REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Papa Francisc, sosit în vizită în Slovacia, a avut întâlniri cu supravieţuitori ai Holocaustului

Papa Francisc, sosit în vizită în Slovacia, a avut întâlniri cu supravieţuitori ai Holocaustului

Replica API 14 septembrie 2021 | 00:00 494

Papa Francisc a sosit duminică în Slovacia, după o scurtă escală la Budapesta, pentru o vizită oficială care va dura până miercuri şi pe agenda căreia sunt cuprinse de asemenea întâlniri cu supravieţuitori ai Holocaustului şi cu membri ai comunităţii rome, relatează AFP, citată de Agerpres.

Papa Francisc

Suveranul pontif, care în cursul vizitei la Budapesta a pledat pentru ''deschiderea'' faţă de ceilalţi în discuţia avută cu premierul ungar Viktor Orban, acesta cerându-i la rândul său ''să nu lase să piară Ungaria creştină'', a fost primit la Bratislava de şefa guvernului slovac, Zuzana Caputova.

Pentru a marca sosirea sa, clopotele a 2.627 de biserici catolice slovace au bătut în acelaşi timp în momentul aterizării avionului suveranului pontif.

Papa Francisc se va întâlni luni cu membri ai comunităţii iudaice, inclusiv cu supravieţuitori ai Holocaustului. Marţi el se va deplasa în regiunile cele mai sărace ale Slovaciei, unde va avea discuţii în special cu reprezentanţi ai comunităţii rome, iar miercuri va reveni la Bratislava pentru a ţine o slujbă în aer liber la locul pelerinajului din Sastin, în aceeaşi zi urmând să se întoarcă la Roma.

Slovacia se numără printre statele UE cu cele mai reduse rate de vaccinare anti-COVID-19, numai aproximativ jumătate dintre adulţii slovaci fiind vaccinaţi cu schema completă, faţă de media de 70% pe ansamblul UE.

Guvernul slovac hotărâse iniţial ca la evenimentele ocazionate de vizita suveranului pontif să fie permis numai accesul persoanelor vaccinate, ceea ce a provocat nemulţumiri şi un număr redus de rezervări. În final s-a decis acceptarea accesului şi pentru cei care prezintă un test COVID-19 negativ sau un certificat care atestă că au trecut prin boală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614