REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Papa Francisc va vizita Muntenegru în 2020

Papa Francisc va vizita Muntenegru în 2020

Replica API 16 decembrie 2019 | 00:00 299

Papa Francisc

Papa Francisc va vizita Muntenegru în 2020, a anunţat guvernul muntenegrean, în urma unei întâlniri între pontiful romano-catolic şi premierul muntenegrean Dusko Markovic, sâmbătă, la Vatican, informează agenţia croată de presă Hina.

Vizita lui Markovic la Sfântul Scaun are loc la doar câteva zile după publicarea răspunsului papei Francisc la o scrisoare a şefului Bisericii Ortodoxe Sârbe în care Patriarhul Irinej îşi exprimă îngrijorarea cu privire la planul Muntenegrului de a adopta, până la sfârşitul anului, o lege privind libertatea spovedaniei.

Legea, la care guvernul muntenegrean a lucrat timp de patru ani, este contestată în special de Biserica Ortodoxă Sârbă din Muntenegru, care deţine aproape 700 de clădiri religioase în ţară.

Biserica Ortodoxă Sârbă consideră că legea a fost redactată ca un pretext pentru confiscarea clădirilor, mănăstirilor şi proprietăţilor bisericii.

Papa Francisc a răspuns în scrisoarea sa către Patriarhul Irinej că Muntenegru trebuie să aprobe legea privind libertăţile religioase în conformitate cu principiile democratice şi că legea trebuia să fie acceptată de toate comunităţile religioase.

Acest subiect a fost discutat sâmbătă de premierul Markovic şi de secretarul de stat al Sfântului Scaun, cardinalul Pietro Parolin.

Aceştia au convenit că procedura suplimentară de adoptare şi punere în aplicare a legii ar trebui să fie însoţită de dialog şi de acord cât de mult posibil.

Sfântul Scaun nu intervine în afacerile interne ale Muntenegrului, dar susţine adoptarea legii care va reglementa problema libertăţilor religioase şi a relaţiilor dintre stat şi comunităţile religioase, în conformitate cu principiile civilizaţiei, a spus Parolin.

El a spus că Muntenegru a arătat integritatea unei ţări cu o tradiţie multi-religioasă puternică şi armonie şi că anunţul vizitei papei a confirmat reputaţia ţării. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367