REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Părinţi, atenţie la puii din comerţ! Pot afecta grav sănătatea copiilor

Părinţi, atenţie la puii din comerţ! Pot afecta grav sănătatea copiilor

Replica API 3 martie 2016 | 23:39 216

Procedura injectării puilor din comerţ cu hormoni de creştere nu este un lucru pe care cumpărătorii să nu-l ştie. Producătorii din ziua de azi sunt tot mai preocupaţi de profitul imediat, fără a pune la fel de mult preţ pe calitatea produselor oferite. Astfel, oamenii sunt tot mai suspicioşi atunci când se plimbă pe raioanele magazinelor, încercând să se decidă ce să cumpere.

Tot mai mulţi cetăţeni vorbesc despre faptul că „nu se compară” carnea din comerţ cu carnea puilor crescuţi în curte, lucru valabil şi pentru ouăle provenite de la păsări. Acest „nu se compară” a devenit tot mai prezent în limbajul cotidian al oamenilor, îngrijoraţi de faptul că multe produse nu sunt naturale. Ei bine, un motiv de îngrijorare îl constituie şi faptul că puii din comerţ sunt injectaţi cu hormoni de creştere. Se pare că acest lucru poate determina apariţia pubertăţii precoce.

„S-a constatat o asociere între injectarea puilor cu hormoni şi declanşarea pubertăţii accelerate la fete şi băieţi. În momentul în care se pune diagnosticul de pubertate precoce se face un tratament cu anumite substanţe pentru a bloca acest proces”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Cristina Mihai, şefa Secţiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean. Din fericire, dacă se apelează la un specialist endocrinolog pentru a stabili clar care este cauza şi ce tratament ar trebui urmat, procesul poate fi reversibil.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218