REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

PARCHEZI în fața bisericii de la Casa de Cultură? S-ar putea să-ți găsești mașina lovită!

PARCHEZI în fața bisericii de la Casa de Cultură? S-ar putea să-ți găsești mașina lovită!

Replica API 26 februarie 2020 | 00:00 1303

Să își găsească mașina lovită în parcare este cel mai negru coșmar al multor șoferi. Iar motivul nu ține neapărat de daunele provocate caroseriei, ci de bătaia de cap ulterioară, pe care trebuie să o îndure cu Poliția, asiguratorul, reparațiile și altele. O astfel de problemă a întâmpinat și o constănțeancă. Aceasta și-a găsit mașina lovită destul de rău în partea din față și s-a panicat, relatând povestea și cerând ajutorul constănțenilor. Ulterior, femeia a transmis faptul că a sesizat acest eveniment la Poliție.

O constănțeancă și-a găsit mașina lovită în parcarea din fața bisericii din zona Casei de Cultură. Acesta a făcut public evenimentul pe unul din grupurile de socializare, solicitând ajutorul cetățenilor. „Mi-am găsit mașina lovită în parcarea din fața bisericii de la Casa de Cultură. Vă rog mult să mă ajuatți, dacă puteți, cu detalii sau dacă ați văzut persoana care a lovit-o și a plecat fără să-i pese” era mesajul femeii.

Constănțenii au sfătuit-o pe femeie să meargă să declare incidentul la poliție ceea ce a și făcut. Pe lângă asta, femeii i-au sărit în ajutor mai multe persoane, oferindu-i mai multe sfaturi pentru a afla cât mai repede cine este făptașul. „Cobor în 5 minute la mașină și verific ce a înregistrat. Eu țin camera tot timpul pornită iar din ce vad din poze mașina mea e în spate. Poate aveți noroc, vă țin la curent”, „Adresează-te Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii și vei fi despagubită chiar dacă nu e găsit vinovatul. Trebuie să te prezinți la Poliție ca să ai un proces verbal cu care te prezinți la asiguratorul tău RCA sau CASCO, dacă ai, ca să-ți facă constatarea. Va trebui să plătești tu reparația la un service care îți va emite o factură” sau „ Gândește-te la toate ieșirile din acea parcare și caută camere pe la blocuri/magazine. Te uiți pe filmarea din acel interval și poate vezi vreo mașină lovită” au fost doar câteva mesaje de încurajare primite de păgubită.

Ce trebuie să faci dacă îți găsești mașina lovită

Astfel, dacă cel vinovat de lovirea mașinii „a uitat” să îți lase în geam datele sale de contact, trebuie să te înarmezi cu răbdare. În primul rând, şoferii care îşi găsesc maşina lovită în parcare trebuie să anunţe incidentul la sediul Poliţiei Rutiere. Acest lucru trebuie să se întâmple în cel mult 24 de ore de la constatare. În caz contrar, atât şoferul vinovat, cât şi cel cu maşina lovită, riscă să le fie suspendate permisele de conducere pentru 30 de zile. De acest lucru scapă doar cei care sunt plecaţi din ţară sau din oraş şi află mai târziu că maşina le-a fost lovită în parcare. La Serviciul Rutier, proprietarul maşinii va primi un număr de înregistrare, iar dosarul ajunge la un poliţist. Trebuie știut că Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) nu plătește nimic dacă este vorba despre un caz de mașină lovită în parcare, cu autor necunoscut, și cu daune materiale. În astfel de cazuri, singura protecţie e CASCO.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu am plecat la bv cand m am intors in ct am gasito ruinata plina de blocuri oeste tot
2
2
Este vorba de un principiu si de bun simt handicapatule! Dar tu esti prea prost sa pricepi asa ceva! Si chiar daca ar fi ultima coaja de masina este proprietatea cuiva si nu-ti da nimeni dreptul sa te comporti ca un animal!
6
0
am ras cu spume cand am citit de CASCO... daca te duci cu tigaia sa ii faci casco te dau aia afara.
4
4
gunoiul asta poate fi numit "masina "? panarama asta trebuia casata de acum zece ani .s-a umplut tara de mizerii vw pt ca taranii atat au in buzunar 50 de euro . un telefon nou costa 1000 de euro o mizerie 50 de euro . se mai dau viteji pe sosele cu panaramele astea
8
5
Fiecare tine la masina lui si la situatia lui! Cacatii care comenteaza ion si esse veniti in parcare sa va scuipati ficatii
8
2
Tot acolo mi-a fost lovita masca de catre o masina rosie .Nu a oprit.Are numarul:CT 09 MUX
4
2
e 100 lei toata masina
6
15
e 100lei o masca de golf 4, poate chiar mai ieftina ce plm se plange atat, parca i-a rupt masina in 2
10
16

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614