REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Pantofii Louis Vuitton sunt produși la Cisnădie

Pantofii Louis Vuitton sunt produși la Cisnădie

Replica API 19 iunie 2017 | 00:00 301

The Guardian:

The Guardian:

Cea mai mare parte a pantofilor marca Louis Vuitton pe care grupul Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) îi vine la prețuri cuprinse între 500 și 1.800 de lire sterline perechea, sunt produși la uzina Somarest din Cisnădie, arată o anchetă a jurnaliștilor de la The Guardian, conform Agerpres.

Potrivit publicației britanice, existența acestei uzine este un secret bine păzit iar echipa managerială face eforturi pentru a se asigura că nu există nicio menționare a mărcii Louis Vuitton. O echipă de documentare a unei televiziuni franceze i-a fost interzis accesul în uzină în anul 2014 iar Bernard Arnault, directorul general de la LVMH și cel mai bogat om din Franța, a respins orice acuzații.

The Guardian susține că LVMH a construit o primă uzină la Cisnădie în 2002 pentru a profita de mâna de lucru ieftină din România iar în 2004 această uzină produce 1.500 de perechi de pantofi pe săptămână, potrivit CV-ului online al directorului de la acea dată al companiei. O a doua uzină a fost construită la Avrig în 2009 care produce componente pentru genți de mână și valize.

Jurnaliștii de la The Guardian au putut intra pentru prima dată în fabrica de la Cisnădie și au confirmat că mii de pantofi Louis Vuitton ies pe poartă în fiecare săptămână, aproape gata cu excepția tălpilor. Somarest nu a fost dispusă să dezvăluie câți pantofi produce în prezent, dar CV-ul online al directorului de operațiuni susține că producția a crescut cu 70% comparativ cu 2007, ceea ce ar sugera că în prezent produce peste 100.000 de perechi pe an.

O purtătoare de cuvânt de la uzina de la Cisnădie a acceptat să discutate detaliile legate de producția uzinei. Potrivit acesteia, managerii sunt francezi iar materialele utilizate sunt de asemenea importate din Franța. După asamblare, uzina exportă produsele spre Franța și Italia unde sunt "finalizate" pentru a putea fi etichetate drept "made in France" sau "made in Italy", în conformitate cu legislația UE. Purtătoarea de cuvânt precizează că muncitorii sunt mulțumiți de condițiile de muncă de la uzina de la Cisnădie, care sunt mult mai bine decât în altă parte a țării. Acest lucru a fost confirmat și de o purtătoare de cuvânt de la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Sibiu, potrivit căreia muncitorii beneficiază de week—end-uri libere și plăți pentru orele suplimentare. "Nu au existat plângeri" a spus Enciu Dumitru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367