REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Părintele Banu de la biserica din parcul Tăbăcărie, deranjat de controalele din timpul slujbei

Părintele Banu de la biserica din parcul Tăbăcărie, deranjat de controalele din timpul slujbei

Replica API 7 aprilie 2020 | 08:10 5754

Una dintre măsurile luate prin Ordonanțele Militare este cea prin care bisericile pot face slujbe doar online, iar la nuntă, botez sau înmormântare pot participa maxim 8 persoane. Aceste măsuri au nemulțumit foarte mulți credincioși dar și mai marii bisericii, care și-au exprimat în nenumărate rânduri dezaprobarea legată de aceste impuneri ale autorităților.

Claudiu Banu

Preotul Claudiu Banu din Constanța, părinte la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Mina“ din Constanța, și-a exprimat nemulțumirea legată de oamenii legii, care i-au întrerupt slujba de duminică pentru a verifica dacă respectă regula privitoare la oficierea slujbei fără enoriași. Conform spuselor acestuia: ”Astăzi am slujit Sfânta Liturghie, noi, preoții, singuri. Toate bune și frumoase, până la un punct. În timpul slujbei primesc vizita unui echipaj de poliție pentru a verifica ca nu cumva să fie cineva în Biserică în timpul slujbei. În regulă, îi invit, au venit, au văzut, au plecat. Toate bune. Trec 15 minute, alt echipaj. Sunt invitat afară, adică scos din slujbă și sunt chestionat de ce sunt mașini în parcare? Zic frumos, sunt ale angajaților Bisericii, angajaților televiziunii ce transmite slujba, atât.”

”Ministrul sănătății era la Constanța și trebuie să dăm bine”

Cu toate că aceste controale au fost unele normale, preotul încearcă să inducă ideea că este un exces de zel al poliției, datorat vizitei ministrului Sănătății la Constanța: ”Îmi place să cred că nu este abuz, nici lipsă de profesionalism, ci doar zel, că de, ministrul sănătății este la Constanța și trebuie să dăm bine”.

Biserica Sf. Mina

Ce spun oamenii legii

Contactați în legătură cu această situație, iată ce au declarat pentru ziarul Replica, reprezentanții IPJ: ”Duminică a avut loc o acțiune de verificare a măsurilor impuse de Ordonanțele Militare în vigoare și s-au avut în vedere și bisericile/lăcașurile de cult. Preoților le-a fost pus în vedere faptul că nu au voie sa facă slujbe "cu public", iar polițiștii au verificat si cate persoane se aflau în biserică în momentul slujbei.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Articolul 2 2 Se pot oficia slujbe in lacasurile de cult de catre slujitorii bisericesti religiosi, fara accesul publicului, slujbele putand fi transmise in mass-media sau online.
1
0
Dane, nu bisericuta a stricat parcul..... mall-ul betonat pe o suprafata muuuult mai mare l-a distrus.
1
1
Pt Adrian @14:22, lipsa culturii generale, ratiunii ne face sa gandim ca suntem speciali, alesii lui dumnezeu ca si ortodocsi, sa ne platim pacatele prin donatii catre preotime, atentie, lucru diferit de biserica crestina, musulmana, etc caracterizata simplu ca fiind casa lui dumnezeu. Am inceput sa ne incredem prea mult in mesageri si nu in destinatar.
2
1
Sa le dam la .... preotilor !
1
7
Popica, sa vezi sibtu cand te controleaza organele zilnic si te foote la creieri. Noi ce sa mai zicem cand vin ca ulii si ne cer si pe masa si pe tacsu. Macar tie nu ti-a dat amenda. Noi nu scapam.
3
3
Nu e niciun exces de zel, este tintita religia in general si biserica in special! Nu ai voie sa intrerupi preotul de la slujba! E ca si cum ai intrerupe un judecator in timpul sedintei. Ambele sunt SOLEMNE!
13
8
Politistii au verificat cate persoane erau in biserica. Traim vremuri tulburi. Timpuri apocaliptice
10
6
Poza e veche nu va mai legati de el, acum e slab, daca cautati o poza mai recenta. Parintele e un om deosebit. Acum si politistii sa mearga la mall unde stau oamenii la coada ca oile, nu intr-o biserica goala s-au gasit sa "descinda"
9
9
Incepe foamea si cere ala mare taxele in continuare ? Nu mai aveti bani colectati din donatii si lumanari ? Sunt deranjante controalele sau e deranjanta lipsa de bani ? Apropo...Arhiepiscopia a donat ceva in aceasta perioada ? Fac si eu referire la lingourile alea ... stiti voi care...si nu numai voi...
15
3
Ala e popa sau porc deghizat? Ten gura de godac
14
6
BANU LA BANU TRAGE !
14
6
putina dieta pt parintele din poza nu ar strica.
17
6
E limpede ca printre credinciosi sunt foarte multi care de fapt nu au habar de religie ,asta si din cauza lipsei de suficienta cultura generala,dar si in principal din cauza ca unii preoti nu sunt nici ei destul de pregatiti sa fie hirotonisiti. Niste preoti adevarati au grija de enoriasii lor,le explica tot ce este util,altfel ce naiba mai cauta ei acolo?
11
5
preotii o adunatura de spagari ,violatori evazionisti,implicati in politica. care nu au voie sa respecte legile tari si nici sa platesca ipozite si dari la stat ca nu le permite religia Luati exemple de la ei
17
7
a zis: religia a aparut cand un prost s a intalnit cu un smecher..
11
12
Ce , s-a golit pusculita !? Vreti sa prostiti prosti ? Dumnezeu este peste tot , trebuie sa stii doar unde Sa-l cauti.....
19
7
@13:08, probabil ca iti amintesti si ce maretie de parc era pe terenul ala inainte sa fie construita biserica, nu ? In orice caz, ii transmit parintelui Banu sa nu deznadajduiasca. Noi, cei care ii cunoastem munca, care stim cate face, vom fi mereu alaturi de el. Si nu suntem putini. Activistii astia de timp 'om nou', neomarxist, mixat cu tipul colhoznicului ateu din anii 50, cu radacinile arborelui genealogic in maimute, asa cum le place sa afirme, vor continua sa-si verse frustrarea. Atat stiu, atat fac. Dar e o vorba : cainii latra, ursul trece !
11
15
@12:39 Fitzosii aleg pe principiul : prostul daca nu e si fudul nu e prost destul.Nu distrugem parcuri ca sa facem pe plac cimpanzeilor fitzosi.
13
3
@11:54, de-aia aleg fitosii sa-si faca cununia religioasa si pozele de nunta la biserica aia ? Ca a uratit parcul ? Stoiane, ti s-a terminat gelul din pix de nu ai mai avut cu ce scrie si despre faptul ca acelasi preot Banu construieste la Techirghiol, pe un teren primit in nume personal de la un prieten, un asezamant pentru copii abandonati ? Ca acelasi preot Banu a dus mii si mii de pachete cu alimente in zeci de localitati din judet, in casele unor oameni amarati, ori de cate ori a avut posibilitatea ? Ca la aceeasi biserica functioneaza un centru social pentru copii din medii defavorizate?
13
11
Ati nenorocit parcul ala cu biserici, mall-uri, hoteluri si alte tampenii.
22
6
De ce lasi senzatia ca esti pesedist parinte?
13
10
e innebunit ca n-are bani pentru muistul spagoveanu ca i-a dat parohia furata parintelui Picu ! Huooo hotilor !!! Muie cu cacat !!!
20
8
DONEAZA BANI PTR SPITALE HOTULE NU MAI BAGA TU BANI IN BUZUNARELE ALEA PANA LA GENUCHI
24
8
Mi-e mila de asta , inca o luna fara babe plangacioase in jurul lui .
21
10
Multumim, Replica, pentru inca un articol care aduce comentarii ce scot la iveala cata mizerie este in sufletul unora! E infricosator! Peste doua sapt, mai toti vor spune "Hristos a-nviat!", dar ce facem fratilor, cu mizeria, rautatea si prostia? Doamne, pe ce lume traim.....
17
21
La fel de anemic ca popa din Navodari. Mataniile altora nu-l slabesc de loc pe sluga lui Spagoveanu. Sau poate e bolnavior mititelul si ceva tratament la Poarta Alba iar prinde bine de tot. Pt.Elena: Mai doamna poti sa ne spui si noua cum dreaku ai putut scrie mesajul in camasa de forta?
18
7
predecesorul a fost raspopit ptr ca trecuse biserica pe persoana fizica... oricum raspopitul a ramas cu destul teren pe malul lacului , unde in viitor vor rasari carciumi si blocuri...
16
6
La Pietreni popa umbla din casa in casa cu pastele.
19
4
Cand o sa inteleaga imbecilii astia de popi ca nu sunt mai cu coaie decat restul lumii?
23
12
acestui preot, asta este. Altul nu are. Dar de tiganii din Tandarei de la care a confiscat Politia si Jandarmeria 11 arme de asalt AK47 nu vorbeste nimeni ?, chiar ne-am oprit la biserica si la Dumnezeu ?.
19
12
Ce i parinte au scazut incasarile. Pacat ca nici acum cand aproape toata planeta e dominata de covid19 .lumea nu isi da seama ca voi sunteti niste sarlatani
22
11
ce nume predestinat pentru un popa...BANU.
22
7
Cu tot respectul pe care il port preotilor si Bisericii, acum parinte n-ai dreptate. Toti cetatenii tb. sa respecte legea, si mai ales voi, preotii care aveti educatie, f. mult bun simt, dragoste fata de semeni, aveti numai sfaturi bune pt. cetateni. Ca de la nomazii aia care vin de afara n-am nicio pretentie.Aia sant facuti sa fure, sa cerseasca, sa scuipe, sa injure, sa ameninte si alte fapte oribile.
21
9
Nu vezi ca arati ca un porc si te comporti ca un porc ! Unde i lege nu i tocmeala porc nesimtit!
23
13
Un derbedeu care prosteste lumea, le scad incasarile nenorocitilor
27
12
Ce se intamlpa cu noi? De ce suntem atat de rai, de ce atata ura ??? Daca veneau doua echipaje, intr-un imobil al unui infractor periculos, tipam ca ORGANELE nu respecta drepturile omului... daca lucrul acesta se intampla intr-o biserica...nu va deranjeaza, ba chiar folositi apelative dure la adresa preotului. Nu-l cunosc pe acest preot, dar cred ca ura d-voastra are alta cauza...consultati un duhovnic sau un psiholog...
17
28
BA, DA PROSTI MAI SUNT MILITIENII.UN SINONIM!
9
21
Daca te simti deranjat atunci dute ma preotule intr-o manastire si preamarestel acolo pe Dumnezeu in post si rugaciune.
18
17
Ciocu mic si numai comenta Te supui legilor asa cum ne supunem toti Nu va mai saturati de bani Nu va place ca nu mai aveti clienti
33
13
Parintele in vremuri grele trebuie si mastaluta sa asculti ca daca semeni COIRONA nu tratezi matale pe enoriasi Oleaca de logica si macar puteatri sa va luati dupa grecocatolici care au stabilit sa stea aca sa urmareasca slujba la TV Iar Teodosie a fost chiar ridicol sa spuna ca mai asteapta aprobari speciale S ar fi gasit niste smintiti care sa se inghesuie cu tot riscul prin biserici ca a zis teodosie Saracii si au pierdut ratiunea
14
14
Piei satana , poponaraule , japcagiule
18
12
Bine bre .... hai ca usor usor lucrurile se pot schimba in bine.
3
6
Unii sunt predestinati sa fie tradati de nume. Banu. Nume potrivit pentru un preot.
35
12
Pai cum de ce? Maretia sa l-a dat afara pe preotul Picu cel care impreuna cu o fundatie suedeza a ridicat biserica. Apoi maretia si prealuminatul a smsnglit o si a vandut-o Ca nu o sta popa asta pe degeaba acolo, ce naiba
37
7
nu e vorba de satinisti..dar recunoaste ca acest preotel cere bani de rupe pe cine prinde la biserica hopa hai cu cerseala pentru fundatie chipjrile si el schimba masinile si isi intretine familia numeroasa din ce oare??
35
12
Dar cand a luat biserica de la Picu , cu japca , nu l-a deranjat ?
39
12
comentarii de satanisti spurcati si ordinari
15
38
Ii merge bine uzurpatorului, s-a facut cat un malac.
38
15
Cam durduliu,abia incape in poza!
43
15
Ba mai du-te-n pula mea cu biserica ma-tii mai terminati-va-n rasa voastra cu cacatu asta si mergeti si puneti mana la o munca futuva-n rasa de zumzaitori
42
25

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614