REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Parlamentarii NU au avizat arestarea deputaţilor Voicu şi Păun

Parlamentarii NU au avizat arestarea deputaţilor Voicu şi Păun

Replica API 18 februarie 2016 | 23:04 307

Mădălin Voicu

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, zilele trecute, favorabil ambele cereri cu privire la reţinerea şi arestarea preventivă a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Parlamentarii, însă, au votat, miercuri 16 februarie împotriva reţinerii lui Mădălin Voicu. Au fost 305 deputaţi prezenţi, iar 116 au votat pentru reţinerea lui Mădălin Voicu, şi 170 împotrivă. „Dragi colegi nu cred că cineva din dumneavoastră mă poate bănui pe mine de trafic de influenţă, cred că nici Nicolae Păun nu şi-ar fi permis să mă atragă în aşa ceva ştiind cum sunt eu construit. Am văzut o minciună abominabilă - că eu aş fi deturnat fonduri destinate comunităţii romilor. Nu cred că aş fi putut face aşa ceva. N-am făcut în viaţă mea nicio fraudă, n-am interese, n-am firme, nu am carnet de şofer, n-am internet“, a spus Mădălin Voicu, în Parlament, în faţa colegilor săi. Nu acelaşi noroc l-a avut şi Nicolae Păun, care a primit aviz favorabil din partea parlamentarilor, pentru reţinerea sa. Nu şi pentru arestare!

Păun nu a fost prezent la Parlament pentru a se apăra. Reamintim că Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani, toate în forma continuata. Nicolae Păun, preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în forma continuată.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218