REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Parchetul Militar întră puternic în Ministerul de Interne

Parchetul Militar întră puternic în Ministerul de Interne

Replica API 16 decembrie 2019 | 00:00 739

foto: National

Probleme tot mai mari pentru șefii Jandarmeriei Române. De când a fost instalat în fruntea Internelor, ministrul Marcel Vela le face zile fripte ”intangibililor” din zona militarizată a ministerului. Se pare că sunt mari probleme în zona achizițiilor și în zona relațiilor inter-umane și dosare grele sunt acum pe masa procurorilor militari, scrie stiripesurse.ro

”Dosarul cu ”număr de penal” 1771/P/2019 aflat în instrumentarea procurorilor militari pare a fi ”decisiva” care să grăbească sfârșitul – profesional, bineînțeles!- al multora dintre actualii capi ai Jandarmeriei Române. Mai ales că dosarul îi vine mănușă ministrului Marcel Vela, tocmai acum, când acesta a ”aruncat mănușa” privind verificarea modului în care a fost cheltuit bugetul alocat Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Mai ales că, după cum chiar Vela a confirmat-o, mai mult de jumătate din bugetul alocat întregului MAI pentru achiziții a ajuns la Jandarmerie… Și dacă tot a venit vorba de Vela, așa după cum dezvăluiam chiar zilele trecute, dincolo de consilierii ”fumigenă” precum Traian Berbeceanu, ministrul pare a beneficia în ultimele zile de o adevărată protecție contrainformativă ca la carte, ceea ce l-a și ajutat să scape mai mult decât onorabil și din scandalul ”telefoanelor otrăvite”. Bașca alte decizii pe care urma să le ia și pe care le-a amânat la țanc, pentru o updatare a ”reevaluării” unor ”ținte în mișcare” ale structurilor contrainformative și care ar fi urmat să fie avansate sau numite pe poziții cheie, dacă nu se intervenea la timp pentru a se pune ”stop game” acelor jocuri de culise…”, susține jusnalistul Cătălin Tache în Național.

Deci, ministrul Vela dispune de acum de toate premisele pentru a grăbi propriile evaluări interne și pentru a-l determina pe comisarul șef Tiberiu Gălățeanu sau cine o veni în locul acestuia în fruntea Corpului de control pentru a nu rămâne prea mult în urma anchetei pe care procurorii Parchetului Militar o derulează în cadrul dosarului nr. 1771/P/2019! Mai ales că în paralel cu ancheta procurorilor militari, o altă structură a derulat ample verificări și a recurs deja la primele audieri în cadrul unei alte ”autosesizări” în urma ””loviturii” din 3 noiembrie, în care dezvăluiam pentru prima dată existența unui ”Dosar SEXGATE la vârful Jandarmeriei”! Iată însă că dincolo de audierile în dosarul propriu-zis în care există inclusiv acuze de hărțuire sexuală, atât procurorii militari, cât și ofițerii sub acoperire au trecut deja la ”next level” al anchetei. Astfel că în aceste zile tocmai ce se pune la cale planul de acțiune pentru verificarea modului în care s-a procedat în ultima perioadă la achiziția de armament și muniție sub ”managementul” Bazei de Administrare și Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, U.M. 0260, condusă de locotenent colonelul Bogdan Andreescu ! Iar după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, prioritatea absolută a anchetatorilor este acum verificarea ”notei” care semnala achiziția de ”muniție neconformă cu armamentul din dotare pentru tranchilizarea urșilor”!Dar și alte licitații privind achiziția de pistoale și muniția aferentă, care deja s-au lăsat cu contestații ”pe invers” și acțiuni în instanță care de asemenea fac acum obiectul unei anchete extinse. Una care, ce-i drept, a pornit de la un ”SEXGATE”, dar pare acum a fi devenit deja un ”bolovan” care se rostogolește asupra tuturor celor implicați în achizițiile de armament. Și nu numai, după cum susțin sursele noastre, mai ales că ministrul Vela joacă acum cu toate cărțile pe masă pentru a demonstra că vrea cu adevărat ”curățirea” Jandarmeriei și a altor structuri, ci nu doar plata unor polițe politice…

E ”bătaie” pe U.M. 0260

Prin trimiterea către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a concluziilor ”devastatoare” ale Raportului nr. 35698 din 16.10.2019 cu privire la acțiunea de control și verificări interne derulată la U.M. 0260 București în urma planului de verificare nr. 35.327 din 30.08.2019, conducerea IGJR a deschis un ”front” pe care luptă acum atât procurorii militari, cât și anchetatorii anticorupție care au inițiat o anchetă paralelă. Dar, vorba aia, ”este loc pentru toată lumea”, cu toate că asistăm deja la o adevărată ”bătaie” între structuri pentru a lărgi cât mai mult ”breșa” de la ”Baza” răspunzătoare cu achizițiile Jandarmeriei.Iar cum ministrul Marcel Vela are la rândul său propria luptă de purtat pentru a demonstra ”devalizarea” bugetului uriaș alocat Jandarmeriei, mai ales după ce a declarat public război pe această temă, chiar că există toate șansele ca o a treia anchetă să fie deschisă chiar zilele acestea, de către Corpul de control al ministrului de Interne, cu privire la ”prioritățile financiare” ale programelor de achiziții derulate de Baza de Administrare și Deservire a Jandarmeriei. Urmând ca responsabilii cei mai în măsură să explice derularea procedurilor mai ales în ceea ce privește achiziția de armament și muniție, de la comandantul Bogdan Andreescu și până la șeful Biroului Achiziții, Cătălin Ionescu și chiar juristul unității, Florin Bungiu să satisfacă sau nu curiozitatea strict profesională a anchetatorilor.

Lovitura din Justiție

Mai ales că dincolo de speța muniției suspectată a fi ”neconformă” pentru armamentul de tranchilizare a urșilor, ultima ”lovitură” din Justiție privind o ”buclucașă contestație” în instanță a licitaței pe pistoale a atras de asemenea atenția structurilor contrainformative. Cele care, la rândul lor auAstfel că agitația din ultimele zile este cel puțin una ”conformă” cu gravitatea acuzațiilor ce pot fi făcute de către cei care vor ajunge primii la ”finish”-ul acestei ”curse” -care nu poate fi decât una benefică!- între procurorii militari, structurile anticorupție și Direcțiile interne de control sau Audit ale IGJR și MAI! Mai ales că nu trebuie neglijat nici ”amănuntul” că deși ministrul Vela a spus-o răspicat că bugetul alocat Jandarmeriei pentru achiziții a fost mai mare decât cel al tuturor celorlalte structuri din MAI, comandanții teritoriali ai IJJ-urilor încă raportează pe bună dreptate că de-abia mai fac față lipsei acute de dotări a unităților pe care le conduc. Ceea ce înseamnă că, totuși, miliardele primite tot au fost cheltuite pe ceva… Iar ”începutul sfârșitului” va fi cu siguranță ancheta privind achiziția de armament și muniție, care poate spulbera ”legendarea” Logisticii de la structurile Internelor drept o ”Frăție” de care nu se atinge nimeni, niciodată…

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai, avem urmatoarele exemple:1. Adrian Nastase - daca nu l-a gasit cu nimic, i-a fabricat niste "termopane" . Asa a ajuns cel "mai mare corupt" al tarii la parnaie. 2. Decebal Traian Remes - a fost prins cu carnati, caltabosi si... toba. 3.Toni Grebla. Exemplele pot continua. Noi trebuie sa intelegem ceva, Jandarmeria este o forta foarte importanta a tarii, iar comandantii ei, sunt niste profesionisti desavarsiti. Si nu o spun eu, ci inaltii ofiteri din cadrul structurilor NATO, unde acestia au desfasurat misiuni. Pe langa Guvern, este nevoie si de "Jandarmeria mea".
6
7
Din cate citesc eu aici inteleg ca nu prea are cum sa i invinovateasca pe jandarmi de chestia din 10 august si ca sa le o traga cumva au inceput niste anchete mizerabile fortate doar or gasi ceva. Era de asteptat. Daca nu merge probata o infractiune pentru care s a inceput urmarirea penala bagam niste mizerii si anticoruptie si tot cad niste fraieri. Ca acum 50 70 ani cu lupta de clasa si tribunalele poporului.
6
10
Daca PNL nu pedepseste rapid si in public toti jandarmii care au batut romani nu are nicio sansa la alegerile locale. Devine complice cu PSD si creste procentele USR.
7
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218