REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Parintii o acuza pe directoarea de la Gradinita nr. 2 ca-i toaca de bani

Parintii o acuza pe directoarea de la Gradinita nr. 2 ca-i toaca de bani

Replica API 11 decembrie 2010 | 00:00 128

Numai parinte sa nu fii in luna cadourilor!

Numai parinte sa nu fii in luna cadourilor!

Criza economică şi situaţia în care se află învăţămânul românesc sunt paravane perfecte pentru colectarea banilor de la părinţi, în scopul "îmbunătăţirii actului instructiv-educativ", evident. În ultimii ani, tot mai mulţi părinţi s-au plâns că atât educatorii, cât şi cadrele didactice, cer fără nici o jenă sume consistente de bani, motivând că sunt necesari achiziţionării unor bunuri, destinate unităţii de învăţământ. Doar că unii părinţi s-au cam săturat să tot cotizeze lunar ori cu ocazii speciale, cum ar fi sărbătorile de iarnă.

Una dintre mămicile sătule să tot dea bani în plus faţă de celelalte cheltuieli, s-a adresat cotidianului "Replica", pentru a reclama "abuzurile de la Gădiniţa nr. 2 din municipiul Constanţa". Aceeaşi reclamaţie a fost înregistrată şi la Inspectoratul Şcolar. "Sunt mama unui băieţel de 5 ani care este înscris în grupa mare a grădiniţei cu program prelungit nr. 2 din Constanţa. Impertinenţa cu care se poartă directoarea Mariana Neagu ne-a adus, pe mine şi pe ceilalţi părinţi, la capătul răbdării, de aceea am apelat la această soluţie. De când este directoare, această doamnă ne-a cerut în permanenţă bani pentru orice: frigider, maşină de spălat, fondul grădiniţei, fondul clasei, alarmă, camere de supraveghere şi multe altele. Noi considerăm că aceste investiţii nu sunt exclusiv de competenţa noastră. Unii dintre noi abia reuşim să achităm mâncarea copiilor pe fiecare zi de grădiniţă", spune mama unui băieţel înscris la Grădiniţa nr. 2. Mai mult, părinţii sunt îngroziţi că vin sărbătorile de iarnă, pentru că trebuie să "cotizeze" la cadoul directoarei. "Acum ne este groază că vin sărbătorile de iarnă, iar Mariana Neagu nu se mulţumeşte cu o floare, ci vrea cadouri consistente. În plus, copiii noştri sunt nesupravegheaţi şi lăsaţi să se uite la TV, deoarece doamnele educatoare stau mai mult în pauze de cafea şi ţigară. Această directoare trebuie să-şi revizuiască comportamentul şi cererile de bani faţă de părinţi", mai acuză mama băieţelului. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean susţin că regretă că asemenea situaţii mai există în unele unităţi de învăţământ şi promit că vor demara o anchetă. "Vom merge la Grădiniţa nr. 2, pentru a verifica cele semnalate. Nu este normal să se întâmple aşa ceva în grădiniţele constănţene", a declarat Maria Moga, inspector de specialitate le ISJ din Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102