REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

''Parasite'', desemnat cel mai bun lungmetraj de Asociaţiei Criticilor de Film din Los Angeles

''Parasite'', desemnat cel mai bun lungmetraj de Asociaţiei Criticilor de Film din Los Angeles

Replica API 10 decembrie 2019 | 00:00 295

Asociaţia Criticilor de Film din Los Angeles şi-a anunţat, duminică, premiile de final de an, principalele distincţii fiind acordate lungmetrajului ''Parasite'', regizat de Bong Joon Ho, informează luni DPA.

Thrillerul ''Parasite'', o comedie neagră despre lăcomie şi discriminare de clasă, a fost recompensat cu premiile pentru cea mai bună imagine şi cel mai bun regizor, depăşind filmul Netflix ''The Irishman'' al regizorului Martin Scorsese la ambele categorii.

Filmul, ce prezintă povestea familiei Ki-taek, ai cărei membri sunt şomeri şi devin deosebit de interesaţi de stilul de viaţă al bogatei şi strălucitoarei familii Parks, până când ajung să fie prinşi într-o dramă provocată de un incident neaşteptat, a primit totodată premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, acordat lui Song Kang Ho.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal i-a revenit lui Antonio Banderas, protagonistul peliculei semnată de Pedro Almodovar ''Pain and Glory'', care a fost, de asemenea, declarată cel mai bun film într-o limbă străină. În această peliculă, actorul spaniol joacă rolul unui cineast ajuns într-o perioadă dificilă a vieţii sale, izolat, cufundat în depresie şi afectat de diverse suferinţe fizice, incapabil să continue să filmeze şi care îşi rememorează trecutul.

Mary Kay Place a fost recompensată cu distincţia pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru ''Diane'', de Kent Jones, ce prezintă povestea unei mame care îşi petrece timpul ajutând alte persoane, încercând totodată să-şi gestioneze relaţiile cu fiul său, dependent de droguri.

Jennifer Lopez a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru prestaţia sa din ''Hustlers''.

Americanul Noah Baumbach a obţinut premiul ''cel mai bun scenariu'' pentru ''Marriage Story'', iar ''I Lost My Body'' al Netflix s-a impus la categoria "cel mai bun film de animaţie".

''American Factory'', realizat de Steven Bognar ş Julia Reichert, a fost desemnat câştigător la categoria ''cel mai bun film documentar''. Producţia spune povestea unor muncitori angajaţi de o companie chineză după preluarea unei fabrici abandonate de General Motors şi este prima rezultată din colaborarea multianuală între Netflix şi Higher Ground, compania de producţie înfiinţată anul trecut de Barack şi Michelle Obama.

Distincţia pentru film experimental Douglas Edwards a fost acordat producţiei semnată de Ja'Tovia Gary, ''The Giverny Document'', iar Elaine May a fost recompensată cu premiul pentru întreaga carieră.

Premiile urmează să fie înmânate în cadrul unei ceremonii care va avea loc la data de 11 ianuarie. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218