REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Papa Francisc acuză discursuri tip Hitler în politică

Papa Francisc acuză discursuri tip Hitler în politică

Replica API 17 noiembrie 2019 | 00:00 453

Papa Francisc i-a comparat vineri cu Adolf Hitler pe politicienii care transmit mesaje împotriva homosexualilor, romilor şi evreilor, potrivit Agerpres.

Într-un lung discurs, suveranul pontif a criticat ''episoadele de ură'' din societate şi pe care le-a atribuit unor politicieni, fără să-i numească.

''Se înregistrează episoade care din nefericire nu sunt izolate, care cu siguranţă necesită o analiză profundă (...) Nu sunt rare reapariţiile simbolurilor şi acţiunilor tipice ale nazismului. Vă mărturisesc că, atunci când ascult discursuri ale unor responsabili politici sau guvernamentali, îmi vin în minte discursurile lui Hitler din 1934, 1936'', a afirmat Papa în faţa membrilor asociaţiei internaţionale de drept penal.

În opinia sa, acestea ''sunt acţiuni tipice care, prin persecuţiile împotriva evreilor, romilor sau persoanelor cu o anumită orientare sexuală, reprezintă prin excelenţă modelul negativ al culturii excluderii şi urii''.

Cu două zile în urmă, în timpul audienţei săptămânale din Piaţa Sfântul Petru, Papa Francisc a condamnat din nou antisemitismul, în contextul temerilor în creştere despre acest fenomen în Europa. ''Poporul evreu a suferit mult de-a lungul istoriei (...) Cu toţii eram convinşi că aceasta s-a terminat. Dar astăzi vedem în unele locuri o renaştere a persecuţiilor împotriva evreilor. Fraţi şi surori, acesta nu este uman şi nici creştin. Evreii sunt fraţii noştri. Şi ei nu trebuie să fie persecutaţi. Aţi înţeles?'', a spus el.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CRED CA PAPA ESTE HOMOSEXUAL,, UN FEL DE GAY.
5
2
Este nevoie de un nou Hitler , Mussolini , si un Antonescu !
7
1
Aceia care L-au batjocorit si ucis in chinuri pe Dumnezeu Intrupat - Hristosul - si pe Sfintii Sai sunt fratiii tai satana antihristica nicidecum ai nostri si trebuie sa-i nimicim dimpreuna cu sodomitii promovati de ei! Tu ai inteles ?
5
2
Voua va convine ca asta faceti.
4
1
Cum face Johannis in anul 2019 asa facea si Hitler de prin anii 1939 sa dispara evrei.Si a disparut Hitler prin 1945.Sa nu ii se intample lui Johannis ca lui Hitler.De fapt ce naste din pisica...tot soareci papa.Neamul de nazisti nu se dezminte.
4
5
Avem si noi in Romania un lider care sustine anihilarea unui partid politic si sustinatorilor lui. Inlocuieste termenul partid cu evrei, romi si homosexuali si ai acelasi lucru. Ca acest fapt animeaza o mare parte din populatie, asta este marea tragedie. Asa a ajuns si Hitler la putere.
6
4
moarte, de asemenea: poponarilor, lesbienelor, politicienilor din toata lumea, ISIS, imigrantilor, tiganilor, ungurilor si machidonilor !!!
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614