REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

PARIUL lui FELIX STROE: 2 MILIARDE de EURO pentru județul CONSTANȚA

PARIUL lui FELIX STROE: 2 MILIARDE de EURO pentru județul CONSTANȚA

Replica API 29 august 2020 | 14:12 2768

Campania electorală a început în mod oficial și, așa cum era de așteptat, ies și primele promisiuni prin care politicienii încearcă să convingă cetățenii că merită votați. Felix Stroe, candidatul PSD la șefia Consiliului Județean Constanța, a lansat un pariu cu constănțenii pentru atragerea a 2 miliarde de euro pentru proiecte mari de dezvoltare, precum Spitalul Regional pentru Copii și drum de mare viteză între nordul și sudul litoralului.

Dacă cetățenii vor avea încredere să mă voteze ca președinte al Consiliului Județean Constanța, obiectivul meu va fi să aducem 2 miliarde de euro în județul Constanța, pentru toți cetățenii, indiferent de opțiunile lor politice. Fără acești bani europeni, suntem condamnați la sărăcie și la regres. La ce să-i folosim? Trebuie să facem un spital regional pentru copii. Deocamdată, în toată Dobrogea, singura secție pentru copii este la Spitalul Județean Constanța, la etajul 8. Ar fi trebuit să avem și un spital regional, pentru care parlamentarii PSD s-au străduit și au făcut un proiect pentru transformarea Spitalului Militar Constanța într-un spital regional. Au ajuns cu proiectul în Parlament și a devenit lege. Dintre cei peste 350 de parlamentari care au votat, doar doi parlamentari s-au abținut, iar aceștia sunt parlamentarii PNL constănțeni.”, a declarat, pentru Replica, Felix Stroe, candidat la Consiliul Județean Constanța.

RAJA a atras mai multe fonduri europene decât ministerele

Banii europeni vor putea fi atrași, spune Felix Stroe, prin înființarea unei direcții de specialitate pentru fonduri europene în cadrul CJC, iar banii ar urma să ajungă inclusiv către primăriile din județul Constanța. Președintele PSD Constanța afirmă că proiectul Spitalului Regional pentru Copii nu este o simplă promisiune, întrucât în ultimele 6 luni au fost purtate discuții cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, care oferă gratuit consultanță pentru întocmirea proiectului. Felix Stroe le reamintește constănțenilor că RAJA este în primii 10 mari investitori din România.

Cei 1,1 miliarde de euro absorbiți de noi la RAJA ne situează în primele 5 locuri din România, an de an, printre cei care merg la Bruxelles să ia banii europeni. Și nu mă refer aici la companii de apă, societăți comerciale, ci la ministere și mari companii naționale. Acești bani, 1,1 miliarde de euro, i-am cofinanțat cu aproape 127 de milioane de euro. Este un lucru dificil, dar realizabil. Proiectele înseamnă metri cubi de documente, dar pentru asta am înființat o Direcție de Finanțare Europeană. 115 angajați lucrează pentru atragerea de fonduri europene la RAJA. Am fost uimit să constat că la Minsiterul Transporturilor erau 30 de persoane care se ocupau cu acest lucru pentru toată țara. De aici și performanța, cu ghilimelele de rigoare. D-aia suntem unde suntem. Culmea este că și salariile acestor oameni care lucrează pentru atragerea de fonduri europene le plătește Bruxelles.”, a mai explicat Felix Stroe.

CMF 21200019

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614