REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
15.7° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Parchetul General a început urmărirea penală împotriva lui Mazăre

Parchetul General a început urmărirea penală împotriva lui Mazăre

Replica API 3 octombrie 2014 | 00:43 236

În cazul plângerii DNA

În cazul plângerii DNA

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală in rem (pentru faptă) în cazul plângerii penale depusă de DNA împotriva primarului Constanței, Radu Mazăre.

Informația a fost confirmată vineri de reprezentanți ai Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. De precizat faptul că în 15 septembrie, DNA a formulat față de primarul Constanței, Radu Mazăre, un denunț pentru săvârșirea infracțiunii de presiuni asupra justiției, în urma unor declarații publice făcute de acesta.

"Ca urmare a unor declarații publice făcute, la data de 12 septembrie, de primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, persoană având calitatea procesuală de inculpat în dosarul nr. 2/ P/ 2014 aflat în faza de urmărire penală, Direcția Națională Anticorupție a formulat față de acesta un denunț pentru săvârșirea infracțiunii de presiuni asupra justiției, prevăzută și pedepsită de art. 276 Cod Penal. Denunțul a fost formulat în temeiul dispozițiilor art. 290 combinat cu dispozițiile art. 289 C.pr. pen. și a fost înaintat, la data de 15 septembrie 2014, către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, spre competentă soluționare", se arăta într-un comunicat al DNA.

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat la o reuniune a PSD din Constanţa faptul că:

"Nu ai de unde să ştii dacă-oi mai fi liber. În seara asta nimeni nu ştie dacă o să mai fi liber mâine sau poimâine. Poate să te ia cu mascaţii de la masă, cum m-au luat pe mine acum cinci luni pe motiv de urgenţă şi apoi în dosarul meu timp de cinci luni să nu facă nici un act procurorii. Păi, bă, futu-te-n cur pe mă-ta, când m-ai luat cu mascaţii ai zis că e urgenţă, de aceea m-ai dus la DNA. Apoi au trecut cinci luni fără ca tu să faci o hârtie. Uite de asta trebuie să-l votăm pe Ponta, ca noi care vom mai sta, care vom mai trăi pe aici, liberi, ne-liberi, copiii noştri, să trăim într-o ţară normală. Împrejurul nostru vedeţi ce se întâmplă? În Siria se bat de trei ani. Au casele distruse, familiile distruse. Gândiţi-vă din ce trăiesc. Ceilalţi, în Ucraina - la fel. Noi putem să trăim liber, să ne meargă lucrurile şi ne omorâm între noi pentru că a coagulat Băsescu tot ce este rău din societatea asta şi a creat un sistem opresiv. Este mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu (răposatul Nicolae Ceauşescu -n.r.). Toţi sunteţi mai mari decât mine şi resimţiţi că este mai rău decât pe vremea lui Ceauşescu. E mult mai rău pentru că au şi sisteme, servicii multe şi mai mulţi angajaţi care ne urmăresc. În ţara românească, la trei oameni care muncesc, sunt patru care ne urmăresc. Asta se întâmplă".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369