REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Parcarea de la LIDL, plină de „handicapaţi”. Vor face patronii de hipermarketuri sesizări pentru a-i sancționa?

Parcarea de la LIDL, plină de „handicapaţi”. Vor face patronii de hipermarketuri sesizări pentru a-i sancționa?

Replica API 13 martie 2017 | 10:25 543

Parcarea de la LIDL este din nou plină de “handicapați”! Câțiva dintre constănțenii care au ieșit duminică, 12 martie a.c., la cumpărături, la hipermarketul LIDL Brătianu nu au ținut cont nici de data aceasta de semnele care indică locuri de parcare permise numai persoanelor cu dizabilități.

Unii dintre clienții hipermarketului LIDL de pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul au fost surprinși din nou parcând pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, deși ei nu prezintă semne că ar suferi de vreo boală locomotorie. Astfel, în cursul zilei de duminică, 12 martie a.c., din grabă sau nepăsare o parte din clineții hipermarketului nu au ținut cont de semne și au parcat cât mai aproape de intrarea în magazin. “Ar trebui să le emită și un certificat în momentul în care parchează aici, poate așa se simt...”, a precizat pentru Replica, Ionuț G.

Șoferii care parchează în locurile destinate persoanelor cu dizabilități sunt zilnic în atenția constănțenilor. Cei din urmă nu ratează nici o șansă și imortalizează momentul printr-o fotografie care ajunge numaidecât virală pe internet. În acest sens, patronii de hipermarketuri sunt singurii care pot lua măsuri împotriva șoferilor care parchează abuziv pe locurile destinate persoanelor cu handicap.

Cum pot fi sancționați și ce amendă riscă șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități?

Șoferii care parchează în locurile destinate persoanelor cu dizabilități din parcarea hipermarketurilor din municipiul Constanța sunt sancționați numai în condițiile în care patronul magazinului sesizează organelle competente în acest sens. Astfel, deși zilnic acești șoferi sunt mustrați de ceilalți prin postări virale numaidecât în mediul online, se pare că doar patronii au putere asupra lor.

În acest sens, constănțenii indignați de tupeul șoferilor care ocupă mai mereu locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități au pus piciorul în prag și au înaintat în nenumărate rânduri sesizări cu acest fapt către patronii din hipermarketuri. Ulterior, patronii care au fost receptivi la aceste îștiințări venite din partea clienților, au sesizat mai departe Poliția Locală Constanța care a dispus în urma aceste sesizări mai multe sancțiuni către cei care parchează neregulamentar.

Deși păreau că scapă basma curată, șoferii care parchează autoturismul în locurile pentru persoanele cu handicap sunt sancționați! Așadar, politiștii locali au aplicat în anul 2016 un număr de 243 sancțiuni contravenționale în valoare de 41.000 lei.

De la începutul anului și până la sfârșitul lunii februarie a.c., polițiștii locali au mai aplicat un număr de 54 de sancțiuni în valoare totală de 8.500 lei. Toate cele 297 de sancțiuni au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii 448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor, valoarea totală însumând 49.500 de lei.

Conform legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, autoritățile publice, furnizorii de servicii sociale, reprezentanţii societăţii civile, precum şi persoanele fizice şi juridice responsabile de aplicarea prezentei legi au obligaţia să promoveze, să respecte şi să garanteze drepturile persoanei cu handicap, stabilite în concordanţă cu prevederile Cartei sociale europene revizuite, adoptată la Strasbourg la 3 mai 1996, ratificată prin Legea nr. 74/1999, precum şi cu celelalte acte interne şi internaţionale în materie la care România este parte.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cam greu. NIvelul de cultura si civilizatie in randul populatiei din tara noastra se afla in plin proces de decadere. Fara deosebire de varsta ,sex ,pozitie sociala,romanii se afunda in intunericul mintii, dezbinati si urandu-se intre ei si fara motiv.
2
0
Ar trebui facuta o Campanie mai agresiva in mediul online pentru a sensibiliza nesimtiti. Degeaba te chinui cu un sot cu dizabilitate declarata sa te zbati pentru drepturile lor vine cate o desteapta si iti arunca" La anul imi iau si eu legitimatie ca a voastra. M-am dat jos din masina am luat legitimatia sorului si am vrut sa-i dau legitimatia la pachet cu boala sotului. S-a dat trei pasi in spate si s-a holbat la mine......Iar "Relatii clienti" din hypermarketuri sunt la fel de indolenti ca cei care parcheaza.
3
0
Si la MANGALIA Lidl si Caufland parcarile sunt pline de handicapati mintal,ocupand dreptul persoanei cu dezabilitati .Politia Locala sa-si faca treaba si fara a fi rugati de catre patronii magazinelor.
5
0
Sa fii prea naiv sa crezi ca pe patroni ii intereseaza unde parcheaza clientii. Ei sun interesati de bani.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367