REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Parcul Tăbăcăriei, GROAPĂ de GUNOI pentru plimbăreţii nocturni!

Parcul Tăbăcăriei, GROAPĂ de GUNOI pentru plimbăreţii nocturni!

Replica API 1 martie 2016 | 23:59 471

Imagini dezolante...

Imagini dezolante...

Nesimţirea este crasă la Constanţa! Nu mai este o noutate faptul că oamenii se plâng cu privire la activitatea administraţiei locale, mai ales în ceea ce priveşte igienizarea oraşului, însă când vine vorba de propriile acţiuni, cetăţenii... o cam dau cotită. Cel mai bun exemplu poate fi „cules” din Parcul Tăbăcărie, zona „La lac”, cunoscut ca loc de adunare al tinerilor din urbea de la malul mării. Dar ceea ce rămâne în urma lor este de-a dreptul jenant: mormane de gunoaie!

Parcul Tăbăcărie reprezintă unul dintre cele mai frecventate locuri de către cei ce vor să admire un peisaj de poveste. „La lac”, cum este numit malul lacului Tăbăcărie, din zona cu ieşire pe strada Soveja, este vizitat zi şi noapte de constănţenii dornici de un moment de relaxare. Aşa cum este ştiut, cei mai mulţi vin cu propriile maşini şi se bucură de priveliştea oferită de natură în timp ce savurează o gustare.

Cei mai mulţi apelează la fast foodul de la Delfinariu, după care poposesc la o gustare, după o noapte de club, în zona cu pricina. Alţii aleg să-şi înceapă dimineţile acolo, la o cafea, sau să-şi petreacă serile. Ce este de condamnat însă este faptul că aceştia confundă spaţiul public cu gropile de gunoi. Imaginile surprinse de un constănţean scot în evidenţă mormanele de resturi şi ambalaje aruncate la întâmplare.

Pe locurile de parcare sau pe spaţiile verzi, şi-aşa puţine, zac ambalaje şi resturi de mâncare, se pare, fără să deranjeze pe nimeni. Cel care a surprin peisajul dezolant, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 27 spre 28 februarie, a dorit să afle părerea celor din jur, aflaţi în maşini, cu faţa spre lac, la o... „gustărică”. Cu nonşalanţă, vizitatorii au spus că nici nu au observat, iar la plecare au procedat ca şi cei ce au contribuit la formarea mormanelor de resturi. Prin urmare, stăm şi ne întrebăm unde este spiritul civic de care ar trebui să dăm dovadă? Unde este ideea protejării naturii şi a spaţiilor verzi, strigată la orice protest sau manifestare? Se pare că la gunoi, în parcuri...

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367