REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PĂRINŢII cer REDESCHIDEREA LOCURILOR de JOACĂ

PĂRINŢII cer REDESCHIDEREA LOCURILOR de JOACĂ

Replica API 25 noiembrie 2020 | 12:47 2267

Pe fondul creșterii alarmante a numărului persoanelor confirmate cu Covid-19, Primăria municipiului Constanța amintește constănțenilor că, accesul în locurile de joacă este strict interzis. Acest fapt a deranjat pe foarte mulți constănțeni, deși, este o măsură foarte bună, ce prevede protejarea copiilor, în primul rând, având în vedere evoluția pandemiei.

Primăria Municipiului Constanța amintește constănțenilor că, pe fondul creșterii alarmante a numărului persoanelor confirmate cu Covid-19, accesul în locurile de joacă este strict interzis. Pentru a aduce la cunoștința constănțenilor măsura restricționării accesului în spațiile destinate celor mici, Direcția Generală Servicii Publice a montat la fiecare loc de joacă câte un panou de informare. Totodată, această decizie, precum celelalte măsuri impuse de Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru această perioadă se află afișate la intrările în blocuri prin grija Primăriei Constanța și a asociațiilor de proprietari.

Constănțenii sunt împotriva închiderii locurilor de joacă

Cu toate că se dorește menținerea în siguranță a copiilor și totodată a părinților, aceștia din urmă sunt supărați pe faptul că nu îi mai pot duce pe cei mici la locurile de joacă. „Unde să ne ducem copiii? Dacă ați avea un copil mic, ați ști cât de greu este să ții un copil ocupat în casă. Se plictisește repede, plânge că vrea afară. Nu ai cum să îți obligi copilul să stea numai în casă. Așa, la locurile de joacă stă măcar la aer. Am putea să ieșim la locul de joacă și să păstrăm distanțarea… nici nu știu. Ne este foarte greu. Este exact ca în starea de urgență. Plus că am mai văzut persoane care erau cu cei mici la locul de joacă și nimeni nu le-a zis nimic” ne-a declarat o constănțeancă. “Este foarte greu să ţii un copil departe de ceea ce îi place. Unde să-l duci, dacă nu la un loc se joacă. Nu-l pot ţine în jurul blocului, sunt maşini. În parc, dacă-l duc, plânge după locul de joacă. Ce facem cu copiii, unde să-i duce?!”, s-a plâns o constănţeancă.

Ce riscă persoanele care își duc copiii la locurile de joacă

Nu puține au fost cazurile în care un număr ridicat de părinți, însoțiți de copii, au fost văzuți la locurile de joacă, fără să păstreze distanțarea fizică sau măcar să aibă masca de protecție pe față. Cei care se încăpățânează și își duc totuși copiii la locurile de joacă trebuie să știe că vor primi amendă pentru nerespectarea măsurilor din Hotărârea CLSU nr. 14/16.11.2020.

Totodată, reprezentanții Primăriei Constanța fac apel, încă o dată, la cetățeni să respecte măsurile impuse de pandemia de coronavirus. „Facem apel la constănțeni să limiteze cât de mult se poate deplasările, iar dacă acest lucru nu este posibil să respecte măsurile de protecție pentru a reduce riscul expunerii și contaminării cu noul coronavirus”, transmit reprezentanții primăriei.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
f bine parcurile ar trebui sa se deschida parcurile, sa nu mai tinem copii inchisi si asa cu orele pe care le fac vai mama lor
0
0
sa vedeti voi pe 6 decembrie ce facem la vot va dam exact nu votul ci p... aaa
3
1
Asa se intampla ca ruptii in cur devin vocali. Nu mai au putorile orasului unde sa sparga seminte.
3
2
dudule...tampitule. Iti trimiti copilul singur la scoala ? N-ai copii nu e asa dobitocule ? Aia se imbolnavesc iau unii de la altii raceala. Gandeste-te ce haos ar fi!mai deosebesti raceala de covid? Raceala se transmite la parinti si ar amplifica situatia ! Se va pierde controlul. Copiii se vor duce singuri la scoala,nu ? Adica ii dai drumul pe scara blocului si mars la scoala. Gradinitele la fel. Il urci in 43 si besi la gradinita. Taci in mortii ma-tii de incomplet .
3
2
Dudule, nu copiii se imbolnavesc, ei transmit mai departe. Deci, ca sa-ti explic mai la nivelul tau, nu crapa fi-tu sau fi-ta, crapi tu si raman orfani. Capisci?
5
1
Cand toti in Europa fac studii care arata ca copiii sunt mult mai putin predispusi la imbolnavire deci ar trebui inclusiv trimisi la scoala si gradinita, vin niste idioti si ne spun ca trebuie sa ii tinem sub lacat. Inclusiv autorul articolului, care zice ca e pentru sanatatea copilului. Eu propun ca toti acesti oameni de bine, in frunte cu autorul articolului, sa isi tina copiii inchisi in dulap, pentru ca deschizi geamul si dracu stie ce virus intra si asa e mai bine pentru sanatatea lor.
4
6
Asa e cand nici tu n-ai chef de el , chemi primaria
5
0
Ai sanatatii copiilor nostri, dusmani ai normalitatii, dusmani ai oamenilor, asta sunteti cei care ati dispus sceasta masura! Sungem condusi de oameni de rahat care ne vor votul. Sa mergem sa le dam un sut in fund si un scuipat in ochi!
4
9
Sa vina chitac sa mi distreze copilul ca nu ne mai intelegem cu el prin casa. Astia care ne conduc au castel cu loc de joaca in curte! De unde sa stie ei cun sa cresti un copil si ce nevoi are un copil ca ai lor au crescut cu bona.
8
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218