REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Parlamentarii Titus Corlățean și Nicolae Moga, prezenți la Constanța, la Universitatea Europeană de Vară a PES activists România

Parlamentarii Titus Corlățean și Nicolae Moga, prezenți la Constanța, la Universitatea Europeană de Vară a PES activists România

Replica API 27 august 2018 | 00:36 392

„Spre 2019: Viitorul României în Uniunea Europeană” – aceasta este tema întrunirii PES activists România în cadrul Universității Europene de Vară, care se desfășoară, în acest sfârșit de săptămână, în Constanța, mai exact în sala de conferințe a Gării Maritime a Portului Constanța.

Universitatea Europeană de Vară a PES activists România a adunat, vineri, 24 august, la hotel Ibis, sute de militanți ai PES activists România – structură a Partidului Social Democrat responsabilă de temele europene - precum și numeroși invitați, unde s-a discutat despre viitorul european al României, precum și despre pregătirea alegerilor europarlamentare de anul. Sesiunea de vineri a început cu un training despre comunicare, a continuat cu alegerile pentru organizația PES activists Constanța și s-a finalizat cu o discuție interactivă cu Secretarul General adjunct al Party of European Socialists.

Sâmbătă, 25 august, activiștii s-au întâlnit din nou, subiectul abordat fiind: “Spre 2019: Militantismul European”. Au luat cuvântul vicepreședinții PES activists România și membri ai Biroului Permanent Național, evenimentul desfășurându-se la sala de conferințe Gara Maritimă a Portului Constanța (Incinta Port Constanța, Poarta 1, Gara Maritima). În cea de-a doua zi de sesiuni au fost prezenți și parlamentarii Titus Corlățean și Nicolae Moga.

"Aceste sesiuni fac parte dintr-un proces mult mai larg de dezbatere publică, pe care Guvernul le-a organizat cu sprijinul Parlamentului. Aici, întâlnim ceea ce se numește, ca și entitate, activiștii Partidului Docial Democrat European, componenta România. Acești tineri sunt foarte interesați de Uniunea Europeană, de evoluțiile Uniunii Europene, de rolul României în Uniunea Europeană, evident, din perspectiva ideologiei social democrată. Astfel de întâlniri sunt extrem de utile, ele se întâmplă pretutindeni în țările cu mai mare vechime în UE. E un lucru bun ca discutăm despre profilul României în UE" a declarat Titus Corlățean.

„Prezentul UE nu e tocmai stabil, din punct de vedere economic, politic. N-aș spune că văd, într-un termen scurt o lansare cu forța a României în UE, pentru că sunt chestiuni interne care trebuie rearanjate. In clipa de față, ne macină tot felul de chestiuni interne de natură politică, sunt probleme legate de asaltul migranților, refugiaților, chestiuni legate de terorism, și n-am senzația ca UE are acum cel mai bun lider care să prezinte o viziune pentru perspectiva UE. E nevoie de noua generație de lideri politici mai curajoși, de o schimbare politică. 2019 ar putea fi sub lansare românească", a conchis Corlățean.

Senatorul Nicolae Moga susține activiștii PES pentru că, spune el, ei vor face politica țării, de acum încolo. "Începând de la anul, România va deține președenția Consiliului UE. Consiliul stabilește bugetul UE.Atunci, miniștrii de resort vor face în această perioadă toate programele UE.PES e o organizație care crește de la an la an.Tinerii sunt viitorul țării, au altă mentalitate, altă viziune. Îi susțin pe acești tineri, îi promovez pentru ca politica țării noastre o vor face, de-acum încolo, ei" a spus senatorul.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat s-ar screme psd-ul asta acaparat de dracnea nu are cu cine face ceva! Toate numai muhaiele cu creierul cat nuca, n-ai ce sa le ceri! daca n-au ...da unde?
2
0
Doua caricaturi psd-iste din ferma animalelor! Sheet.
3
0
Pai deja ne conduc cu biciul si cizma, mai mult decat atat, cu gazul si cu pulanul si s-a ales praful. Chiar nu vezi?
3
0
Felicitari, sunt tineri sa vina schimbarea
3
2
JOS PSD jos acest partid corupt care nu a facut nimica pentru tara asta rusine sa va fie
5
1
Hai sa injuram pe toti si pe toate, noi sa ne racorim! Nu mai tineti cont de nimic pana se v-a alege praful si o sa vina altii sa ne conduca cu biciul si cizma sa vedem atunci daca mai deschidem gura.
3
2
Senatorul Moga este un taran care nu a uitat de unde a plecat.
3
3
Ogarul asta de nea Nicu Moga a dus judetul la distrugere, alias Felix sobolimeai....Voi puneti botu.....
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367