REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Parlamentari suspectaţi că au încălcat dispoziţia lui Dragnea. Cum au votat PSD-iştii constănţeni la învestitura Guvernului Cioloş

Parlamentari suspectaţi că au încălcat dispoziţia lui Dragnea. Cum au votat PSD-iştii constănţeni la învestitura Guvernului Cioloş

Replica API 18 noiembrie 2015 | 00:00 251

sursa foto: dcnews.ro

Guvernul propus de premierul Dacian Cioloş a primit, marţi, votul de învestitură în Parlament, fiind înregistrate 389 voturi “pentru” şi 115 “împotrivă”. Conform calculelor, pe lângă parlamentarii despre care se ştia că vor vota împotrivă (ca de exemplu cei de la ALDE), alţi 55 de aleşi ai neamului au spus “nu” lui Dacian Cioloş, speculându-se că “rebeliunea” s-ar fi produs în rândurile PSD, deşi preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, a transmis clar că Guvernul trebuie să treacă. Ce s-a întâmplat? PNL arată cu degetul spre social-democraţi, comentând că Liviu Dragnea nu a fost ascultat şi că „rebelii” sunt oamenii fostului preşedinte al PSD şi fost premier, Victor Ponta. De cealaltă parte, pesediştii spun că există posibilitatea ca tocmai de la PNL să fi fost voturi împotrivă, ca urmare a nemulţumirii liberalilor că nu au fost promovaţi în posturi-cheie din Guvernul Cioloş.

Cum au votat parlamentarii PSD de Constanţa? „Pentru”, răspunde deputatul Mircea Titus Dobre, care mai afirmă: „Nu se pot face speculaţii cu privire la cei care au votat împotrivă. Au fost 115 de voturi împotrivă, din care 55 pot fi chiar de la PNL, nu neapărat de la PSD. Votul a fost secret, dar se pot vedea imaginile, întrucât există anumiţi parlamentari care au ţinut bilele la vedere”. „Am votat pentru, pentru că asta a fost decizia de la partid. Dar să nu se înţeleagă că sprijinim acest Guvern. Trebuia să avem Guvern, nu putea rămâne ţara în haos. Aţi văzut cotaţiile leului din ultimele zile...”, a mai spus Dobre.

Dacă Dobre a răspuns clar, din prima, există şi parlamentari PSD de Constanţa care fie nu doresc să răspundă la vreo întrebare a presei pe acest subiect - ca de exemplu senatorul Alexandru Mazăre - , fie au răspuns după îndelungi insistenţe, lăsând chiar o urmă de îndoială cu privire la sinceritatea răspunsului. Spre exemplu, deputatul de Constanţa Mădălin Voicu a încercat să „fenteze” răspunsul spunând că votul a fost secret. Apoi, a precizat că a existat o dispoziţie de la partid cu privire la vot (în sensul ca acesta să fie „pentru”), „iar dacă alţii au votat împotrivă, asta e altceva”. Într-un final, Voicu a oferit şi răspunsul direct: „am votat pentru”. Şi senatorul PSD Nicolae Moga a încercat să evite un răspuns direct: „votul a fost secret”..., ca într-un final să spună: „Da, am votat pentru”.

Scurt, clar şi cuprinzător a răspuns însă deputatul Radu Babuş: „Pentru”.

A.A., M.S.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614