REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PARC REVENDICAT! Aleile din Poarta 6 au rămas fără bănci!

PARC REVENDICAT! Aleile din Poarta 6 au rămas fără bănci!

Replica API 27 august 2018 | 00:00 415

Parcul din cartierul Poarta 6 arată ca după război! Gardul de la terenul de fotbal este, practic, smuls, băncile au „aterizat“, care pe unde le-au dus, buruienile...ca la ele acasă, fecale de câini, la tot pasul, pericol de electrocutare, iar de locul de joacă, nu mai vorbim! Paznic nu mai există de câteva luni, iar angajații primăriei care au grijă de clubul de pensionari ridică din umeri și spun că nu intră în atribuții să anunțe administrația de ceea ce se întâmplă aici. Și nici Poliția Locală!

S-au săturat părinții din Poarta 6 să tot strige că parcul, mai ales locul de joacă, arată jalnic! Nisip neschimbat cu anii și plin de purici, leagăne rupte, gardul terenului smuls... Singura soluție a autorităților a fost să lipească un afiș cu un mesaj de avertizare, potrivit căruia joaca în respectivul loc se face pe propria răspundere, dar acesta a dispărut la fel de repede cum a fost pus. Copiii continuă să-și riște viața pe aceste tobogane și leagăne care nu au fost reabilitate niciodată de la montarea lor. Trebuie reținut faptul că municipalitatea a alocat suma de 10.464.000 lei pentru modernizarea a 63 de spații de joacă. Însă cel din Poarta 6 nu instră pe listă. De ce? Din cauza litigiului cu propritarul terenul pe care este amplsat parcul. Până la rezolvarea revendicării orice construcţie este ilegală. De când nu mai este paznic, și băncile au de suferit. Acestea început să prindă aripi, nu se mai regăsesc pe alei, așa cum ar fi normal, ci prin zona de grătare, sub copaci, așa că mai au puțin și ajung în stația de autobuz. „De când nu mai este paznic, abia dacă mai găsești o bancă pe alee. Acestea au dispărut, sunt duse în zonele de grătare sau pe iarbă verde, sub copaci. Mai au puțin și ajung în stația de autobuz sau, cine știe, prin curtea unuia. Cei care le cară în aceste zone, uită să le aducă înapoi“, s-a plâns un constănțean. „Am sesizat pe angajatul primăriei, cel care se ocupă de clubul de pensionari, și a spus că nu intră în atribuțiile lui să anunțe autoritățile. Și nici Poliția Locală. Atunci, hai să face ce vrem! Primăria trebuie să facă ceva și cu locul de joacă. Ni se umplu copiii de purici. Nisipul este neschimbat de ani de zile. Înțelegem că nu se poate reabilita, dar nu-i interzice nimeni să înlocuiască nisipul ori să repare gardul de la terenul de fotbal, ori panoul acela din care ies firele, existând un real pericol de electrocutare!“, s-a mai plâns constănțeanul. Precizăm că terenul pe care este amplasat parcul din Poarta 6 este revendicat de familiile Cocăneanu și Suditu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa va dea Dumnezeu numai cancer si sida la tot neamul vostru
8
1
intr-o zi sa vina unu sa revendice Constanta -nu va mirati ca in romanistan ORICE e posibil
2
0
Fagadau cel mai bun primar din RROMania
4
1
bravo fagadau asa primar si-ar dori toata tara
8
1
De unde au aia terenu ala prosti si falsuri cum se fac in ziua de azi blocuri peste tot constructi peste tot cu falsuri ridicate
7
0
cum adica pana la rezolvarea revendicarii?inseamna ca pana atunci nu-l are in proprietate si nici nu se stie daca va castiga
7
0
pacat de acest oras . pacat de aceasta tara . nu stim sa pastram ce avem . RAMANEM FARA SPATIUL VERDE ! pacat
13
0
ce facem? lasam cimpanzeilor tot fara lupta?asa slabi suntem, popor roman?
24
1
Avocatul poporului cu o sesizare nu strica. Si angajati avocati care sa lupte in instanta pt parc. Nici un P6 nu se baga ?. Sau toti stau cu pet de gat ?
16
1
Asa arata si ... ce a mai ramas din parcul tabacarie.
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614