REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Parlamentarii vor să scape evazioniştii de puşcărie; printre iniţiatorii proiectului - doi deputaţi de Constanţa

Parlamentarii vor să scape evazioniştii de puşcărie; printre iniţiatorii proiectului - doi deputaţi de Constanţa

Replica API 26 februarie 2018 | 00:16 234

Proiectul de lege care prevede că persoanele care fac evaziune fiscală, în prezent pasibili de condamnări la închisoare între 2 și 15 ani, ar urma să scape de executarea pedepsei dacă achită integral prejudiciul sau își iau angajamentul de a acoperi prejudiciul într-o anumită perioadă a primit aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ. Proiectul a fost prezentat luni, 19 februarie, în Biroul Permanent al Senatului, fiind trimis pentru raport la comisiile de specialitate.

Potrivit proiectului de act normativ, care are nevoie de aprobarea Parlamentului și promulgarea prin decret prezidențial pentru a se aplica, faptele de evaziune fiscală pentru care se acordă pedepse cu închisoare între doi și 15 ani, cu posibilitatea majorării, vor fi anulate, atât timp cât în cursul urmării penale se va achita integral prejudiciul creat. Dacă achitarea prejudiciului se face în cursul judecăţii, condamnarea este la muncă în folosul comunităţii şi amendă penală, iar în cazul în care persoanele judecate îşi iau angajamentul să plătească prejudiciul într-un an sau trei ani, vor fi condamnaţi la un an cu suspendare, respectiv trei ani cu suspendare.

În motivarea demersului lor, inițiatorii proiectului amintesc de starea sistemului judiciar în ceea ce privește condițiile de detenție și gradul de aglomerare din penitenciare, cât și de numeroasele cauze în care România a fost condamnată de instanțele internaționale pentru aceste condiții, notează sitiripesurse.ro

Iniţiatorii proiectului de lege: Bucura-Oprescu Simona - deputat PSD; Căruceru Aida-Cristina - deputat PSD; Cosma Andreea - deputat PSD; Gavriliţă Bianca - Miruna - deputat PSD; Halici Nicuşor - deputat PSD; Iancu Iulian - deputat PSD; Moagher Laura-Mihaela - deputat PSD; Neaţă Eugen - deputat PSD; Presură Alexandra - deputat PSD; Rădulescu Cătălin-Marian - deputat PSD; Suciu Matei - deputat PSD; Ursu Răzvan-Ion - deputat PSD; Vasilică Radu Costin - deputat PSD; Velcea Nicolae - deputat PSD; Vişan George-Gabriel - deputat PSD; Vrăjitoru Sorinel-Marian - deputat PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prima grija a justitiarilor trebuie sa fie recuperarea prejudiciului in totalitate,nu tergiversarea prin instantele judecatoresti,cu interpretarea legilor dupa ureche si cand sa se dea sentinta te trezesti ca sa si prescris,din prima faza sa se treaca la recuperare,nu ma incalzeste cu nimic sa stea intr-o puscari,cativa ani tot pe cheltuiala statului,apoi dupa gravitatea faptei sa faca puscarie.Acesti evazionisti au conditii mai bune in puscarie,decat multi oameni corecti in libertate,cazuri au fost destule,vezi marii evazioniti,Becali,Borcea,Nicolae,Nastase,Voiculescu etc.
5
0
Legile financiare sunt concepute avand in minte o economie in continua crestere. Economia mai scade din cand in cand si nu mai poti respecta pretentiile financiare ale statului. Daca vrei sa fi legist inchizi afacerea. Daca vrei sa salvezi afacerea devii evazionist. De la modul in care este gandita legea impozitarii se strica treaba.
5
1
La nivel de microintreprinderi nu ai cum sa fi corect. Statul stie asta . Aveti stiinta de firme" imaculate "? Nu se poate , oricat s ar stradui.......cauzele le stiti cu totii
4
0
Toti cei care ati votat PSD sunteti niste jeguri ordinare , niste cretini , niste analfabeti ! Sa va imbolnaviti de boala de care va doriti :"CIUMA ROSIE "animalelor care sunteti !
3
2
Eu zic sa fie cam cum si-au dorit basopedeleii zisi acum penelisti. Adica,furi cateva milioane de dolari sau euroi,faci doi-trei ani de bulau ,,la special'' ,eventual ceva cu suspendare si pleci apoi sa-ti cheltuiesti linistit camionul de lovele. Misto' ,este? Nu se mai face armata doi ani,faci doi ani de bulau si la liberare esti milionar,ce atata scoala,cultura,munca o viata ca prostu' ?
1
2
Adica...liber la evaziune. Ca daca te prind, dai inapoi ce-ai furat si nu te doare capul. Eventual te bagi in PSD , dai 50%la partid si iesi pe plus.
3
2
Intrebati-l pe Ceti Claudiu daca stie ceva... Un lingau ALDE. Ii felicita pe la urechiuse pe toti, poate ,poate prinde si el ceva. Bunicule Ceti, te-ai facut dracului destul de ras in Constanta. Toata lumea te injura. Cum mai te suporti bai lingaule ?!...
2
0
Nu va mai plangeti voi i ati votat! Trei sferturi din tara ati vrut ciuma rosie! Taceti dreaqu....bine va face
5
2
Foarte bun proiectul de lege ,asa e si normal sa le ia banii nu sa faca puscarie
3
3
Psd nu ar trebui sa mai guverneze niciodata au facut praf salariile care numai unitare nu sunt, incearca sa faca praf si justitia, etc
7
3
Sa dat decretul
4
3
-Initiatorilor proiectului de act normativ; -Ciumei rosii; -TSD si -PSD! Praful si pulberea sa se aleaga de voi si de copiii vostri!!!
9
3
Printre initiatori si George Visan, pupilul lui Mazare. Doreste sa il salveze! Multe insuccesuri, nasosule!
9
1
Auzi, si Andreea Cosma vrea sa-si salveze familia - "Prahova, sub zodia Cosma": Proiect de lege....evaziune fiscala ....etc. !!?? Parlamentarii PSD-isti sunt DIABOLICI, nu mai stiu ce legi sa-si aprobe sa-i scape de evaziune fiscala !?... "Pai daca pot" ; "Tudorele fa ceva"....
11
3
Foate bn asta, Sa le ia bani, dece sa ii mai tina la puscarie sa plateasca si intretinerea lor.
8
3
Vor muri cei mak mari procurori corupti din aceasta tara dar mai ales de la Parchetul Constanta.Le dorim deces anticipat impreuna cu Mircica limbistul de succes al dnei k javra numarul unu
9
1
Jos psd jos hotii nu vrem corupti
15
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218