REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Parcaţi pe locurile pentru persoanele cu handicap? ZECI DE AMENZI şi DOUĂ MAŞINI RIDICATE, într-o singură zi!

Parcaţi pe locurile pentru persoanele cu handicap? ZECI DE AMENZI şi DOUĂ MAŞINI RIDICATE, într-o singură zi!

Replica API 20 aprilie 2019 | 00:00 290

Polițiștii locali constănțeni au aplicat, joi, 18 aprilie a.c., 24 de sancțiuni contravenționale pentru staționarea pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap.

Cuantumul total al amenzilor s-a ridicat la suma de 12.000 lei și acestea au fost aplicate în conformitate cu prevederile legale privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. De asemenea, au fost ridicate două autovehicule parcate neregulamentar pe locurile special amenajate.

„Solicităm cetățenilor să sesizeze aspectele legate de blocarea/ocuparea fără drept a locului de parcare destinat persoanelor cu dizabilități la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate”, au transmis reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

Amenda contravențională în acest caz este cuprinsă între 1.000-2.000 lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minimul amenzii în 15 zile.

Totodată, oamenii legii pot dispune măsura de ridicare a mijocului de transport de pe locul de parcare respectiv, iar autoturismul va fi depozitat într-un loc special amenajat de către administratorul drumului până cand va fi restituit deținătorului legal după achitarea tarifelor de ridicare, transport și depozitare prevăzute în H.C.L nr.399/2018- Regulamentul privind activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă de pe raza municipiului Constanța.

„În acest context recomandăm persoanelor să parcheze regulamentar, iar deținătorilor de carduri-legitimație pentru parcarea gratuită pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități să afișeze documentele la vedere astfel încât să poată fi observate cu ușurință de polițiștii locali”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
felicitari!prin amenzi se va educa Romania, nu prin vernisaje si dari de seama.
1
0
Mafia din Primarie
0
0
Cand o sa fii imobilizat in carucior o sa vezi CE inseamna handicap, ignorantule
0
2
Unele persoane cu handicap platesc mai multi bani decat voi ratatilor.Sunt persoane ce achita taxe si impozite. Nu k costin.
3
4
Eu incep sa-i inteleg pe oameni ca se revolta impotriva minoritatilor stridente cu drepturi, dar fara obligatii catre societate. Legea ii protejeaza, iar ei dau la schimb societatii ura, invidie, rautate. Noi ne rupem carca ca sa le oferim tot felul de beneficii, de care noi nu beneficiem, iar ei ne scuipa in ochi. Nu numai ei, sursa raului sunt tocmai autoritatile care ii fololesc ca un mecanism de control asupra majoritatii.
4
5
Ai ramas cu handicapul. Muhahahaha.
4
1
Mi se rupe pula de handicapul tau. Esti handicapat si-au ratat ai tai parinti momentul sa te arunce de pe Taygetos, ai decenta si te arunca tu. Nu te mai urca in spatele societatii ca un parazit.
4
5
O sa faca bani multi primaria. O gramada de persoane fara educatie care nu le pasa de cei cu nevoi speciale. Sper sa umple garajul de pe Caraiman.
6
6
Din bmw n-a mai ramas decat o gramada de floci....
3
0
Sigur nu "m-ai" este acolo...daca mai este, nu stim..
6
1
Ehhh...alaltaieri si ieri , a zacut un bmw , in parcarea de la Penny Tomis Nord . Problema era , ca acest bmw , era parcat fix in diagonala , pe locurile pentru persoane cu handicap . Acum nu mai stiu , daca m-ai este acolo. Bun venit in orasu arogantei , tupeului si lipsei de respect .
7
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218