REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Panică mare la Centrala Nucleară după ancheta DNA

Panică mare la Centrala Nucleară după ancheta DNA

Replica API 22 februarie 2016 | 00:18 1133

Şi noua conducere e suspectă de conflict de interese

Şi noua conducere e suspectă de conflict de interese

Nuclearelectrica i-a suspendat din funcţie pe Ionel Bucur, directorul general CNE Cernavodă şi pe Elena Marinela Negulici, director economic, pe durata aplicării măsurii controlului judiciar, după ce DNA i-a acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese. De asemenea, împotriva celorlalţi angajaţi Nucelarelectrica vizaţi de DNA, respectiv Ionel Encică, Laurenţiu Theodor Nicola şi Mădălina Ionescu, se vor lua măsuri disciplinare, a precizat compania, printr-un comunicat semnat de directorul general Daniela Lulache. Noul director general al Centralei Nucleare este Marian Şerban, în timp ce postul de director economic a fost preluat de Titina Holobiuc. Chiar dacă cei doi au împreună zeci de ani de experienţă în domeniul nuclear, nu poate fi omis un amănunt foarte interesant: noua directoare economică este soţia unuia din factorii de decizie de la Elcomex IEA, firmă de casă a Nuclearelectrica, unde derulează contracte de milioane de euro. Situaţie în care s-ar putea vorbi din nou despre conflicte de interese, adică exact aceleaşi fapte pentru care a şi fost acuzat fostul director general Ionel Bucur.

Potrivit informaţiilor oferite de Nuclearelectrica, Marian Şerban a ocupat până în prezent funcţia de director de centrala CNE Cernavodă Unităţile 1 şi 2, coordonând direcţia de producţie, direcţia tehnică, departamentele de control lucrări, radioprotecţie, securitate nucleară şi monitorizare performanţe pentru ambele unităţi nucleare. Marian Nicuşor Şerban are o experienţă de peste 30 de ani în industria nucleară, ocupând funcţii de conducere pe perioada punerii în funcţiune a ambelor unităţi ale CNE Cernavodă. Este absolvent al Facultăţii de Fizică Tehnologică şi deţine un doctorat în Inginerie industrială. Noul director general CNE Cernavodă are un teren moştenire la Chirnogeni, un apartament în Bucureşti şi unul în Constanţa, un Audi. De asemenea, are în conturi peste 360.000 lei şi 45.000 de euro şi a încasat de la Nuclearelectrica salarii de 390.000 lei, în timp ce soţia sa a adus în casă, ca profesoară, doar 20.000 de lei. Cât despre noul director economic al CNE Cernavodă, Titina Holobiuc este economist de profesie şi are o experienţă de 31 de ani în domeniul financiar-contabil, coroborat cu specificul industriei nucleare. Titina Holobiuc este absolventă a Academiei de Studii Economice, Facultatea de Finanţe Contabilitate şi lucrează de mulţi ani la Nuclearelectrica, făcând parte inclusiv din comisiile de licitaţie. Detaliu foarte interesant, în contextual în care soţul său face parte din conducerea unei din firmele favorite ale centralei nucleare, beneficiara unor contracte de circa 100 de milioane de euro, primite de-a lungul timpului. Titina Subţirică Holobiuc este soţia lui Ştefan Holobiuc, asociat şi administrator la Elcomex IEA, partener încă de la începuturile firmei cu Ion Grecu, patronul grupului Elcomex.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am inteles ca si-a schimbat numele :centrala nucleara HAI LA TATA.Sa va fie rusine , niste diletanti , nu au nimic in comun cu meseria .
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218