REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Parlamentare 2020 - Iohannis: După alegeri, e bine să avem un Guvern şi o majoritate în jurul PNL

Parlamentare 2020 - Iohannis: După alegeri, e bine să avem un Guvern şi o majoritate în jurul PNL

Replica API 26 noiembrie 2020 | 00:00 1174

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că nu există şansa să accepte PSD la guvernare, după alegerile parlamentare, adăugând că este bine ca după scrutin să existe un Guvern şi o majoritate în jurul PNL.

Klaus Iohannis

Întrebat dacă există vreo şansă ca după alegerile din 6 decembrie, dacă scorul electoral o va permite, să accepte PSD la guvernare, Iohannis a răspuns: "Nu. Am spus-o şi ieri şi, spre supărarea unora şi altora, fac afirmaţii de tipul: după părerea mea, după alegeri, e bine să avem un Guvern şi o majoritate în jurul Partidului Naţional Liberal".

Şeful statului a spus că PNL a stat un an singur la guvernare, când "când toţi ceilalţi s-au cam retras în posturi de expectativă", şi a "mişcat lucrurile".

"Şi cred că este o şansă pentru România ca să reformăm statul, să reformăm marile sisteme publice şi să facem o Românie normală, cum m-am exprimat eu în campania mea de prezidenţiale", a adăugat Klaus Iohannis.

El a mai spus că preşedintele României nu trebuie să fie "un mut" şi să nu aibă opinii politice, susţinând că nu a încălcat echidistanţa politică atunci când a afirmat că PSD a guvernat prost.

"Nu ştiu de unde aţi scos asta, cu echidistanţa politică. Cunosc destul de bine Constituţia. Preşedintele nu poate să fie membrul unui partid, dar asta nu înseamnă că preşedintele trebuie să fie un mut sau să nu aibă opinii politice. Eu cred că preşedintele face bine să îşi spună opinia. În acest sens, vă rog să citiţi şi declaraţia mea de ieri. Am fost foarte franc, am arătat ce prost a guvernat PSD şi pot să repet oricând acest lucru. Şi am făcut, într-adevăr, afirmaţii de apreciere la activitatea PNL, care s-a zbătut foarte tare, cu toate că este un Guvern minoritar, că este în pandemie, că este în criză economică şi tot a mişcat lucruri", a adăugat şeful statului.

Iohannis a menţionat că PNL a avut "frâna" PSD în Parlament şi de aceea nu a "mişcat toate lucrurile".

"Că s-au mai făcut şi greşeli, şi asta e adevărat, doar ştiţi vorba românului - numai cine nu munceşte nu greşeşte. Şi cred că înainte de alegeri românii se aşteaptă de la mine să le spun cum văd lucrurile. Cum vă imaginaţi să stau eu şi să mă uit la lună sau la stele sau la soare şi să nu spun ce se întâmplă? Ar fi o eroare fundamentală, fiindcă aşa zice în Constituţie, că eu, preşedintele, veghez la buna funcţionare a statului, în care stat sunt şi partide, şi Parlament, şi Guvern, şi diverse autorităţi, şi PSD tot a guvernat prost şi PNL tot s-a străduit tare", a afirmat Iohannis, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iohannis din pacate aveti toata muia din lume si tu si organ si rares si toti pupincuristii si sustinatorii vostrii in veacul vecilor.
5
0
Ce guvern PNL dupa 6 decembrie ,s-a saturat romanul de starea de saracie ,de minciunile galbenilor ,nimic bun nu a-ti facut ,tara e datoare, unde sunt banii imprumutati ? nu sunteti credibili ,romanul e sictirit de acest guvern .ORBAN este mereu in lumea lui ,,lumea obositilor,,la fel ca si cel ce isi doreste ,,guvernul meu.. cred ca ve-ti fi votati de Teodosie , o sa se roage de ,,reusita ,, ciumei galbene.
8
0
Nu mai exista in lume o asa fiinta ! Poate doar prin statele ramase in preistorie. Ce cauta asta in functia asta ? Nu are nimic omenesc, nimic din ceea ce inseamna bun simt si dedicatie ptr romani. Tupeu intins la extrem si prosteala pe fata. Oare il mai crede cineva ? Este trist, dar cred ca sunt inca multi......
10
0
Chiar nu intelegeti? Dupa ce mi s-a dat guvernul eu, vreau si parlamentul meu! Si sa dispara PeeSeeeDeeee... De fapt, sa ramana un singur partid: PeeNeeeLeeee. Celelalte ma enerveazaaa.
10
0
Daca iese Pnl o sa va ia febra galbena
9
0
Dragi romani ,voi nu intelegeti ca dulapul de la Cotroceni vrea guvernul lui cu toti incompetentii care sa danseze dupa cum canta el .Pe el ar trebui sa-l intereseze binele tarii si al romanilor ,oricine ar fi la guvernare.Dar el nu este roman si nu simte romaneste!
11
0
Nu fac politica nici unui partid ,dar guvern mai incompetent ca cel condus de ORBAN nu am intalnit .Nimic bun pentru populatie nu a facut,cred ca romanii vor vota orice alta culoare ,dar nu GALBEN.
12
0
sper sa castige PSD iar tinerele lichele din politica romaneasca sa obtina sub 10 la suta...sa vezi atunci bucurie pe Joianis
12
1
a mosului va umple sacii de jucarii la alegeri si ne vom juca patru ani cu ele!
7
0
orice in afara de pnl ca sa-ti bagi unghia in gat!!!
14
1
Pe 6 decembrie sa ai o moarte usoara! Asa sa.ti ajute Dumnezeu
13
1
multa muie . ciuma galbena la fel de excroci ca ciuma rosie
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614