REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Paraschiva BARBU şi-a DONAT casa nepoţilor ca să NU ajungă la stat

Paraschiva BARBU şi-a DONAT casa nepoţilor ca să NU ajungă la stat

Replica API 18 noiembrie 2020 | 23:47 9539

În ultimii ani, mai ales de când a fost condamnată, cu suspendare, în dosarul Retrocedărilor, Paraschiva Barbu a avut probleme în afaceri. Astfel, afacerista a ajuns în situația de a-și pune la adăpost bunurile, departe de ochii ANAF.. Numai că, ANAF a investigat situația patrimonială a acesteia și a constatat că înstrăinarea unui imobil, către nepoții săi, s-a făcut de către contribuabilul Barbu Paraschiva cu scopul de a își crea sau mari o stare de insolvabilitate, fiind aplicabile prevederile art. 1562 Cod civil.

sursa foto: ziua de constanta

ANAF solicită instanței de să dispună desființarea unui contract de donație făcut pe numele nepoților Paraschivei Barbu, anul trecut, ce vizează un imobil cu 7 camere din Constanța, în suprafață utilă de 164,36,36 mp. ANAF consideră că înstrăinarea bunului s-a făcut cu scopul de a-și crea sau mări o stare de insolvabilitate, fiind aplicabile prevederile art. 1562 Cod civil. Articolul menționat prevede că: actul atacat, în speță contractul de donație, să fi creat creditorului, în cazul de față-ANAF, un prejudiciu; debitorul a avut cunoștință de rezultatul păgubitor al actului fata de creditor; creditorul să aibă o creanță certă la data introducerii acțiunii.

Pentru a respectul contract de donație să fie declarat inopozabil, ANAF trebuie sa probeze că și cumpărătorul a fost de rea-credință, mai exact, ca acestea cunoștea faptul ca debitorul încheie actul pentru a-i crea un prejudiciu creditorului.

Potrivit prevederilor Legii nr. 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, este insolvabil debitorul ale cărui venituri sau bunuri urmăribile au o valoare mai mică decât obligaţiile fiscale de plată sau care nu au venituri sau bunuri urmăribile. Declararea stării de insolvabilitate nu înseamnă ștergerea datoriilor, ci doar întreruperea executării silite.

Paraschiva Barbu deţine complexul Grand de pe bulevardul Ferdinand.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O nenorocita
2
1
tara prin furaciuni, inselatorii , evaziuni senatori, deputati oameni politici cu averi ce nu cuprind vieti au spt si sug munca amarastenilor ce au trudit din greu si au o pensie acum de tot plansul care se evapora in cateva zile si asteapta alta si tot asa le trece viata !
14
0
sa vedeti ca detine si aqua magic, si case in zona peninsulara,probabil ca nu mai sunt pe numele ei, avea o casa si pe str Trandafirului in Coiciu, avea si cateva blocuri, si mai era si actionar la Grand Pact la smenarul de Husein Ozghen.Fii-sa lu' vaca asta de Barbu, se inscaunase si ca senator, si ca consul in Canada, cate si mai cate, Antonela asta aranja marfa la alimentara,nu avea nici liceul, dar uite ca s-a vazut senator intr-o tara ca Romania unde poti sa ajungi si academician doctor inginer fara scoala
12
0
O hoata de femeie
11
0
a fost sifon in vechiul regim ,si o zdreanta de om o rabla
8
1
O nemernica de femeie care si-a exploatat angajatii pe salarii de nimic,iar ea se imbogatea de la o zi la alta!Toata viata nu a stiut decat sa pupe in cur pt.ai fi bine!Cine venea la putere, cu ala se alia ,le umplea sacosile ,iar personalul platea ca nu iesea inventarul!Pai cum sa iasa inventarele cand ea si familia ei isi faceau piata din magazin,plus atentiile pe care le oferea celor care veneau in control,iar personalul platea,platea!S-a imbogatit prin munca necinstita,atat ea cat si familia ei,s-a bagat pana si politica ,iar acum e putreda de bogata!Traieste numai din chirii!
15
0
Pai chiar atat de tampite sunt legile in Romania!!?,cum adica eu fac afaceri ii dau gaura statului si cand statul vrea sa isi recupereze bani eu imi donez bunul realizat din furat si numeni nu poate sa faca numic,pai in cazul asta ce am donat este al statului care m-a creditat nu al meu deci se confisca,iar daca noul proprietar contesta cu toate ca eu ii arat cu acte ca binefacatorul lui este un hot asta inseamna ca el a ajutat hotul sa ascunda bunul furat deci la puscarie si cu el.
20
1
Asa se intampla cand construiesti castele de carton . Daca am fii trait intr-o tara cu adevarat europeana , cu functionari corecti . 75 % din asa zisi oameni de afaceri erau dupa gratii . Evaziunea fiscala in Romania este la cote foarte inalte . Controale se tin la acei comercianti care nu au pile . Controale se tin la mici comercianti care isi castiga onest veniturile . Uitativa si pe internet cate afaceri se tin si nimeni nu-i intreaba de sanatate . Uitativa la cati meseriasi de tot felu sunt si nimeni nu-i intreaba de unde au venituri si cum detin propietati si auto peste venitu lor .
18
0
doneaza la nepoti?si stiti asta si ce mai asteptati?ca exista legea confiscarii extinse, din moment ce stiti cu ce intentie a facut acea donatie.Plus ca acel complex Grand il detine ilegal, caci in 1947 cand comunistii au confiscat acea cladire au confiscat cu totul, dar dupa 2000 cand s-a facut retrocedarea, s-a retrocedat doar partea superioara, parterul a ramas la tanti Barbu ca era securista cu state vechi,confiscati-i si complexul Grand ca-l detine ILEGAL,si l-a insusit ilegal,trebuie retrocedat proprietarului de drept
19
0
Nu este nici o noutate,cati mafioti de acest gen au procedat la fel,dar anaful sa sesizat,dar or cum pana se va pune in aplicare mai este timp destul,iar fapta se va prescrie,asa ca nu va faceti iluzii,nu se va intampla nimic.
12
2
de cacao facute de tradatori de tara
14
0
Epoca mazare, pui congelati, ulei faina mosi si babe la vot
25
1
CIne cumpara din Grand e idiot! Preturi umflate la maxim, mult, mult mai scump orice produs fata de restul. Ai Carrefour market la 30 de metri, nu mai da bani unor borfasi!
37
1
asa fac toti.
8
4
Primaria sa verifice cate zeci de terenuri a jmenuit Florin Gheorghe ! Si cum aranjeaza licitatii! Face concesiuni pe 49 de ani pe terenuri cu drept de preemtiune! Vazarii mascate defapt. Au hotarare de consiliul local ?! Nu ! DNA ce face ?
24
3
Nu va mai satura dumnezeu, si oe fiita aia pocnitoare sistemului mazare, dar la asa ginere, ce sa faca. Un mameluc, sugaci
29
1
Daca tot e pusa pe donatii, tantica Coca Barbu nu-i doneaza vreo 3 mil de euroi si prietenei sale cea mai buna, tantica Gabi Mazare, mamuca Paiatzei? Ca se aude ca Mitzu Mazare are asa de multe terenuri in Mamaia nord, si nu mai pridideste cu constructiile de blocuri !?!
33
0
bre, jalnicul oras numit Constanta, nu va ajunge in veci Timisoara, cu sau fara clanurile de borati. in rest, panarama asta de muiere a contribuit din plin la jefuirea orasului, iar locul ei este la puscarie, nicidecum in libertate.
49
0
La fel ca in Timisoara unde tiganii borati din clanul Carpaci au pus stapanire pe cladirile din centrul orasului martir ... asa va ajunge si Constanta ? Nu ca i-as lua apararea cotoroantei de Barbu de la alimentara Grand care in anii 90 s-a imbogatit prin evaziuni fiscale si afaceri cu clanul Mazare !
48
2
Aha deci se poate ,,, hai pe rand.....
38
1
Sa ajunga la Stat inseamna sa ajunga la TIGANI, pe SHPAGA. S-a auzit si pana la FLORIN GHEORGHE??? RAEDPP?? S-a auzit, nemernicilor???
35
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367