REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Parlamentarii votează solicitările procurorilor cu inima îndoită: „Ne canibalizăm pentru că aşa vrea Facebook”

Parlamentarii votează solicitările procurorilor cu inima îndoită: „Ne canibalizăm pentru că aşa vrea Facebook”

Replica API 20 noiembrie 2014 | 22:37 168

Afirmaţii surprinzătoare

Afirmaţii surprinzătoare

Senatorii puterii dau de înţeles că înghit cu greu recomandările preşedintelui ales al României, Klaus Iohannis sau ale premierului Victor Ponta, care le-au solicitat parlamentarilor să îngroape definitiv legea amnistiei şi graţierii. Miercuri, aceştia au fost puşi într-o nouă situaţie, aceea de a nu mai face zid în jurul colegilor asupra cărora planează suspiciuni de corupţie şi au încuviinţat cele două cereri ale Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de începere a urmăririi penale în cazul celor doi senatori: Ecaterina Andronescu (PSD) şi Şerban Mihăilescu (UNPR).

Cei doi sunt anchetaţi în dosarul Microsoft. Votul a fost secret, iar rezultatele următoare: 73 la 62 pentru urmărirea penală în cazul Ecaterinei Andronescu, 77 la 51 în favoarea urmării penale a lui Şerban Mihăilescu. Senatorul UNPR, Haralambie Vochiţoiu, n-a mai rezistat şi şi-a dat drumul la gură. „E grav că am ajuns să ne canibalizăm între noi doar pentru că ne-o cere Facebook-ul, internetul, opinia publică…”, a spus Vochiţoiu. Coleg de alianţă cu progresistul, senatorul „conservator”, Mircea Banias, susţine că Andronescu şi Mihăilescu trebuie să îşi dovedească nevinovăţia, însă, preferabil, Senatul ar trebui să se ocupe cu legiferările şi nu cu cereri ale Parchetului. “Nu pot neapărat să vorbesc din partea conservatorilor, pot să exprim un punct de vedere personal, până la urmă, aşa mi se pare corect, că şi la noi în grup sunt mai multe păreri. Nu pot să spun că sunt vesel sau mă bucur pentru că şi ieri şi astăzi, în loc să legiferăm, am discutat cereri ale Parchetului. Astea sunt legile în România, astea sunt procedurile. Aţi văzut că nici Camera Deputaţilor, nici Senatul, nu s-au interpus şi am convingerea că cei doi colegi, Cati Andronescu şi Şerban Mihăilescu, o să aibă posibilitatea să-şi dovedească nevinovăţia, aşa cum ne-au spus nouă”, a spus Banias, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369