REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Parlamentarii constănțeni așteaptă motivarea lui Iohannis după retrimiterea spre reexaminare a Codului Fiscal

Parlamentarii constănțeni așteaptă motivarea lui Iohannis după retrimiterea spre reexaminare a Codului Fiscal

Replica API 20 iulie 2015 | 09:42 162

Contre între PSD și PNL

Preşedintele Klaus Iohannis a respins, vineri, noul Cod Fiscal şi l-a retrimis Parlamentului spre reexaminare, susținând faptul că „ noul Cod fiscal poate fi pus în aplicare numai după o riguroasă şi temeinică analiză a implicaţiilor întregului set de măsuri fiscale şi bugetare asupra construcţiei bugetului general consolidat, atât pentru anul 2016, cât şi pentru anii următori”.

„Riscul de finanţare ar putea creşte semnificativ. Totodată, semnalăm că promovarea unui model economic axat pe creşterea consumului în dauna investiţiilor ar putea supralicita aportul consumului la creşterea economică şi, în plus, ar putea afecta şi competitivitatea şi balanţa externă a României. Nu în ultimul rând, actualul scenariu fiscal-bugetar ar putea afecta obiectivul asumat explicit de către Guvern privind aderarea la Zona Euro”, se mai arată în cererea lui Iohannis.

Astfel, parlamentarii așteaptă proiectul normativ pentru eventualele remedieri.

Contre între PSD și PNL

Noul Cod Fiscal a fost trâmbițat de premierul Victor Ponta ca fiind unul de inspirație liberală. Opoziția și-a adjudecat paternitatea proiectului, însă așteaptă acum să se pună la curent și cu doleanțele lui Iohannis.

„Din ce-am înțeles, președintele nu este convins de măsurile propuse de premier ca fiind benefice economiei românești și procedura legală și standard e de retrimitere a actului normativ la Parlament. Probabil că nu este suficient de liberal (Codul Fiscal al lui Victor Ponta – n.r.), ca să glumesc pe subiect. Așteptăm să vedem care sunt obiecțiunile președintelui și după aceea putem să ne pronunțăm cu privire la modificările care ar trebui aduse formei actuale”, a spus senatorul PNL, Christian Gigi Chiru, pentru Replica.

De partea cealaltă, social-democrații se amuză de situația liberalilor, despre care consideră că ar fi fost abandonați de liderul lor.

„În primul rând, trebuie să vedem ceea ce a argumentat administrația prezidențială prin această retrimitere a Noului Cod Fiscal. Sper să se facă o sesiune extraordinară vis-a-vis de acest proiect de lege, pentru că este unul de importanță majoră pentru economia României. Domnul Iohannis a ajuns președinte prin prisma faptului că a fost președintele PNL… mă rog, încă nu pot să mă pronunț asupra faptului, decât în momentul în care nu vedem exact ce observații sau ce argumente a adus dânsul la acest Cod Fiscal. Poate, într-adevăr, a motivat ceva. Trebuie să luăm în considerare faptul că acest Cod Fiscal a fost votat chiar și de PNL. Chiar să fim mai exacți: au fost doar două voturi „împotrivă” și o „abținere”!”, ne-a spus deputatul PSD, Mircea Dobre.

Președintele interimar al PSD, ministrul Muncii, Rovana Plumb a declarat duminică, în cadrul unei conferințe de presă că noul PNL își reneagă votul dat în Parlament pe tema noului Cod Fiscal, deși 85 din cei 86 de liberali au votat pentru adoptarea acestuia.

„Suntem în fața unei uriașe farse politice care îmi aduce aminte de doamna Anstase, care a fraudat voturile din Parlament la legea pensiei”, a spus Plumb.

Amintim că Parlamentul României se află în vacanță, iar acesta poate fi convocat în sesiune extraordinară la cererea preşedintelui României, a Biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218