REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Paracetamolul și aspirina, interzise în Franța din cauza unor cazuri grave! Și în România au fost pacienți în pericol

Paracetamolul și aspirina, interzise în Franța din cauza unor cazuri grave! Și în România au fost pacienți în pericol

Replica API 21 ianuarie 2020 | 00:00 246

Paracetamolul și aspirina mai pot fi vândute doar după o evaluare a farmacistului în Franța. E o măsură care s-ar putea extinde în toată Europa pentru a combate un obicei periculos, răspândit și la noi în țară: automedicația. Luat în doze mari și pe termen lung, paracetamolul a provocat creșterea îmbolnăvirilor de hepatită, spun medicii din Hexagon.

Decizia a fost luată după ce, acum doi ani, o tânără de 22 de ani a fost găsită moartă în casa ei din Strasbourg, răpusă de o intoxicație hepatică acută provocată de paracetamol. În România, un tânăr de 19 ani a fost acum două luni la un pas de moarte din același motiv. Cele mai bine vândute medicamente fără prescripţie în România conţin două din cele trei substanţe: aspirină, paracetamol, ibuprofen, potrivit Digi24.

Farmaciștii sunt îngrijorați de acest fenomen: medicația la proprie inițiativă. Se tem să nu ajungem în situația din Franța, unde consumul de paracetamol a crescut cu peste 50 la sută în ultimii 10 ani.

Sursa: știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt unele medicamente netolerate de unele organisme si implicit si cazuri de intoxicatii, alergii...dar pana la a-l folosi constant ca hartia igienica mi se pare ca e o absurditate.Doar nu iei paracetamol pentru orice.Sunt alte interese: de ce sa ma duc direct in farmacie si sa iau paracetamol, sa nu trec pe la doctor cu programare de-ti trece si durerea si raceala si el sa-si justifice activitatea si sa prescrie si o lista lunga de medicamente scumpe.Numarul farmaciilor e mai mare decat al celor alimentare sau de larg consum in Romania.
2
0
Sunt generice ieftine la indemana,banditii din industria farmaceutica vor sa-si vanda variantele duble,triple la pret!
3
0
Se va interzice orice nu e pe o reteta de la medic. Kontrol total ne asteapta. Lucruri utilizate de zeci de ani deodata nu mai sunt bune. Suspect.
2
0
la ce este bun paracetamolul,dar de ce sa interzica aspirina
2
0
"establishmentul" imbecil si idiot o sa interzica si fututul, apa potabila, mersul in pozitie bipeda, etc, etc.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218