REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Parcări pe spațiul verde, porumb pe plajă și NESIMȚIRE cât cuprinde! Poliția Locală a DAT AMENZI pe bandă rulantă

Parcări pe spațiul verde, porumb pe plajă și NESIMȚIRE cât cuprinde! Poliția Locală a DAT AMENZI pe bandă rulantă

Replica API 18 iunie 2019 | 04:08 555

În cadrul uneia dintre acțiunile tematice derulate pentru menținerea ordinii și liniștii publice în zona penisulară a municipiului Constanța (Piața Ovidiu și Portul Tomis), în data de 15 iunie a.c, în intervalul 18.00 - 22.00, polițiști locali au legitimat 30 de persoane, iar pe o persoană au condus-o la sediul unității de poliție locală pentru stabilirea identitatii.

Oamenii legiii au întocmit 6 note de constatare agenților economici care își desfășurau activitatea de alimentație publică pentru respectarea prevederilor HCL 427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață și au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, din care 3 amenzi în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 2 H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 18 amenzi și 36 puncte de penalizare date în baza O.U.G nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. În aceeași zi, în intervalul orar 6.00-22.00, s- au derulat, în mod succesiv, două acțiuni pe linia menținerii ordinii și siguranței publice in zone de inters public, parcuri, mijloace de transport in comun și piețe agroalimentare din municipiul Constanța, ocazie in care au fost legitimate 64 de persoane, 7 dintre acestea au fost conduse la sediul unității de poliție locală pentru identificare. Au fost aplicate 63 sancțiuni contravenționale, din care 10 amenzi pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 10 amenzi pentru încălcarea H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 31 amenzi pentru încălcarea prevederilor Legii nr.92 / 2007 a serviciilor de transport public local, 2 amenzi pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, 1 amendă pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun modificată și completată cu Legea nr.15/2016 și 9 amenzi pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Totodată, în data de 16.06.2019, în intervalul orar 6.00-14.00, a avut loc o altă acțiune de combatere a faptelor antisociale de natură să perturbe ordinea și liniștea publică in zona lăcașelor de cult, a cimitirelor, a unitățilot sanitare si a parcurilor. Au fost legitimate 31 de persoane și s -au aplicat 28 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.050 lei. Amenzile au fost date: 7 în conformitate cu prevederile în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 4 în baza H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 12 în baza Legii nr.92 / 2007 a serviciilor de transport public local, 1 sancțiune în conformitate cu Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun și 4 sancțiun în baza Legii nr.12 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Plajele din Mamaia, luate la control! Amenzi pentru parcări pe spațiul verde

În perioada aferentă minivacantei, polițiștii locali au desfășurat zilnic, acțiuni privind combaterea comerțului ilicit pe sectoarele de plaja din Stațiunea Mamaia și municipiul Constanta.Cu aceasta ocazie au încheiate 11 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru acte de comerț ambulant. Comercianților ambulanți le-au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a mărfurilor comercializate în condiții igienico sanitare improprii și / sau fără autorizație de proveniența sau comercializare. O parte dintre bunurile expuse la vânzare au fost distruse la fața locului de către contravenienți. De asemenea, în același timp au avut loc și alte activități tematice în Stațiunea Mamaia și Sat Vacanță pentru combaterea și prevenirea staționării autovehiculelor pe spațiul verde sau cu această destinație, parcări neregulamentare în zonele trecerilor de pietoni, dar și pentru prevenirea activităților de picnic în locuri interzise. Au fost sancționati conducătorii auto care au parcat neregulamentar pe spațiul verde din zona parcului Tăbăcărie, zona Vilei Sky sau Hotel Ramada, iar pentru cei care au staționat in zona trecerilor de pietoni a fost dispusă și masura ridicării autovehiculul.

În ceea ce privește neîndeplinirea obligațiilor legale de către proprietarii de câini dintr- o rasa considerată agresiva/ periculoasa, oamenii legii au aplicat 2 sancțiuni contravenționale a câte 1.500 lei, fiecare, din care una aplicată într-o zonă intens circulată de turiști, pe aleea de promenadă din zona Cazino, Stațiunea Mamaia. Acțiuni similare se vor desfășura în mod sistematic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
circ , balci ....poate sa fie si cacat pe plaje , romanii tot la mamaia se imbulzesc....Strainii insa nu mai vin , si nici nu mai vor veni !
2
0
Mamaia a devenit o hazna kitchoasa plina de cocalari si pitipoance. Nu mai vin deloc aici...
5
0
Anul trecut politia locala a luptat cu adevarat cu tiganimea din zonele turistice. Anul acesta se preface ca nu i mai vede. Tiganii vand toate cacaturile si politia locala ii ocoleste. Probabil este an electoral si au nevoie de votul tiganilor.
9
0
...care spatiu verde...mai exista asa ceva...tot orasul este betonat si plin de popicele babu-inului ...
8
1
Sectorul de plaja are WCuri, dus....cabine pentru schimb de haine....?????
6
0
daca mata-i curva si tac-tu comunist fa-te politist
5
12
Si pe urma cum mai fac bani parvenitii astia daca oamenii au fabrici si industrie cu locuri de munca stabile si bine platite? Cum mai poti fi determinat sa muncesti in niste conditii precare pe un salariu mizer? Si daca castigi ceva bani si maine vrei sa faci o afacere nu le furi caimacul la parveniti? Astea sunt vise... In constanta nu se schimba nimic, nu exista investitori de genul, si oamenii marea majoritate nici nu mai sunt constanteni
6
1
Ca sa se ridice are nevoie de joburi cu salarii decente nu de rentieri, cazare la plaja si salarii de mizerie pentru chelneri si cameriste. Avem nevoie de antreprenori de industrie mica, servicii IT, consultanta de business, artisti si arhitecti, ingineri, profesori si trupe de teatru.Turismul trebuie separat de oras cat mai mult spre beneficiul celor care platesc taxe si impozite aici in Constanta, care au facut din orasul asta casa lor. Cat timp noi si liderii nostri ne vom gandi planurile pe timp scurt, pe capatuiala si profit maxim in 2 luni pe an, va merge mai rau. Omul sfinteste locul.
13
0
Pt turist, de unde esti, din km 4-5 ??
5
7
SI ne ducem din ce in ce mai jos, pacat!
7
2
Am fost in Constanta si Mamaia in minivacanta de 4 zile si am ramas dezgustat din cauza mizeriei si lipsei de interes a primariei in a amenaja statiunea si orasul. Cred ca sunteti primii pe tara la mizerie - gropi- lumini slabe in oras - parcuri si locuri de promenada. Pacat de voi ati fi avut cel mai mare potential la nivel de tara. Va bateti joc de voi si de noi. Traiti in niste conditii precare si cereti sume exorbitante pentru niste servicii de 2 bani. Pacat! Cu siguranta nu voi reveni la voi in oras. Puneti mana si salvati-va cat se mai poate !
21
3
foarte bine cat mai multe actiuni de genu
13
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367