REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Parc pentru câinii de companie, în curs de amenajare în Năvodari

Parc pentru câinii de companie, în curs de amenajare în Năvodari

Replica API 2 noiembrie 2018 | 00:34 714

Primăria orașului Năvodari a început amenajarea parcului de agrement destinat câinilor de companie. „Pentru a veni în sprijinul iubitorilor de animale, a început amenjarea parcului de agrement destinat câinilor de companie, unde aceștia se pot juca liberi, fără lesă sau botniță”, au transmis reprezentanții primăriei.

Suprafața destinată parcului este de 500 mp, iar lucrările efectuate au fost cele de cilindrare a pământului, de adăugare a unui strat de 10 cm de nisip și împrejmuirea terenului cu plasă bordurată. Spațiul va fi dotat cu coșuri de gunoi specifice pentru ca proprietarii să poată face curățenie după prietenele patrupede. Astfel se va contribui la ridicarea gradului de civilizație, de siguranță și confort a comunității locale.

De asemenea se va amenaja o trecere de pietoni pe DJ226 pentru a facilita accesul proprietarilor de căini, au mai precizat reprezentanții autorității locale.

„Numărul câinilor cu stăpân din orașul Năvodari este într-o continuă creștere, la fel și riscul înmulțirii microbilor și bolilor care se răspândesc prin dejecții (urină și fecale). Foarte multe persoane, din lipsă de alternative, eliberează câinii prin parcuri, iar prin dejecțiile acestora pe spațiul verde riscăm să îmbolnăvim copiii care se joacă în acele locuri.

Oferindu-le alternativă, un loc special amenajat pentru câinii cu stăpân unde să fie eliberați să alerge și să se joace liberi, cu alți câini, ar reduce considerabil riscurile de răspândire ale bolilor și microbilor, dar ar și stopa atât frica, cât și fobia oamenilor legate de animale (alergii), inclusiv a părinților îngrijorați pentur sănătatea copiilor. (...) Inițiez și supun spre aprobare proiectul de hotărâre privind exprimarea unui acord de principiu în vederea amenajării parcului public pentru câini în orașul Năvodari.

Atașat proiectului este și o listă cu 192 de semnături de la proprietari de câini ce sunt de acord cu înființarea acestui parc public pentru câini în orașul năvodari”, a arătat Costel Dumitrașcu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oare cate milioane de euro costa parcul si ne mai plangem ca ai nostrii caini nu au valoare. Uitati ca au valoare cand o sa aflati cate milioane de euro au pisat
0
0
cainii mei nu pisa masinile nimanui. nu caca trotuare si nu mananca masini. primaria nu ia masuri sa nu piarda votanti. spun pe fata nu au rusine . 500 m nu ajung . ce face bun primaria navodari?
0
2
Domnule vasile, asta n-o mai cred sa dea domnul sa fie asa cum spui matale
2
0
Foarte bine , cu ocazia asta toti proprietarii de cainii nu mai au ce cauta in parcurile pt copii.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614