REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.5° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
25.5° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Părinții copilelor intoxicate cu fum, în ianuarie 2013, trimiși în judecată pentru ucidere din culpă

Părinții copilelor intoxicate cu fum, în ianuarie 2013, trimiși în judecată pentru ucidere din culpă

Replica API 9 iunie 2015 | 00:00 128

Tragedie la Nicolae Bălcescu:

Tragedie la Nicolae Bălcescu:

La începutul anului 2013, în luna ianuarie, o tragedia ce s-a petrecut la Nicolae Bălcescu avea să șocheze întreaga țară. Trei fetițe, cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani și-au pierdut viața, în urma unui incendiu izbucnit la sobă. Fetele s-au intoxicat cu fum, iar medicii nu au mai putut face nimic ca să le salveze. Părinții erau preocupațid e treburile gospodărești și nu au putut observa fumul gros ce ieșea din camera micuțelor. La mai bine de trei ani de la tragedie, părinții fetelor au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă. Procurorii i-au găsit vinovați de moartea propriilor copii.

Neglijenţa unor părinţi a băgat în pământ trei suflete, în luna ianuarie a anului 2013. Trei fetiţe din localitatea Nicolae Bălcescu, Diana, Carmen şi Andreea, cu vârste cuprinse între 3 şi 5 ani, au fost lăsate singure în casă. Mama, în vârstă de 28 de ani, însărcinată în patru luni cu cel de-al patrulea copil, trebăluia prin curte, tatăl se afla la magazin, în timp ce copiii se jucau într-un pat aflat lângă soba din camera în care şi-au găsit sfârşitul. În soba care funcţiona aproape legal, şi spunem asta pentru că nu avea uşiţa de metal care ar fi putut împiedica izbucnirea focului, a sărit o scânteie. Aceasta a fost de-ajuns pentru ca un incendiu să izbucnească, iar micuţele să fie intoxicate cu monoxid de carbon și să-și piardă viața. Vecinii au văzut fumul gros și au sunat imediat la 112. La fața locului s-a deplasat și poliția, dar și procurorul de caz. După trei ani de la producerea tragediei, părinții Valentin și Ionela Dobre au fost găsiți vinovați de moartea copilelor și au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Constanța pe 5 iunie a.c.. Magistrații nu au stabilit, încă, un prim termen de jduecată. Dacă vor fi găsiți vinovați și de către judecători, cei doi părinți riscă până la 8 ani de închisoare. De precizat faptul că un caz similar s-a întâmplat în cursul dimineții de luni, 8 iunie, la Hunedoara. Trei copii, cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, care fuseseră lăsaţi singuri acasă au murit în urma unui incendiu izbucnit în locuinţa lor situată la etajul al patrulea al unui bloc din Uricani. Din primele cercetări rezultă că incendiul a izbucnit de la o lumânare aprinsă lăsată de mama lor. Cel mai probabil, părinții micuților vor avea aceeași soartă ca și Valentin și Ionela Dobre.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369