REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Parchetul General cere revizuirea deciziei de adopție internațională a Sorinei

Parchetul General cere revizuirea deciziei de adopție internațională a Sorinei

Replica API 24 iunie 2019 | 17:22 347

Parchetul General cere Curții de Apel Craiova revizuirea deciziei definitive de adopție internațională a Sorinei, fetița adoptată de o familie de români stabilită în SUA. Instituția a făcut și o cerere de ordonanță președințială pentru a interzice părinților adoptivi plecarea din România împreună cu Sorina, până la administrarea probelor din dosarele penale deschise deja.

În vederea îndeplinirii rolului constituțional al Ministerului Public de reprezentare a intereselor generale ale societății, de apărare a ordinii de drept și a drepturilor și libertăților cetățenilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Dimitrie Bogdan Licu a formulat luni, 24 iunie 2019, o cerere de ordonanță președințială adresată Tribunalului Mehedinți prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Prin acțiunea formulată s-a solicitat și obligarea părinților adoptatori să asigure minorei, în România, un program de consiliere psihologică pentru o perioada de 3 luni.

Totodată, printr-o acțiune separată adresată Curții de Apel Craiova a fost formulată, luni 24 iunie 2019, o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunțată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată și suspendarea executării acestei hotărâri.

La data de 21.06.2019, procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 din C. pen cu aplic. art. 38 din C. pen., fapte în legătură cu judecarea dosarului având ca obiect cererea de adopție internațională a minorei, respectiv instrumentarea dosarului penal în care procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a efectuat, la data de 21 iunie 2019, o percheziție la domiciliul asistentului maternal, a transmis Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt interzise in Romania! Parintii Adoptivi Sunt cetateni romani! Discriminare la acest popor jegos sub puterea anonimatului: tigancusa, ochelarista, etc.
0
0
Eu cred ca daca, in coditiile legii, va fi audiata minora, aceasta va declara ca fostul asistent maternal i a spus ca parintii adoptivi o vor lua si o vor duce in America pentru a i se recolta organele interne si probabil si alte bazaconii. Ceea ce va conduce la o condamnare penala a fostului asistent maternal.
1
0
De parnaie nu scapa procuroarea piturca. Trebuie condamnata ca exemplu pt ca nimeni sa nu se mai atinga de vreun copil care nu-i apartine si sa-l duca taras pe bordura. Americanca o sa spuna pe unde a dat verzisorii
12
16
sa fie macelarita de aia si sa ii ia toate organele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12
3
pamantu lat-i vandut ,,lat-i vandut. industria ati vanduto la fier vechi,,acum vati apucat sa vindeti copii .
3
4
sa fie anchetata si ochelarista americanoida
6
4
nuu sunt ok doar ale procurorilor din Romania sunt bune.Adica doar cand te asculta sri ul sunt bune.Ordinarii drakului zdrente fasciste.
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369