REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Papari, prezent la "Shanghai International Library Forum"

Papari, prezent la "Shanghai International Library Forum"

Replica API 11 iulie 2014 | 00:00 265

O delegaţie a Universităţii "Andrei Şaguna", condusă de preşedintele Universităţii, prof. univ. dr. Aurel Papari, participă în perioada 9-11 iulie la cel de-al 7-lea Forum internaţional "Shanghai International Library Forum" (SILF 2014) (Forumul Internaţional al Bibliotecii din Shanghai), organizat de Biblioteca Shanghai şi de Institutul de informaţii ştiinţifice şi tehnice din Shanghai.

"Shanghai International Library Forum", inaugurat în anul 2002, a devenit o conferinţă de renume mondial la care participă, an de an, peste 200 de experţi renumiţi şi cercetători din întreaga lume. Anul acesta, tematica propusă dezbaterilor se referă la bibliotecile în perioada de tranziţie: "noul spaţiu noile servicii noua experienţă", încurajând, astfel, dialogurile, implicit schimbul de experienţă privind rolul bibliotecilor în contextul serviciilor de bibliotecă digitală şi provocările cărora trebuie să le facă faţă, managementul în orientarea şi dezvoltarea bibliotecilor fizice în serviciile unei reţele din ce în ce mai diversificate, menite să crească competitivitatea în omni-mass-media ş.a.

Abordând această problematică complexă delegaţia şagunistă a prezentat, în plenul de deschidere al Conferinţei, un studiu elaborat în cadrul Centrului de Studii şi Anchete Socio-Umane din Universitatea "Andrei Şaguna", al cărui autori sunt prof. univ. dr Aurel Papari, lect. univ. dr. Nicu Ionel Sava şi asistent univ. dr. Monica Popescu. Participarea specialiştilor Universităţii "Andrei Şaguna" din Constanţa la lucrările acestei prestigioase conferinţe internaţionale este rezultatul unui valoros parteneriat intrat în tradiţie. Începând cu anul 1998, instituţia academică constănţeană a beneficiat de nominalizarea Fundaţiei "Andrei Şaguna" ca reprezentant oficial al municipiului Constanţa în relaţia cu Shanghai pentru realizarea unor programe cultural-ştiinţifice cu instituţii similare din China. Biblioteca virtuală a Universităţii "Andrei Şaguna" este conectată cu Biblioteca Şhanghai-ului. Peste 1000 de titluri de carte în limba engleză donate de Biblioteca din Shanghai, au îmbogăţit fondul de carte al Universităţii constănţene. În fiecare an, acest patrimoniu de carte continuă să sporească cu peste 100 de noi titluri puse la dispoziţe de biblioteca chineză parteneră. În anul 2008, Universitatea "Andrei Şaguna"a fost declarată "Fereastră deschisă a Shanghai-ului în România". Acest important statut a intensificat colaborările cu celelalte peste 30 de ferestre culturale deschise de Shanghai în lume, majoritatea în universităţi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614