REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.3° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Parchetul General: Numărul plângerilor după violenţele din 10 august a ajuns la 386

Parchetul General: Numărul plângerilor după violenţele din 10 august a ajuns la 386

Replica API 22 august 2018 | 02:41 416

Procurorii militari au înregistrat, până marţi, 386 de plângeri din partea persoanelor care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protestul din 10 august.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis marţi, în dosarul preluat de către Secţia parchetelor militare, numărul plângerilor penale înregistrate a ajuns la 386, fiind efectuate în continuare activităţi privind identificarea persoanelor care au fost implicate în comiterea violenţelor.

În dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de trei inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice (pentru doi dintre aceştia) şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în forma sustragerii unei arme (pentru cel de-al treilea). Cercetările continuă cu inculpaţii aflaţi în stare de arest preventiv.

PG mai arată că la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au fost înregistrate 22 de dosare penale, într-unul dintre acestea fiind începută urmărirea penală şi dispusă măsura preventivă a controlului judiciar faţă de un inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ultraj.

În celelalte 21 de dosare, a fost începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârşirii uneia sau unora dintre următoarele infracţiuni: ultraj (17 cauze), lovire sau alte violenţe (o cauză), distrugere (o cauză), instigare publică (o cauză), incitare la ură sau discriminare (o cauză), tulburarea ordinii şi liniştii publice (o cauză), furt calificat (o cauză) şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase (o cauză).

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La revolutie in '89 au fost autorizati protestatarii? Le-a dat aviz favorabil Marea Adunare Nationala??? Mars in cotet comunist jegos! O sa fiti si voi judecati la fel ca Ceausescu. Ba mai rau!
0
0
vor deveni inculpati ! au participat la o manifestare neautorizata , au atacat fortele de ordine si institutiile statului . La puscarie cu golanii !
0
2
Toti cei care fac plangeri penale ba mai aduc si filmulete cu participarea la o manifestatie neautorizata se autodenunta, restul e istorie si sa vezi peste cateva luni in ce rahat s-au bagat cu mana lor.
1
2
Dracnea si gasca lui de penali a compromis democratia! Istoria se repeta dracnea...nu uita! Se repeta si raspunzi pentru asta! Nici Ceausescu nu a crezut si...istoria se repeta.
3
1
au pus botul, uite asa au iesit idiotii la iveala cu acte in regula! Fara ancheta. Restul sunt umplutura.
2
0
jandarmii in civil cu rol de instigatori mai primesc si ei sanctiuni ? Asa cu nume si ,,pronume,, cum spune boita lor,sa vada societatea care ii plateste ca nici la asa ceva nu se pricep si ca si-au scuipat si injurat colegii degeaba,fraierii nepunand botul ca sa continuie cu violentele asupra jandarmilor in misiune. Am o oarece ,,ureche muzicala,, ca jandarmii se vor bate intre ei in perioada care urmeaza cu privire la ancheta parchetului militar. Bineinteles cu unii vor si ,,voma,, colegial ca parnaia bate la usa.
8
2
DIN STRADA NE POATE EXPLICA DESPRE LOVITURA DE STAT PREGATITA PE AXA FEDERATIA RUSA SI AUSTRIA...POATE NE DA CEVA RELATII SRI
2
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218