REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Papa Francisc povesteşte că după operaţia sa la colon unii cardinali discutau pentru a-i alege succesorul

Papa Francisc povesteşte că după operaţia sa la colon unii cardinali discutau pentru a-i alege succesorul

Replica API 23 septembrie 2021 | 00:00 638

Papa Francisc, care a fost operat la colon la începutul lunii iulie, a povestit cu ironie cum unii cardinali s-au reunit imediat în perspectiva unui conclav pentru a-i alege succesorul, relatează marţi AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Papa Francisc

"Sunt încă în viaţă. Deşi unele persoane m-au vrut mort", a glumit papa Francisc întrebat în legătură cu starea sa de sănătate în cadrul unei întâlniri informale din 12 septembrie cu aproximativ cincizeci de iezuiţi slovaci, în timpul vizitei sale în această mică ţară din Europa centrală. Declaraţiile sale au fost publicate marţi de revistă iezuită "La Civilta Cattolica".

"Ştiu că au existat chiar întâlniri între prelaţi care au considerat că starea papei era mai gravă decât se anunţase. Ei pregăteau conclavul. Răbdare! Slavă Domnului, sunt bine!", a afirmat cu ironie papa argentinian, în vârstă de 84 de ani, care a fost spitalizat timp de zece zile după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la colon.

El a declarat în timpul întâlnirii cu grupul de iezuiţi că nu a vrut să se opereze, însă a fost convins de un asistent medical.

"Asistenţii medicali înţeleg uneori mai bine situaţia decât medicii, deoarece ei se află în contact direct cu pacienţii", a afirmat suveranul pontif.

Într-un interviu difuzat la radio la începutul lunii septembrie, papa Francisc i-a mulţumit asistentului medical, spunând că i-a salvat viaţa. Suveranul pontif a negat, de asemenea, zvonurile că se gândeşte să demisioneze şi a afirmat că trăieşte "o viaţă total normală" după operaţia care a fost un succes.

Francisc a fost ales papă în 2013 după demisia surpriză a predecesorului său Benedict al XVI-lea, primul papă care a renunţat la tronul Sfântului Petru în ultimele câteva secole.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920