.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367